Gå til innhold

Gammel PC-reklame, har du noen? Siter.


PC^2020

Anbefalte innlegg

Man knekker ikke pc-komponenter for moros skyld? De har vel i grunnen kostet en del tidligere, og man kan jo fortsatt bruke de i et gammel drog.

 

Ps. Se bort ifra gamle ram-brikker her. De er geniale til nøkkeringer.

i går tok jeg et gammel SB 16 kort, tok frem dremern og kutta ut dem lyd prosessorn som var der. og borra hull, ble ganske stilig..

 

Jeg også en xp 2600 i nøkkelknipet..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

M21_1.jpg

 

OLIVETTI M 21.

Beautiful portable computer. A heavy one, it weighs some 15 kilogram's. It still works fine, is practically new, as is the carrying bag.

 

Built in 1983, this portable was the Olivetti version of the IBM compatible. CPU is the 8086 at a speed of 8 Mhz., Reg.: 16 bit, RAM: 128 kB., (up to 640 kB.), ROM: 16 kB., hard disk of 10 Mb., both RS-232C and Centronics.Two 5.25 inch diskette drives of 360 kB each. OS: MS-DOS 3.2 or CP/M86 or USD-P.

 

Dette bærbare (les: slepbare) gliset kjøpte min far til min mor i 1984, da hun skulle skrive hovedoppgave. Brukte hun den? Nei. Var den dyr? Ja. Er den fet å spille Test Drive 1 på når man er hjemme på ferie? Definitivt.

 

Prisen var rundt 25000,- for standardoppsett. Den som står hjemme har imidlertid hele 20MB harddisk og 256kB minne (mener jeg å huske), og for det måtte man punge ut 10 lapper ekstra! :)

Lenke til kommentar

Mmm, hadde en Amstrad vi også, i sin tid. Morsom liten greie, det. Og så kunne man koble den til TV'en for å få farger på spillene(skjermen som fulgte med hadde bare grønntoner). Det var forresten tiden sin, det, når man slapp å vente på booting av os og sånt. Slang man på en diskettstasjon, som måtte stå til venstre og litt over keyboardet for å funke, i følge manualen, tok det ikke lang tid å laste inn spill.

Lenke til kommentar
Har en toshiba t1000 laptop ute i boden fra 87. Den har en Intel 80C88 cpu paa fantastiske 4,77 MHz og 515kbit ram og saa veier den 5-6 kg :D

http://www.digidome.nl/images/Toshiba_T1000_2.jpg

Hehe.. vi hadde en lignende maskin her.. bestefaren min vant den i ett lotteri eller no..:D Skikkelig digg.. men vi fikk den ikke til å fungere.. tror det var noe galt med den.. husker ikke helt.

 

Men nå er den på de evige jaktmarker..

Lenke til kommentar

Som gammel Amiga-fantast så må artikkelen fra Dator-magazin nr.19/1990 nevnes. Den lød "Så snickrar du ihop din egen hårddisk", og forklarte hvordan du ved hjelp av et lass med deler og nikknakk kunne bygge din egen Amiga 500-tilpassede HD fra en 20MB PC-harddisk til den samlede nette sum av SEK 3968,30. I 1990 kostet en 20Mb HD til Amiga rundt 7.000 kroner med 512Kb ekstraminne, eller rundt 9.000 med 2Mb ekstraminne (Amiga 500 kom med 512Kb RAM som standard). Det var tider det...

 

I samme blad: Protec 486 25MHz, 4MB RAM, 210 MB HD, SVGA skjerm og to diskettstasjoner var alle gutters drøm og kunne bli din for uslige 61.862,-. På samme tid kostet en Commodore 64 med bandspelare 1.995,-

 

640K, Bill? Du bomma stygt der gitt... :tease:

Endret av teq
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Fant en "ny" gammel en! Rimlig heftig den da.... :D

Her er linken

 

 

 

Datavarehuset, Oslo VOKSEN-PAKKE Brick Multistation, Pentium 133, 16 RAM, 1,3 GB harddisk, 17" skjerm, 8x CD, modem og internett abonnement, enkle høytalere. Windows 95.

Pris: 18.000,-

KOMMENTAR Maskin godt tilpasset vårt behov, og gode utbyggingsmuligheter. Når det gjelder kvalitet på "innmaten" i PCen scorte denne maskinen høyt.

BARNE-PAKKE Olivetti low emition, Pentium 100, 16 RAM, 850 mb, 14" skjerm, 8x CD, modem og internett abonnement, enkle høytalere. Windows 95 og et ekstra program.

Pris: 10 048,-

KOMMENTAR Maskin meget godt tilpasset vårt bruk. anbefaling om ekstra RAM gir kraft nok til å bruke den både på spill og til internett.

SERVICE/

KUNNSKAPSNIVÅ Meget god kundeveiledning, med vekt på viktige tekniske detaljer. God vurdering av kundens behov, og riktig rettledning i forhold til ytelse og ikke minst utbygging/utvikling av maskinen. Tok opp en rekke mulige og ikke minst viktige tekniske problemstillinger på en lettfattelig måte. Kom med flere sentrale opplysninger, som alle andre butikker i testen uteglemte. Meget kundevennlig innredning, med "brukernivå" inndeling, "prøverom" og ikke minst "PC-skole" på plakater.

BRUKER-STØTTE Ett års fri support på Olivetti og tre måneder fri support på Brick. I tillegg fri service på telefon fra teknisk personell på butikkens tekniske avdeling.

TOTAL VURDERING Best i test både når det gjelder service og teknisk kundeveiledning. Stort pluss for meget kundevennlig innredning.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

[Hovedsiden] [Nyheter] [sport] [Fotball] [Rampelys] [VG-lista] [søk]

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: vakthavende journalist

Ansvarlig redaktør/administrerende direktør: Torry Pedersen

© 2001 Verdens Gang AS

Lenke til kommentar

 

> eller da naboen fikk sin pc året etterpå! 20gb hdd! da installerte vi alle installasjoner på fult pga vi vill aldri klare å fylle 20gb! den hadde vodoo2 gpu også!

 

V2 var uberporno ! Kostet 2600.- da det kom... for ikke å glemme SLI: 2 x V2 i paralelll.. verre konge kunne en ikke være på LAN.

 

Tenk å kunne kjøre Q2 med over 70 i fps å det i 1024...

Historie..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...