Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vel, min første worklog erklæres herved som åpnet. Uhæ! Be gentle...

 

Okay, så til saken: Jeg har en stund gått & grunnet og tenkt på at det ville være artig å mekke sin egen hjemmelagde kjøleribbe for CPU, fra grunnen av, og etter lang tids tankegang har jeg endelig tatt første steg i prosjekt BlackBow (navnet kommer vi tilbake til).

 

Jeg vil forresten gjerne få påpeke at motivasjonen bak prosjektet er ikke å lage den _beste_ kjøleribben som finnes, men å lage en og se om det er mulig. Den skal også være så billig som mulig, så enkel som mulig, og så effektiv som mulig, innenfor disse parameterne.

 

Materialet jeg har valgt er aluminium, siden jeg kom frem til at det var lettest tilgjengelig, og billigst. I tillegg er det stort sett ferdig formet. Hva jeg tenker på? Jeg bor i London, og her borte er det ingen panteordning på tomgods, så jeg fant ut at jeg like gjerne kan ta dem i bruk til noe "fornuftig". Ved å kutte opp tomme ølbokser (eller i mitt tilfelle, siderbokser) får jeg fra hver boks to 7 x 9 cm kurvede flak som kan legges i to bunker @ like mange flak, slik at de to bunkene kurver bort fra hverandre og skaper en viftelignende kjøleribbe a la Zalmans tidlige modeller (Flower-kjølerne). For å unngå at flakene bunker seg, og for å få litt mellomrom mellom hvert flak (eller *ahem* lamell), vil jeg brette ned hvert av de øvre hjørnene, slik at de sprer viften av lameller. I andre enden av lamellbunkene kan jeg bore noen gjennomgående hull, slik at jeg kan sette inn bolter og klemme dem godt sammen med hverandre. Disse boltene kan også danne basis for festemekanismen. Jeg tenker meg noe lignende som på ThermalTake Volcano 7+, bare med gjennomgående bolter istedet for de skruene som settes inn i kobberbasen på kjøleribben. Hvordan jeg kan feste en vifte eller to på dette slik at effekten blir best mulig har jeg ikke tenkt så nøye på ennå, men det kommer med tiden.

 

Selv om jeg er fotograf, så har jeg foreløpig bare et digitalkamera som suger golfballer gjennom hageslanger, så bilder må nok utsettes til neste post, men HER er en scan av en kjapp skisse hvordan jeg tenker meg det hele.

 

Noen ideer eller innspill, please bring 'em to me!

 

EDIT: Litt vanskelig å måle tykkelsen på så tynt gods nøyaktig, men skyvelæret mitt mener at seks lag er 0,9 mm tykt, altså vil jeg få ca 470 lameller og trenge ca 235 bokser med drikkevarer. Det kan hende dette prosjektet går på leveren løs, for ikke å snakke om lommeboka. 18 bokser koster ca 100-lappen på det lokale supermarkedet, noe som vil si at bare råvarene koster meg ca 1300 kr og uante leverskader. Kanskje jeg burde kontakte en bokseprodusent og be om sponsoravtale...

Endret av Aetius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror du er den første som gjør dette, originalt må jeg si :thumbup:

Kan man se at det er fylle bokser når den er ferdig?

Var meningen det ja. En kombinasjon av Strongbow-bokser og Blackthorn-bokser, derav navnet. har laget ca 30 lameller nå, og det var en del vanskeligere enn jeg hadde håpet på, selv om jeg slapp å bruke dremelen, slik jeg fryktet. Oppkappede bokser er temmelig skarpe saker, og "krøllen" på dem gjør dem vanskelige å jobbe med. Skal se om jeg kan få postet noen bilder, og så kanskje endre designet og fremgangsmåten litt. heldigvis trenges ikke mer alvorlig verktøy foreløpig enn papirkniv, stållinjal og hullemaskin. :-)

Lenke til kommentar
Ser jo flott ut dette her! :)

 

Hvordan har du tenkt å feste lamellene?

Med gjennomgående bolter som klemmer dem sammen. Er litt usikker på om lakken på ene siden av boksene blir et problem, men kanskje det vil hjelpe å ta et tynt lag med AS5 mellom lamellene. Dunno, men det trenger jeg heller ikke å tenke på før om en stund. Nå er det eksamenstid, og jeg får neppe gjort noe mer på dette prosjektet på en ukes tid, desverre.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Okay, en liten update nå. har endelig funnet driverne til digitalkameraet, og har fått tatt noen bilder.

 

Råvarene ser du her.

 

Et eksempel på hvordan en av lamellene skal se ut.

 

PS! Tror kanskje lamellene slik jeg har kuttet dem blir for små, så jeg skal kutte "hovedlamellene" i en annen form. De noen og 40 stk jeg har kuttet hittil kommer jeg til å modifisere en smule, slik at de fungerer som en slags støttekonstruksjon for hovedlamellene. Mere kommer en annen gang!

 

EDIT: Hullet er et resultat av en standard hullemaskin som viser seg å være en enkel og grei måte å lage jevne og like store hull i hver lamell.

Endret av Aetius
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...