Gå til innhold

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL


Dimm

Anbefalte innlegg

Tempen ligger på 43 grader. Det burde være bra nok. Har kassa åpen da den blir for varm lukket(trenger bedre kabinett :roll: ) Den har greid seg bra før på 60-70 grader, men den kan jo muligens ha blitt sliten etter å hatt den tempen i ett år eller to. Problemet var der fortsatt etter den nye 200 GB disken som jeg har som primary master(og OS på).

 

Har ingen andre cpu'er eller HK som jeg kan teste på for hånden, men vurderer å kjøpe et billig hk til 400 spenn ettersom mistanken min er på hk. Enten det eller kjøpe ny cpu, hk og ram for å få en oppgradering mens jeg er i gang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke dette som er feilen heller. Har prøvd alle mulige forskjellige oppstarter, fjærnet alt som ikke trengs, men det skjer uansett.

 

Det eneste som jeg har fått til å funke er hvis jeg bruker PIO mode istedetfor DMA. Da kan jeg kopiere helt fint. Problemet med det er at det tar år å gjøre ting. Har kjøpt ny kabel til diskene og testet med forskjellige uten forbedring.

 

Har fortsatt en tiltro at den er noe galt muligens med ata kontrolleren på HK. Rimelig sikker på at det er et hardware problem.

Lenke til kommentar

Bruker ikke SATA, alle diskene er ATA100. Som nevnt har jeg testet minnet, og det funker bra. Kjører til og med på dårligere timings en minnet er bygd for(ettersom jeg ber bios sette det automatisk). Ingen forskjell om jeg setter timings manuelt heller. Kjører det kun på 266MHz også.

Lenke til kommentar

Da ville jeg sjekket om kjøleren på chipset sitter skikkelig, da det er neste logiske trinn mht den erfaring jeg har med slike feilmeldinger.

 

IOM at feilen oppstår når du kopierer filer ville jeg tatt av en og en HDD og sjekket om problemet fremdeles er der. Jeg har sett mye rart mht disker (ikke alle disker tar kvelden på ett sekund ;)).

 

Dersom du ikke finner ut av det og problemet vedvarer uten andre disker enn den du har OS på, ville jeg flyttet OS partisjonen over på en av de andre diskene og sjekket uten den disken du har OS på også. Det finnes flere programmer du kan bruke til å flytte OS, jeg pleier å bruke Seagate DiscWizard for Windows alternativet i midten her.

 

Dersom det ikke gir resultater ville jeg nok ha reinstallert OS på en av de andre diskene og sett om det fremdeles oppstår problemer (OS har også en tendens til å lage surr etter en stund).

Lenke til kommentar

Hadde et liknende problem på en maskin jeg har (w2ksp4).

Driverproblem er nok det mest sannsynlige ;)

 

Mener å huske at problemet oppstod etter at jeg skiftet mus på denne maskinen og den taklet rett og slett ikke å kjøre en Logitech mx310 uten Logitech driveren. Alt løste seg da denne ble oppdatert.

 

Sjekker du på M$(-forbundet) sine hjemmesider ser du at Logitech og windows 2k/xp kan forårsake denne feilen.

Endret av hart
Lenke til kommentar

Som nevnt tidligere hadde jeg OS på en annen disk for ca. en måned siden. Da hadde jeg det samme problemet. Etter jeg kjøpte en ny disk la jeg inn WinXp på nytt der, og bruker den som Primary Master(Har testet med Cable select på alle diskene, og også tvinge di inn i respektive roller med jumpere). Kjøleren fungerer fint, og PC holder seg stabil etter flere timer med f.eks Doom3, eller andre spill. Temperaturen holder seg langt under 60 uansett belastning(stor sett under 50). Har testet med å kun ha i en disk, og problemet er der fortsatt.

 

En av tinga som er litt tvilsomt er at speedfan sier at 12v er kun på 11,73 volt. I bios sier den at den er på 12,51 volt. Men det kan ikke være poweret sin skyld. Det var min første mistanke, og jeg kjøpte ett nytt. Det forrige var noe q-tec skit, så det var helt greit å bli kvitt bråket fra den uansett.

 

Min teori er fortsatt HK, og hvis ingen kommer med en helt genial løsning er det stor fare for at jeg snart sitter med en Athlon64, og en flatere bankkonto.

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...