Gå til innhold

Lage maps?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Trykk [url="http://www.spillmodding.no/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=1&page=1"]her[/url], d står hva du skal gjøre. Og når du er ferdig med det kan du trykke [url="http://www.spillmodding.no/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=2"]her[/url], så kommer du deg i gang. ;)
Hvis du har spm. så spør bare i denne tråden.

Ps. niXon^^: det er egentlig meget enkelt, når du har lært det, har laget mange
allerede :p

Edit: Fixe gammel link! Endret av Newt32
Lenke til kommentar

Ja. Hvis man skal lage store maps, sånn som de_dust og dust2 så er d tidskrevende. Men hvis man skal lage aim_maps eller fy_maps, kan man jo lage hva man vil, og disse tar jo ikke så lang tid. Sier ikke at man ikke kan kalle brette sitt for hva man vil, du kan jo lage hva du vil i et de_map som i et cs_map!?

 

niXon^^ -> 28/03/2004 - 18:44

Hvordan fyller man en "boks" med en texture?? Prøvde å trykke enter, men det kom ikke noe på camera, uansett hvor mye jeg snurra rundt.

 

Du må jo c på de guidene som er på denne siden! Svaret på det er enkelt. Man fyller ikke en box med texture. Man velger en texture som man skal bruke til å lage f.eks gulv. Og når du har laget det tynne gulvet inne i f.eks front (y/z) vindue, må du trykke enter mens du har musa i det vinduet.

 

Edit: Fixe gammel link!

Endret av Newt32
Lenke til kommentar
HJELP!

 

jeg får til gulvet,men jeg får ikke veggene dit de skal :cry:

 

bommer hele tiden...

 

har lest guiden,men skjønner likevel ingenting... :no:

Det er enkelt:

 

Hvis du kan lage ett gulv, kan du like godt lage vegger å tak.

Når du skal lage blocker (block = vegger, tak, gulv, alt du lager med Block Tool), bør du ha oversikt over hvordan størrelse og tykkelse blockene skal ha. Inne i Hammer Editor har du 4 vindu, på de to øverste har du sikkert to "camera" vinduer, og på de to nederste har du sikkert "front (y/z)" og "side (x/z)". Først trykker du der det står "camera" med hvit skrift:

 

knapp.jpg

 

Nå viser ikke den røde pilen hva du skal trykke på. Det du skal trykke på er under. Når du har trykket på "camera" vil du få ned en dropdown meny. Så velger du "3D textured". Dette gjør at du vil se hvordan alt vil se ut ingame.

Men på det andre "camera" vindue, trykker du på dropdown menyen å velger "top (x/y)". Nå har du full oversikt over hvordan blockene dine ser ut.

 

Tips:

- Når du skal lage vegger må du huske på å lage 4 vegger (4 blocker), alltså ikke en stor box som fyller hele gulvet... f.eks.

- Du bør lage alt "solid" slik at du ungår leaks. Les mer her.

- Det er smart å bruke alle View vinduene (top (x/y) - alle de.) til å hjelpe deg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...