Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Størrelse på 40min streaming film?


Anbefalte innlegg

Skal ha en streamet video på min nettside. Filmen er ca 40 min lang (lagd av forskjellige dv opptak).

 

Er det ikke slik at man må laste ned hele filmen i løpet av de 40 min man ser filmen slik at det er et godt poeng å få filmen til å bli minst mulig i antall mb?

 

Filmen burde være i såpass kvalitet at den kan vises i ca 15x15cm vindu (dvs kanskje sånn ca 400x400 eller noe slikt avhengig av oppløsning).

 

Hvis kvaliteten skal være helt grei (selvsagt VELDIG mye dårligere enn DV originalen) hvor mange mb må jeg regne med at det må ta? Kan jo feks ikke forvente at alle har så bra oppkobling at de kan laste ned 2-300 mb i løpet av 40 min...

 

Må vite dette før jeg bestemmer meg for hvor mange mb jeg vil ha fra webhotell.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det bestemmer du helt selv da, selv om jeg ikke akkurat det her går under internett og nettverk!

 

Alt som du gjør med filmen er ditt valg, du må velge kodek, bitrate og alt det der kommer inn på hvor stor filmen skal være og hvor mange piksler..

 

Men hvordan har du tenkt til og lage filmen? Hvilket program bruker du til og kode den?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

Det er vanskelig å angi, det beste svaret jeg kan gi deg, er at du bør forsøke å konvertere filmen til det formatet du vil ha, og selv se hvor stor plass det tar.

 

Jeg har en film på 38 min i DV-kvalitet her nå, og den tar 4.9GB.

Lenke til kommentar

Det er umulig å si, for du må jo velge ut format.

Du må tenke slik om den skal streames og ikke lastes ned:

 

1. Hvilken linje har de som skal se den? Med streaming bør man lage flere størrelser: 50kbps stream for de som har modem/ISDN. 250kbps for de som har "smalt" bredbånd og f.eks 500kbps for de som har en god linje. Så med andre ord lager man filmen om i et multiformat som kan streames.

 

2. Hvilken type streaming server skal det kjøres på? Det er forskjell på hvilket format de forskjellige streaming serverene støtter.

 

3. fps - Frames Per Second: Kan du redusere noe på frames pr sekund så kan det spare mye plass i MB, men det er ikke alt der like vellykket med.

 

 

Så svaret på ditt spørsmål er at det ikke er noe svar. Kan gi deg et eksempel på en streaming fil jeg har laget for Windows Media Server:

 

18 Minutter video, PAL, 25fps, TV opptak. Støtte for: 50, 128, 280, 600 kbps streams. Lagret som en WMV fil. Da tok den 44MB plass.

Lenke til kommentar

Takk til Hawkie for glitende svar!

 

Jeg trenger egentlig ikke flere versjoner av filmen, da vil det kreve så veldig mange mb på webhotellet, og aktiviteten på siden blir veldig stor.

 

Tror jeg vil lage en versjon som passer for de som har feks ca 350kbit eller bedre feks. Så kvaliteten behøver med andre ord ikke å være veldig bra.

 

Har lagd filmen i adobe premiere pro. Prøvde å lagre filen som wmv i går, men det tok så lang tid (2 timer), så det hadde jeg ikke tid til. Så er vel bare å prøve å feile til jeg får liten nok fil, og grei nok kvalitet?

 

Hvis jeg feks skulle ha en wmv fil på under 20mb, kan jeg da legge den på en start.no server? Eller blir det noe problem med tanke på aktiviteten (max 5 stk kommer til å se filmen pr uke).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...