Gå til innhold

Valgfritt headset til Nokia 6230?


Anbefalte innlegg

Du har kjøpt det Nokia 6230, og synes de medfølgende øreproppene er skikkelig dårlige... og har lyst til å bruke favorittheadsetet ditt til å lytte til mp3'er og radio. Hvordan får man til det?

 

Du trenger bare 1 hunn-kontakt av typen mini-jack (kan kjøpes på Clas Ohlson for ca 40-50kr. Jeg brukte en minijacksplitt til min mod), loddebolt og loddetinn, og krypestrømpe eller elektrikkerteip.

Så klipper du av ledningene som går til øreproppene etter den grå klumpen med knapp og mikrofon, avisolerer ledningene fra handsfree'en og mini-jackpluggen.

Deretter lodder du ledningene sammen, og passer på at du ikke får kortslutning mellom lederne (slå en teipbit rundt den ene lederen før du skyver over krypestrømpa. Husk også å tre på krypestrømpa FØR du begynner å lodde!)

Du lodder fargede ledere fra handsfree'en til farget leder på til mini-jackpluggen, og den ufargede på handsfree'en til uisolert på minijackkabelen.

Så er det bare å dytte på plass krypestrømpa og varme opp denne slik at den kryper seg rundt loddinga (kan være lurt å teste at det er lyd fra mini-jack'en før du kryper).

 

Og så er alt klart for å bruke hva slags headset du vil til å høre mp3'er med! :D Enkelt!! I tillegg gir det litt bedre mottak på radioen!

 

HDS-3_mod.jpg

 

Edit: en liten oppdatering ang. fargen på lederne :)

Ledere i minijackkabelen:

ledere_jackkabel.jpg

Endret av bluescreen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv lurt på hvorfor jeg ikke har funnet slike på markedet, da jeg tenkte på at det ikke ville være så vanskelig å lage selv. Veldig bra illustrasjon. Du burde jo bare sende tegningen over til kina og få produsert en haug av disse, og begynnt å selge dem, he he.

Lenke til kommentar

Bluescreen:

 

Skjønner at du er en loddeguru og jeg - ja jeg vet jo hva en loddebolt er...

Men det jeg ikke skjønner helt:

 

Går det ikke to ledere inni hver av ledningene til de opprinnelige ørepluggene?

Og i en stereo minijack er det tre: rød, hvit og "jord". Hvordan blir 2+2 til tre?

Lenke til kommentar

Vel, jeg er langt ifra noen loddeguru. Å lodde disse lederne er ikke så veldig vanskelig. Jeg begynte med å legge et tynt, tynt lag med tinn på hver av lederne, lot det stivne, for så å føre de sammen og varme opp tinnet med loddebolten slik at det smeltet sammen. Ganske enkel egentlig, selv om jeg nesten aldri har brukt loddebolt før.

 

Den kabelen jeg brukte som minijackplugg var opprinnelig en splittkabel til minijack. Det var en hann til to hunner. I denne er det + og - i hver leder, altså likt med det antall ledere som er i ledningene fra handsfree'en. Jeg husket litt feil da jeg skreiv denne "miniguiden", og blandet litt med fargene på lederne, men det har jeg nå fikset i den opprinnelige posten. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...
går det ann å gjøre no liknende så jeg kan bruke et headset som en monoplugg?? (har nokia 3650)

bare å kjøpe en 2,5 mm mini jack --> 3.5 mm mini jack adapter.. Selges mange steder, bl.a. clas ohlson tror jeg.

Vet du om noen nettbutikker som selger denne adapteren? Trenger en selv, til en mp3 spiller.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...
  • 4 uker senere...

Haha! NÅ har jeg gått å tenkt på å gjøre noe sånt i månedsvis! Det er jo genialt! Lurer egentlig på hvorfor nokia ikke lager noe sånt.. Det er jo hovedsaklig grunnen til at folk ikke gidder å kjøpe mobiltlf med mp3 på, p.g.a drittlyd!

 

Binary sin var forresten bedre! mer ryddig.. og sånn tror jeg! Og clas ohlson har helt umulige internettsider... finner ingenting der..bare rot..

 

Takk! Dette her var genialt!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...