Gå til innhold

Bygge en pc til bestemor og bestefar.. :D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Devil-Teddy Skrevet: 20/03/2004 : 19:29 

 

hehe, jeg skjønner hvor du vil! 

 

Du har vel fått beskjed om at du vil arve PC`en når de stakkars besteforeldrene dine dør du!

 

Så nå setter du opp det feteste som er av PC`er! slemming 

 

 

makan til lite respekt :ermm: .

 

ONTOPIC:

 

Er du mye til bestefar/mor å han har skinnpungen full av gull så er det vel bare å kjøpe det opsettet du har satt opp. hvis ikke ville jeg gått for: r9200,512ram,xp2500+,17"lcd. Det holder nok i lange baner for bestefar med kabal og vg.no oppe :)

Lenke til kommentar

Ja jeg pratet litt mer med dem i går og bestemor hintet litt til at prisen var litt høy..

Så jeg går ned til en 17" LCd, 512mb ram, 9200 128MB, en xp 2500+ og shuttle sn45. også en kopi/scanner/printer i et.. Har noen noe forslag???

Lenke til kommentar

- Skal maskinen har en levetid på et par-tre-fire år (og noengang kjøre longhorn) så er 512MB RAM et minimum. Behold det.

- 64-bit støtte er ikke noe must, der kommer til å være bredere 32-bit støtte hvertfall de neste 4 årene fremover (etter dette vil den ikke kunne kjøre det nyeste av det nyeste uansett).

- CPU, en Duron 1.6GHz er treig i dag (no offence) og den er enda treigere om et par-tre-fire år (tenk deg en Duron fra 2000 i da :dontgetit: ). Det du kan tenke på er en P4 eller A64, siden disse faktisk er endel raskere enn XP.

- Skjermkortet er jo greit nok, det vil trolig kunne kjøre Longhorn med litt eye-candy. Uansett hva du velger, pass på å ha DVI på det!

 

Det hele koker igrunn ned til hva de ønsker å legge i maskinen, men siden du har satt opp et alternativ som likevel ikke er av det billigste så antar jeg de har råd til/ser poenget i å bruke noen tusenlapper for å få en bra PC.

Endret av Dollar
Lenke til kommentar

Hvis de printer lite, så kan en lexmark x1150 være et greit kjøp, den koster 695 kroner på Elkjøp inkl en valgfri DVD-film.

Da har du fargeprinter/scanner og "kopimaskin".

Den er relativt liten og pen.

Ulempen med denne printeren er at den har veldig små blekkpatroner, så er ikke noe særlig hvis de printer mye, men til et forbruk på under ti sider i uka burde den være økonomisk nok.

Den fungerer også kun som kopimaskin når den er tilkoblet pc, siden kopifunksjonen egentlig er "scan og print", og er avhengig av minne fra pcen.

Lenke til kommentar
hvorfor ikke?, det er jo mer en bra nok for dine besteforeldre!

Oppgraderingsmuligheter(!)!!

 

Bestillte en pc til morfar for ca et år siden og den holder mer en nok til det han brukern til. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor du skal ha så bra komponenter om den ikke brukes til mer krevende ting? Tviler på at de spiller så mye eller driver med tunge grafikk programmer, men om de er villige til å betale mye så er det ikke min sak.

 

Men det jeg bygde til morfar var; nforce 2 hk med lyd, lan og vga(gf2mx), amd xp 2200+, qtec kabinett, 256ddr, 52x cdrom, 30 gb disk.

 

Men HK med vga gjør pcen ganske mye billigere, og de har vel ikke bruk for noe mye råere enn gf4 mx?

 

Endel bedre komponenter har selvfølgelig kommet, men om de vil ha den billig, og ikke super bra er jo deres valg som sakt :).

Lenke til kommentar

Jeg ville uten tvil tatt en CRT skjerm ass.. skjønner kanskje bestemoren din synes en lcd er fancy og tar liten plass.. men tenk på oppløsninga da gutt.. om en 2 -3 år så kanskje hun ser så dårlig at det blir umulig for en stakkar lcd å oppfylle kravene..hallo.. skal du dra ned oppløsninga på en lcd så ser du vaffal ikke en dritt.... bare et lite tips liksom... og tja.. for deres bruk... er det mulig jeg ville anbefalt en pakke maskin liksom... en smule rimligere.. med tanke på at de kun sikkert bare skal bruke maskinen til word,kabal.. surfing..

Lenke til kommentar
Bare håper den klarer en ekstra HD..

Jeg har 2stk hder + dvd brenner i min shuttle fungerer helt fint.

 

Trur nok besteforeldrene dine klarer seg uten ekstra skjermkort det som er innebygd fungerer utmerket bortsett fra at det ikke er dvi utgang da...... :green:

Lenke til kommentar
Jeg har også tenkt meg å kjøpe meg en shuttle. Men sliter med å finne en shuttle som bruker lite. Er det noen som vet en bra shuttle som bråker veldig veldig lite?

 

Sjekker litt på hw.no og pcworld.no men jeg er i tvil....

Hva med denne da meget stillegående håper jeg... :thumbs:

Lenke til kommentar
Du burde kjøpe en pakke pc til dem fra dell eller noen andre plasser!

 

De skal vel bruke den til papirarbeid og kabalspill

Nei skal ALDRI kjøpe noen pakke pc!

Enig. Pakke-pc er mye dyrere enn byggepc. Og du kan jo bygge en "dårlig" pc på nett-butikkene også!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...