Gå til innhold

Kamera til reise


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har noen spørsmål til dere. Jeg har følgende "problem".

Rundt årsskifte planlegger jeg å starte en reise på 5-6 måneder rundt om i verden. Fra denne turen ønsker jeg meg selvfølgelig fine bilder. Derfor har jeg følgende spørsmål til dere. Burde jeg satse på et lite kompaktkamera eller kjøpe et litt større kamera for å få bedre bilder? Hvis jeg kjøper en 256MB eller 512MB brikke hvordan kan jeg da enklest ta vare på bildene etter at brikken er full? Burde jeg kjøpe en form for harddisk jeg kan koble til kamera, eller ta det billige alternativet (brenne bildene ut på CD i to kopier å sende dem hjem fra to uavhengige postkontor)? Viktigs av alt, hvilket kamera burde jeg velge hvis jeg gir dere følgende maks pris, 8000 kr + ekstra minne? (gjerne billigere!) Kameraet må selvfølgelig ha mulghet for å ta fine landskapsbilder med vidvinkel, samt ha en god zoom. Videre vil jeg gjerne ha mulighet til å ta video med lyd uten at det hakker. Altså minst 24 bilder per sekund. Og aller sist, kameret må være solid bygget.

 

Kan hende jeg har glemt noen spørsmål, så det er bare å komme med tips.

 

Takker for all hjelp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror dette kan være lurt å ta opp med noen som jobber i en fotobutikk, og som selger kameraer, men mitt tips er å skaffe et lite kompakt kamera med over 3.0 megapixler, og siden du skal reise så mye, så bør du å kjøpe ekstra minnebrikker, tro meg det er plass til MANGE bilder på en 256mb brikke, så 2-3 holder nok.

 

PS: Husk at hvis du skal i land hvor det er mye kriminalitet, ikke se ut som en typisk dum turist, da ber du om at det flunkende nye kameraet ditt skal bli frastjålet! :)

Lenke til kommentar

Med filmklipp osv kan en 256-brikke bli full rett som det er. Jeg har lært fra forrige tur, og kommer til å ha MINST 2 kort med. (Om en bare har ett og det blir defekt så står man der)

Slike harddisker kan være supre, men du har jo risikoen der også, pga harddiskens bevegelige deler. (tenker på støt osv)

mvh JO

Lenke til kommentar

Det beste er nok å få en fotobutikk til å overføre bildene til 2 CD'er, sende den ene hjem, og ta med deg den andre rundt på reisen i tilfelle den som er sendt blir borte på mystisk vis. I land som ikke er så high-tec er kanskje det litt vanskelig, men skal du mye rundt, finner du vel en fotobutikk i slike land også, som kan overføre til CD.

Lenke til kommentar
Takk for alle svar så langt.

 

Jeg har imidlertid et spørsmål til. Hvis det skulle vise seg at jeg ønsker å ha noen av de bildene jeg tar i A3 eller kanskje til og med A2 format på veggen. Hvor mange MP burde kameraet ha da?

Fem megapixler burde akkurat holde til A3, men du bør ha seks. Til A2 bør du ideelt sett ha nærmere ti. Men... man står gjerne lengre unna A2 bilder, enn A3, slik at det kanskje holder med åtte?

 

Så ett A1 bilde fra en Nikon D100 (seks megapixler). Man så at det var kornete, men overraskende bra. Var nok interpolert og fikset litt på datamaskin, men allikevel...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...