Gå til innhold

Rens med 35% eddik


Anbefalte innlegg

hmmmm, har kjørt 6% eddik gjennom systemet, noe som gav en merkbar forbedring i systemet. Men jeg kan fremdeles se ett belegg i kjøleblokkene mine. Og jeg tør ikke tenke på det jeg ikke kan se. Så 35% eddik konsentrat snublet jeg over på Kiwi i dag, og jeg tok da med meg 2x0.5L :)

 

Men så :hmm: 35% eddik er vel ganske så sterkt, kan jeg kjøre dette gjennom systemet i noen minutter slik jeg gjorde med 6% eller etser det for mye (så jeg må demontere hele sulamitten og legge komponentene i ett bad)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nå kjørt 35% eddik i ett annet vannkjølingssystem (jeg har to men bare en PC oppe å går :p). Det ser ut som det ikke er noe problem å kjøre det internt. Men på den andre siden, slangene er lett å få ren slik, men for å få glansen tilbake i blokkene må jeg nok demontere systemet og legge de i ett bad samt gå over med en tannbørste eller lignende. Gjorde det med Waterchill settet mitt, og skal si det gav resultater. Kan ikke huske at blokkene noensinne har vært så blanke og fine.

 

Spent på resultater er jeg også, men ut ifra hva som skjedde ved 6% løsningen vil jeg tro det hjelper endel.

 

Stay tuned ;)

Lenke til kommentar

Putta oppi en pose "Rensemiddel for kaffetraktere og kanner" for noen dager siden. Har ikke greid å spore hva innholdet er men det ser ut til å fungere.

Produseres av Heros AS i Sandvika. ( ? )

Slangene har blitt rene og tempen har sunket.

Ikke har det begynt å lekke eller kommet ulyder heller så rensemiddelet blir nok i systemet til neste gang jeg bytter vann.

Lenke til kommentar

fy fanen ass! dette er ikke bra. Jeg glemmte å skylle blokkene etter burk, og resultatet ser forferdelig ut!! eddiksyra har reagert med kobbert og dannet et lyseblåttstoff. dette er ikke bra. ok dere nevnte å skylle blokkene, men ingen advarte mot dette. FIkk vekk det meste ved +å kjøre rent vann gjennom systemet.

 

jeg sirer dette ikke for å klage, men får at ikke alle andre skal jgøre det samme.

Lenke til kommentar
hvor ofte må vi/dere rense? er ny innen vannkjøling!

Dette er i stor grad avhengig av vannkvalitet, tilsetninger og lys- og galvaniske forhold i systemet.

Generelt sett bør det holde med en rens én gang i året, men la meg understreke at dette er avhengig av ovennevnte forhold.

"Dårlig" vann i kombinasjon med mye lys, kan resultere i uønsket og rask algevekst.

Manglende tilsetninger a´la frostvæske eller algedrepende tilsetninger likeså.

En "worst-case"-kombinasjon av forskjellige metaller kan også skape problemer, som korrosjon og i verste fall redusert flow i systemet.

 

Så faciten blir; Renest mulig vann, + en passende dose frostvæske eller algedrepende middel i kombinasjon med dette.

Unngår du i tillegg "skumle" kombinasjoner av metaller, så er du på den sikre siden. :thumbup:

Lenke til kommentar

Så en test

Automotive antifreeze (ethylene glycol) is a lot more viscous than water. While there may be reasons to add a small amount of antifreeze to a PC water-cooling system, one disadvantage is that it will increase the coolant's viscosity, resulting in lower overall system flow rates.

 

Adding Methanol on the other hand will actually decrease the water based coolant's viscosity. Methanol is sometimes used in systems employing active cooling to keep the water from freezing when temperatures fall below 0 C (32 F).

 

Som du ser kan det være lurt å bruke en methanol basert frostvæske fremfor ethylene glycol (vanlig frostvæske).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...