Gå til innhold

Harddisk kaputt?


Anbefalte innlegg

Kjøpte ny harddisk i dag som reserve i tilfelle den gode gamle "80gb et eller annet" disk klikka for andre gang på en måned. Det som har skjedd begge gangene er: Har lasta ned fra nettet på natta, latt pc-en stå på hele dagen, for deretter å sette igang defragmentering når jeg drar på trening.

 

Når jeg så kommer tilbake hører jeg "klikk, klikk" og pc-en rebooter av seg selv, den vil altså ikke komme inn i passordmenyen i winxp. da får jeg bare grå skjerm, og det bli umulig å hente ut info fra den. Kun formatering som hjelper da gitt.

 

Noen som kanskje kunne hjelpe meg litt her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første har overklokka gpu, men den kjører @ standard nå. Har akkurat bytta kabler, og dermed sjekka de. Og strømforsyning vet ejg ikke så mye om, det står 200 W på den @ 12V, og 175 @ 5V så den skulle vel holde. Har dessuten hatt litt problemer med at pc-en plutselig rebooter av seg selv, litt snålt og vet ikke hva det kommer av.

Lenke til kommentar

200W på +12v er ~17 amp, høres du som en standard 300-350W PSU, så med mindre den er av en gammel/dårlig type så burde ikke det være noe problem.

 

Var jeg deg ville gjør forsøkt å kjørt chkdsk /f /r på disken (som klikker), hvis det er problemer med den så vil disse hvertfall kunne isoleres slik, vel og merke dersom problemet ligger på platene (bad sectors o.l.) og ikke i mekanikk - isåfall er dynga neste stopp.

 

Tvi tvi, disk krasj er noe dritt :dontgetit:

Lenke til kommentar

har opplevd noe av det samme - Det ble dessverre aldri løst, disken hadde levd i 1/2 år, en dag så var partisjonene uleselige. Jeg kjørte en scan med chkdisk, og et annet program som sa at disken var full kaputt, men den fungerte etter at jeg sletta alle partisjoner og formaterte den.

 

Men en ting til jeg har opplevd på en annen disk, er at den loker litt med jumper instillingen, dvs, at Disken falt vekk i Windows, eller partisjonene, det hjalp å dra ut jumperen og kjøre den aleine på en ide kabel..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...