Gå til innhold

SN85G4 test


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234daf

Flere og flere titter rundt på barebones og mange lurer på hvordan den kraftigste modellen til Shuttle er i bruk. Dette er like fullt en beskrivelse og oppsummering som en test.

 

Ettersom både AMD 64 og Shuttle blir mer og mer populært, er en kombinasjon av de to ikke til å unngå. Shuttle har i en tid hatt sin SN85G4 ute på markedet. Den er liten og pen utenpå, men inni er den et potensielt monster med sitt nVidia nForce 3 150 hovedkort for AMD 64.

 

sn85g4.jpg

 

Spesifikasjoner:

 

• Hovedkort: nVidia nForce 3 150

• Skjermkort: Ikke integrert

• Minne: 2x DDR 266/333/400

• AGP: AGP 8X

• PCI: 1 x PCI-slot

• Lyd: Realtek ALC 650 6 channel audio

• LAN: Realtek 8201BL, 10/100 Mbit, WOL-støtte

• Kontakter foran: 2 x USB 2.0, 1 x 4 pins firewire, 1 x line in, 1 x mic in, 1 x speaker out, 6-1 kortleser

• Kontakter bak: 2 x USB 2.0, 1 x 6 pins firewire, 1 x PS/2 mus, 1 x PS/2 tastatur +++

• Strømforsyning: 240 W

• Størrelse: 295 x 200 x 180 mm

• Vekt: 2,85 kg (uten innmat)

 

 

Introduksjon:

 

Få måneder etter at AMD 64 hadde entret markedet for fullt, ble det stilt spørsmål omkring VIA’s AMD 64 chipsets. NVidia hadde stor suksess med nForce 2 (og har det fortsatt), og det så lyst ut for etterfølgeren nForce 3, ettersom dette hadde vist seg å være mer stabilt enn VIA.

 

Som de fleste vet trenges det floppy for å installere drivere om man skal kjøre S-ATA disk. Med tanke på at SN85G4 har støtte for S-ATA, men ikke plass til floppy grunnet kortlesere, klødde jeg meg selv i hodet og lurte på hvordan det var mulig å installere S-ATA da. Jeg følte meg ikke særlig lur når jeg oppdaget at det bare var å boote med kabinettet åpent og en floppy koblet til en IDE kabel. Jeg lurer på om ikke floppy er unødvendig når det kommer til SN85G4, fordi det er implantert noe driver greier fra før. Dette man huske å skru av i BIOS før man skal boote fra cd for første gang. Ellers ender du opp med blåskjerm. Det er også noe pes med kortlesere; denne må også kobles ut, ellers ender du opp med utallige partisjoner du ikke trenger.

 

SN85G4_f.gif

 

Testmaskin:

 

SN85G4

nVidia nForce 3 150

AMD Athlon 64 3200+

Corsair XMS3200LL DDR-DIMM 512MB

Seagate Barracuda 160 GB

GeForce Ti 4200

 

SN85G4_b.gif

 

Utseende på SN85G4 er upåklagelig. Den peneste barebonen etter min mening. Man kan speile seg i kortleseren, faktisk. Stealther man den optiske enheten, eller unngår å ha en i det hele tatt, slipper man å ødelegge det pene designet. Link til hvordan man stealther en Shuttle.

 

Den er kompakt og lett å ta med, i tillegg til at den vekker oppmerksomhet.

Det er mange som lurer på hvor støynivået og temperaturen til SN85G4 ligger. Jeg har lest om folk som har cpu liggende rundt 70 grader. I de tilfellene må noe ha gått galt, fordi prosessor skal ligge under 50 grader med kjølepastaen som man får med BOXED prosessor.

 

1.jpg

 

2.jpg

 

Støy og temperatur:

 

Det er mange måter å få ned støynivået og temperaturen på SN85G4. Her er et par tips:

 

En Silent PSU yter 10 watt mer enn medfølgende PSU og har et støynivå på 35 dB. Frekvensen på denne støyen er imidlertid mer behagelig enn den opprinnelige PSU.

 

En god kjølepasta. Selv bruker jeg den som følgte med SN85G4 og den fungerer helt fint til nå, selv om de fleste andre pastaer er noen grader kjøligere.

