Gå til innhold

Trenger anbefalinger på oppgradering - P4


Rafael

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har tenkt å oppgradere CPU, RAM og harddisk snart. Før jeg eventuelt kjøper noe så har jeg lyst til å konsultere med dere, slik at jeg kan være sikker på mitt kjøp og at det er fornuftig.

 

Jeg vil gjerne ha anbefalinger på CPU og RAM jeg skal kjøpe. Systemet mitt akkurat nå er:

 

Asus P4C800 Deluxe

P4 2.0Ghz 400FSB NW

512MB DDR PC2700

 

Hovedkortet vil jeg ikke oppgradere fordi jeg føler at dette er moderne nok for de nyeste CPU'ene og slikt. Det jeg ønsker å oppgradere til er:

 

P4 3.0Ghz 800FSB Prescott

TwinMOS 1024MB DDR PC3200 (Dual 512MB DDR)

 

Hvorvidt rammen utnytter CPUen og vica versa er jeg ikke sikker på. Grunnen til at jeg vil ha 1024MB DDR er fordi jeg egentlig ikke har så veldig lyst til å sløse penger på 2x 256MB DDR brikker. Har også valgt Dual 512MB DDR fordi hovedkortet mitt støtter dual channel DDR400.

 

Ok, så det er et par ting jeg håper dere vil og kan hjelpe meg med:

 

1. Er dette forslaget for oppgradering greit? Eventuelle endringer og hvorfor?

2. Er det noen nettbutikker som er bedre å handle CPU og RAM fra eller spiller det ingen rolle nå til dags heller?

3. Vil denne oppgraderingen være verdt det?

 

 

Takk på forhånd

- Rafael Moe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok jeg ville byttet Prescott med en NW. Et lite knepp mer ytelse på standard hastighet, og litt kaldere.

 

Twinmos`en er fin den, og du kan sannsynligvis kjøre lave timings med den på default hastighet, men den stopper fort opp ved overklokking. Velg raskere ram hvis du skal overklokke, f.eks. PC 3700.

 

Et argument for Prescott er muligens at den kan nå høyere hastigheter enn NW, men P4C800 har ikke stabil nok strøm for f.eks 3800 mhz likevel. Hos meg faller vcore mye under load ved f.eks 3500 mhz (jeg har NW). Selv ved 3.3 ghz merkes dette godt, selv om det ikke gir stabilitetsproblemer. Og nei, det er ikke relatert til PSU. Samme bildet med Enhance 400W og Mist 350.

Lenke til kommentar

Tilsammen har jeg hatt 12 stk. TwinMos- brikker av typen 2 stk. SDRAM PC133, 2 stk. DDR PC2100, 4 stk. PC2700, 4 stk. PC3200 - og har ikke annet enn positivt å si om TwinMos...........

 

Skal dog være enig med at du skal bruke P4 Northwood. La ikke merke til at det var en Prescott du hadde satt opp........

Endret av Rayline TWB
Lenke til kommentar

Hmm... jeg trodde prescotten skulle være bedre. Jeg har jo forsåvidt sett tester og lagt merke til at den er et lite snev treigere på noen områder, men er det virkelig så stor forskjell mellom en prescott og NW?

 

... ellers vil jeg også takke dere for at dere kommer med innspill. For meg så er det viktig å gjøre det riktige kjøpet ettersom jeg ikke har så mye penger for tiden. :)

 

Tusen takk,

- rafael :)

Lenke til kommentar

Hehehehe, morsom den kjøleren der. :)

 

Uansett. Leste akkurat en review av Prescott og den var ikke noe særlig å investere pengene i, til tross for SSE3-støtte osv.

Tror nok jeg kommer til å satse på NW-versjonen.

 

Tusen takk for alle innspill :)

- rafael

Lenke til kommentar

Ville faktisk holdt en liten knapp på Prescott til tross for at NW slår den i noen tester, bare pass på at HK støtter prescott. Dette blandt annet pga den har mer cache og SSE3. Min egen vurdering ut fra de testene jeg har lest, er at det er stort sett er type applikasjoner hvor SSE3 vil vise verdi at Prescott er litt svak, men forskjellene er stort sett veldig små. Dvs jeg tipper SSE3 begynner å vise verdien sin om noen mnd når det kommer applikasjoner som støtter denne instruksjonen fullt ut og gi en ytelsesboost i forhold til NW.

 

Anbefaler at du tar en titt selv; her er en ganske omfattende test i forhold til liknende hos hw.no:

http://www6.tomshardware.com/cpu/20040322/

 

Som du ser er det ganske mange applikasjoner hvor Prescott gjør det bra allerede, så jeg ville tatt skepsisen med en liten klype salt. Mange ble skuffet fordi den ikke gav en gigantisk ytelsesboost som mange hadde trodd(urealistiske forventninger), dessuten har også mange fått for seg at man sliter med et temperatur problem. De fleste som har prøvd Prescott kan fortelle det motsatte og at den faktisk er bra klokkbar med standard kjøler. En test Hardocp.com gjorde med 2.4GHz versjonen viste at den lot seg klokke til 3.3Ghz med stock kjøler og 3.7 med en litt mer avansert luftkjøler uten nevneverdige temperaturproblemer(som ikke er uvanlig ved overklokking). Det har også dukket opp nye steppinger av Prescott, så det har antageligvis også litt å si i forhold til engineering sample som er blitt brukt i mange av testene der ute mht temperatur/overklokking.

 

Edit: ser jeg var litt treig med å sende innlegget mitt, du hadde faktisk sett en review selv i mellomtiden. Må begynne å gjøre en ting om gangen :)

Endret av kindings
Lenke til kommentar
Hmm... jeg trodde prescotten skulle være bedre.

Prescott er sånn ca like bra som northwood, men prescott blir mye varmere og bruker mye mer strøm enn northwood...

Du har kansje sett de kjølerne til prescott på socket T??

En turbinkjøler til Prescott.

Du fikk med deg at den faktisk var til en Athlon 64 CPU? The Inquirer hadde vært ute med antagelsene sine... igjen.

Det stod ikke det når jeg leste den nyheten, men du stod jo at den siden var oppdatert nå da...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...