Gå til innhold

PSU-spørsmål


Anbefalte innlegg

Har mekka sammen en workstation som består av Abit nf7-s 2.0, AMD 2500+, 256 ram og geforce4 mx440. Jeg har per idag bare en 200 watts PSU til dette. Det jeg blingser litt på er at på den PSU'en er utenom uttak til HD, cdrom og floppy kun ett uttak som skal i HK'et. Det er den hovedkontakten med mange pins(12-16?). Jeg har alltid tidligre ved pc-bygging også vært borti en 4-pins kontakt som skal være i HK'et. Det er det ikke på denne, men alt funker som det skal....hva er det den 4-pins kontakten er til? , ser jo ikke ut som jeg har bruk for denne.

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det betyr at den PSU'en du bruker er noe gammel, og antagelig dårlig egnet. Abit NF7 har en P4 kontakt, akkurat som de fleste HK i dag. Det er fordi dagens HK bruker mye strøm på 12V, og den store ATX kontakten har bare en pinne til 12V. Når du kjører mer strøm gjennom en slik pinne enn den er beregnet for så er det fare for at den blir for varm, og da kan du ødelegge HK.

200W kan være i minste laget for en slik PC, du belaster det hardt og har svært små marginer. Så hvis du får plutselige restarter eller blåskjerm så er det PSU du bør mistenke først.

Du bør sjekke hvor mye strøm det kan gi, eldre PSU ga mye strøm på 5V og mindre på 12V.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...