 

Shuttle Black Mesh . Et nytt ”skall” til maskinen med bedre lufting på sidene. Det ser tøffere ut også.

 

Utskifting av vifte i heatpipe. Her forventes det at temperaturen faller 10 grader. En Sharkoon vifte fra multicom er hva guruene på Sudhian anbefaler:

 

TZ-L81.jpg

 

Sharkoon vifte low noise 15-27 db

 

Til slutt kan man modde, om man ikke kvier seg over å borre i SN85G4’s deilige ytre. Det finnes flere alternativer; en 80 mm vifte fremme på venstre side, eller 2x 60 med mer oppå toppen bak som suger varm luft ut. En venn av meg har kuttet inn en 80 mm vifte i siden som blåser luft inn (altså feil vei). Slik ser det ut. Denne viften styres med viftestyring. Ganske fiffig egentlig.

 

Det finnes også vannkjølte SN85G4 maskiner. Her er et eksempel.

 

Stabilitet og ytelse:

 

Stabiliteten til SN85G4 er det ingenting å si på. Jeg har ikke enda opplevd en eneste BSOD eller at maskinen fryser. Prime95 test blir redigert inn i posten senere. Mine erfaringer tilsier at nForce 3 chipsettet som sitter i denne maskinen er "rock solid".

 

Å gå fra en P4 2.53 maskin til denne var et stort hopp. Det er vanskelig for meg å sitte på andre maskiner nå, ettersom SN85G4 er raskt som et uvær. Dette har blitt en personlig favoritt, samtidig som både eldre og yngre har uttrykt sin begeistring for både design og ytelse.

 

specs.gif

 

En SN85G4 er en fullverdig workstation. Den duger til absolutt alt. Dette har jeg testet den i:

 

Rendering av video: Her scorer den høyt, men jeg vet likevel ikke hvordan den er i forhold til de kraftigste P4 prosessorene med HT-teknologi.

 

Adobe Photoshop: Her teller også minnet mye. Mange mener at 1 GB er minstekrav til både Photoshop og videoredigering. Vel, har du en SN85G4 er dette bare tull. Maskinen takler multitasking med både redigering og Photoshop som en av oppgavene meget bra.

 

Spill: Her har jeg ikke prøvd noe annet enn CS og Far Cry demoen. Hvis dere la merke til skjermkortet (Ti 4200) tror dere kanskje maskinen slet enormt med Far Cry. Det gjorde den ikke. Jeg klarte fint å spille, selv om jeg merket at fps var et stykke fra 100. Som spillmaskin er SN85G4 fantastisk, det tør jeg driste meg til å påstå.

 

Musikk: Jeg har både laget og hørt musikk med SN85G4. Det innebygde lydkortet er faktisk veldig kurrant. Jeg har ikke behov for noe kraftigere/bedre lyd når jeg durer ivei med 5.1 surround anlegget.

 

SN85G4 er en komplett maskin som bør tilfredstille de fleste krav. Den utfører tilnærmet alle oppgaver med glimrende presisjon.

 

Konklusjon:

 

+ Kraftig og kompakt

+ Utrolig pent design

+ Lett å bygge i

+ Bra plassering av innganger og utganger både framme og bak

+ Støtte for S-ATA

 

- Støyer en del om man ikke modder. Lydnivået ligger mellom 30 og 50 dB alt ettersom

- Kun plass til to harddisker

- Viften på skjermkortet kan ta borti siden på kabinettet av og til og skape en irriterende lyd

 

10/10

 

------------------------------------

 

Linker:

 

sfftech.com

 

Sudhian forums

 

Shuttle.com

 

------------------------------------

 

Bygging og booting:

 

SN85G4 er ikke som andre maskiner. Du må gjøre et par ting etter du har bygget og før du skal boote for at alt skal fungere skikkelig. Med tanke på at det er en Shuttle er den litt annerledes å bygge.

 

Man må ta ut hele heatpipen og kjøleribben til prosessor, før man fester prosessoren. Ram'en bør settes i den innerste slot for letter oppgradering senere. CD-rom bør settes i til slutt.

 

Før man booter må man skru av S-ATA/RAID i BIOS og man må huske å koble ut kortleseren. Ellers ender man opp med litt for mange partisjoner.

