Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

ADSL og telefoni


Anbefalte innlegg

Hei!

Bor veldig lite sentralt, og kan først nå få levert ADSL (dvs. Telenor (og BlueCom) leverer innen 8. juni...):cry:

Har tenkt å satse på 1024/256 fra Telenor. Samtidig tenkte jeg på å ha telefonen på ADSL-linja, noe som går an i følge Telio (ww.telio.no) og dermed få gratis bruk av telefon (bare 159/mnd). Noen som har erfaringer med dette?

For å få til dette må man imidlertid ha enten et ADSL-modem med ruter, og så en switch (etter det jeg fortstod av telio), eller bare en ruter hvis man har et vanlig ADSL-modem. Stemmer det, og hva bør jeg isåfall satse på? Kjøpe eget ADSL-modem med ruter, eller kjøpe det som Telenor leverer...?

Kommer maks til å bruke to-tre datamaskiner på nett samtidig, så en 4-porters ruter skulle klare seg...

Noen som vet om Telenor "aksepterer" dette forresten, eller om de legger på prisene for meg eller noe? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg ville gått for en router med 4ports switch.. siden bluecom og telenor leverer bredbånd til samme pris ville jeg gått for bluecom, for telenor legger på noen kroner hvis du ikke har fasttelefon... er ikke helt sikker om bluecom gjør det, men hverfall en kamerat slipper ekstra utgifter, og han har telio og er kjempefornøyd =) bare husk at bredbåndstelefonen krever noen kb/s fra linja, så viktig at du ikke bruker hele linja på nedlastning fra kazaa...

Lenke til kommentar

hmm... kjøpe deg nextgentel internett.

Der får du med en deller du kobler til telefonlinjen in i delleren, og på den deler en er det utak for telefon og adsl linje.

hvis du skall ha 3 pcer så gå får nextgentels internett 1200/ 385 det koster 399 for i mdn. den trenger du kun og koble til en switch og du kan ha så mange ipper du vil. hos telernor må man kjøpe iper og sånt hvis det er mer en 2 pcer. så gå får nextgentel det har jeg er super forøyd jeg ass har den til 399 delt på 4 pcer og jeg gamer masse over internett og har syt bra og stasbil ping, vi er fire kamerater her nå og gamer masse cs :)

 

får og kjøpe internett så går du på nextgentel.no :thumbup:

Endret av Aadna
Lenke til kommentar

Hei!

Jeg har selv skaffet ip telefoni fra Telio, funker helt ok enn så lenge. Jobber i bransjen og er nysgjerrig på greiene. men som sagt ip telefonien fungerer helt ok. Jeg har adsl fra NGT. Telio bruker en 64Kbs kanal på din ADSL linje, når du snakker i telefonen, så 1024/256 linja til Telenor, burde fungere helt greit med tanke på båndbredde. Det sies også at isp'ene, NGT, Telenor etc. kommer til å sette QoS for ip telefoni på sine samband. Da vil den nevnte 64 Kbs kanalen være prioritert så lenge det går telefoni på sambandet. Telenor har begynt å levere en Thomson 510i router til sine nye ADSL kunder, med denne trenger du ikke ekstra router, kun en switch. Uansett trenger du ikke flere ip'er fra din ISP, det finnes jo NAT'ing i routerne. Angående deling av linje mellom ADSL og telefon/ISDN, så er det mer vanlig på Telenor baserte samband. Dette kalles for "delt aksess", og du bruker her en splitter som må monteres først på linjen i huset ditt. Det finnes også "full aksess" linjer, da kommer ADSL linjen frem til huset ditt på en helt egen linje. Telenor vil visstnok legge på 60 Kr i mnd. for de som har delt aksess linjer i dag, og som sier opp telefon/ISDN. Hvis post og teletilsynet går med på det da. Håper du ble litt klokere, men i alle fall. Telio sin ip telefoni fungerer ok her, så det er bare å klemme til. Fortsatt God Påske :thumbup:

Lenke til kommentar
den trenger du kun og koble til en switch og du kan ha så mange ipper du vil. hos telernor må man kjøpe iper og sånt hvis det er mer en 2 pcer.

For noe sabla tøys....! Kjøpe IP'er hos Telenor fordi man har mer enn 2 PC'er.....vrøvl.........!

Jeg har ADSL fra Telenor, 3 PC'er på linja - så man har absolutt ikke noe behov for å kjøpe IP'er nei....

Lenke til kommentar

bare så det er sagt minimunskravet til telio telefoni over adsl (ikke brebånd det er 2mbit eller høyere) er 80kbit opp og net = ca. 10kbyte /sec u|d

 

kluet er at dette er minimum og hvis du har noen annen aktivitet så kan du kvele en telefonsamtale (dette skjer veldig sjelden, erfaring) fordi man bruker QoS som gjør at telefonpakkene har høyere prioritet enn andre pakker!

 

min anbefaling er at Telenor kan suge seg bruk telio med nextgentel!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...