 

------------------------------------

 

Ny og bedre BIOS:

 

For å flashe bios på Shuttle, last ned dette verktøyet Winflash, dette kan kjøres når maskinen går, dvs du slipper diskett mas under boot.

 

Så '' du restarte maskinen, dvs etter du har innst. overstående verktøy, så kan du laste ned bios her her

 

Ellers så kan du lese hele saken hos Shuttle

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf
Kjempebra test! Har bestemt meg for å kjøpe denne. Hadde bestemt meg før jeg så testen, men når jeg leste denne, ble magefølelsen enda bedre. En Amd A64 3200+ er i postkassa mi om et par dager også =)

 

PS: Er fronten sort eller sølv speilaktig ?

Fronten, altså kortleseren, er dekket med speil. Helt vanlig speil.

Lenke til kommentar

Sånn cirka hvor mye bråker den medfølgende psu'en?

Bråker den for mye til at jeg ikke greier og sovne med pc'en på, visst jeg har den ved siden av sengen min?

(Mener at det ikke blir Ubehagelig)

 

Og er det behagelig durring, eller høyfrekvent?

Endret av Nikkor
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Sånn cirka hvor mye bråker den medfølgende psu'en?

Bråker den for mye til at jeg ikke greier og sovne med pc'en på, visst jeg har den ved siden av sengen min?

(Mener at det ikke blir Ubehagelig)

 

Og er det behagelig durring, eller høyfrekvent?

Tror du skulle ha trykket i deg et par piller før du sluknet med denne på. Jeg hadde nok klart det, men maskinen står et stykke fra sengen. Det er behagelig during, men kunne vært bedre. Den blåser på en måte, durer ikke så mye.

 

Det er forresten ikke psu'en som er verst.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Okey :)

Litt dumt, men det går nok.

Så Hd, eller Skjerkortet bråket mest?

Da går det bra :D

Det er ikke verre enn å bytte heatpipe-viften. Skjermkort bråker nok mest, harddisken min bråker nesten ikke.

 

Har den S-ATA?

 

:yes:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Tenkte å skifte ut viften som er på heatpipe.

Har sett på forumet at det anbefales å bruke Sharkoon sine vifter, er det noen som vet hvilken av disse som er den beste?

Viftene selges av Multicom.

Jeg ser du lurer litt på dette og skal komme med link og bilde i testen min senest i morgen.

Lenke til kommentar

Hei

Jeg har selv denne kassa med PowerColor Radeon 9800PRO.

Det er utvilsomt skjermkortet som bråker mest i min kasse. Stopper man vifta på skjermkortet blir det plutselig mye stillere. Ingen vits i å bytte strømforskyner og vifte til heatpipen hvis feks skjermkortet fortsatt bråker mest.

 

Jeg støtter uttalelsen om at AMD64+SN85G4 er "ROCK SOLID"

 

Selv bruker jeg TwinMos Twister CL2

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Den elendige viften i heatpipen bråker og kjøler ikke nevneverdig bra. Det vil uansett lønne seg å skifte den. Jeg er overbevist om at den bråker mest.

Lenke til kommentar
Jeg er overbevist om at den bråker mest.

Jeg vet at den ikke bråker mere enn vifta på PowerColor 9800PRO :p

Det kan hende at vifta bråker mere pga at skjermkortet kommer såpass langt ut mot coveret.

Er enig at vifta bør skiftes ut uansett pga varmen.

Man kan også sette inn en slotkjøler.

Endret av thunstad
Lenke til kommentar
Ja jeg mener PCI vifte.

De er oppgitt til 27db og det er ikke så værst. Dessuten skal de kunne senke kabinett temperaturen med 10-15grader. Snakker da om barebone og ikke maxitower :D

Har selv bestilt en og skal gi en tilbakemelding når den er montert.

Ifra 3Dfx... Vell.. den er jo stemplet "bad product" hos overclockers.com osv da..

Men.. er ikke så effektiv ,men går fint på lav spenning

Lenke til kommentar

Lurer på om noen har prøvd å bytte til PC40 silent strømforsyningen på SN85G4?

Står på hjemmesiden til shuttle at den ikke en kompatibel med dette kabinettet?

 

 

XPC PC40 250W Power Supply

 

NOT Compatible with models: SV24, SV25, SS40, SS50, SS51G Version1, SN85G4

 

 

:hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...