Jump to content
Sign in to follow this  
zZzZz

Noen ting som ikke fungerer...

Recommended Posts

Prøv å se på www.gigmusic.com i Opera og IE. I Opera fungerer den tekst-mouseoveren utmerket, men i IE fins det ikke tegn til noe slikt.

Og hvordan får jeg fjernet "tomrommet" på bunnen av siden?

 

Ellers må dere bare komme med feedback på greia. Synes selv at den ble litt for Photoshopifisert, men gidder ikke å gjøre noe særlig om på det nå..

Share this post


Link to post

Fin side well done.

 

Du kan forsøke å forandre span#livespan etc til class isteden,

.livespan {

position: relative;

top: 150px;

right: 50px;

}

 

Tror det kan hjelpe

 

Hva mener du med tomrom? vil du midtstille vertikalt?

Edited by joffar

Share this post


Link to post

Hjelper det å skifte til class? De brukes jo bare en gang. Kan prøve allikevel. Det tomrommet jeg refererer til er det som er _under_ selve siden.

Jeg har ikke noe større behov for å midtstille vertikalt. Men som dere sikkert ser, så ligger siden omtrent helt øverst i nettleseren, mens det er så mye "tomrom" nederst at det må ekstra scrolling til..

 

Glemte forresten å si at siden er W3C-validert HTML 4.01 Strict og CSS2

Share this post


Link to post

Class hadde som ventet akkurat samme virkning som ID, og problemet med IE seiler uhemmet videre...

Edited by zZzZz

Share this post


Link to post

Tomrommet kommer vel kanskje av at du har definert en høyde som er større enn innholdet....

 

Du kan vel kanskje prøve:

table#layerone {

width: 829px;

height: 550px; SLETT erstatt med overflow:visible;

border-collapse: collapse;

}

 

Er ganske ny i CSS megselv, så det er ikke sikkert det virker heller... :(

 

Jeg har span på min side, men det er satt opp litt annerledes... so..

 

For å pirke, det er ett synlig skille mellom siste medlem på høyre siden og bakgrunnen (vertikalt)..

 

Du hadde en liten validerings feil, ikke det at den har noe og si for ditt IE problem da....

 

This page is not Valid HTML 4.01 Strict!

 

Below are the results of attempting to parse this document with an SGML parser.

Line 39, column 86: there is no attribute "TARGET" (explain...).

 

...f="http://www.rockmotrus.no/" target="_blank">"Rock mot rus"</a> in Andenes,

 

Lykke til..

Share this post


Link to post
Tomrommet kommer vel kanskje av at du har definert en høyde som er større enn innholdet....

 

Du kan vel kanskje prøve:

table#layerone {

width: 829px;

height: 550px; SLETT erstatt med overflow:visible;

border-collapse: collapse;

}

 

Er ganske ny i CSS megselv, så det er ikke sikkert det virker heller... :(

 

Jeg har span på min side, men det er satt opp litt annerledes... so..

 

For å pirke, det er ett synlig skille mellom siste medlem på høyre siden og bakgrunnen (vertikalt)..

 

Du hadde en liten validerings feil, ikke det at den har noe og si for ditt IE problem da....

 

This page is not Valid HTML 4.01 Strict!

 

Below are the results of attempting to parse this document with an SGML parser.

Line 39, column 86: there is no attribute "TARGET" (explain...).

 

...f="http://www.rockmotrus.no/" target="_blank">"Rock mot rus"</a> in Andenes,

 

Lykke til..

Den _var_ ihvertfall w3c-validert tidligere på morningen :) Men hvordan setter jeg target i css?

 

Jeg vet at det er synlig vertikalt skille på høyresiden. Dette er halvt med vilje; jeg bruker et grumsebilde helt bakerst på selve siden. Tenkte kanskje det var greit å få sagt at "her er det over", men bare rop det ut med hjertens jubel om det ser fælt ut..

Share this post


Link to post
Prøv å se på www.gigmusic.com i Opera og IE. I Opera fungerer den tekst-mouseoveren utmerket, men i IE fins det ikke tegn til noe slikt.

Du har ikke skrevet at du har fått det til, men tekstmouseoveren fungerer fint her. Kjører IE 6.0.

 

Så ut som du ønsket litt kritikk også, og selv om det ikke var mye å sette fingern på så syns jeg at;

  • Den hvite teksten, kontra den rød bakgrunnen, mangler litt kontrast til å bli lett leselig. Det fungerer greit for kortere tekster, men man blir fort trøtt i øynene av å lese mer...
  • Selve innrammingen, altså den kvartbuen som deler inn meny og innhold kunne hatt en penere finish. Og hvorfor lot du ikke buen gå helt i hjørnet? Nå er den kuttet brått oppe, og også litt nede.
  • Syns også siden ble litt for klistret opptil toppen. Tror det kunne vært greit med litt luft i toppen...
  • Siden ble kanskje litt mørk, men det har kanskje noe med type musikk? Hva vet vel jeg? :p
  • Buen har også tykkere enkelte steder enn andre. Gjorde kanskje ikke så mye, og mulig det skal være slik? :ermm:

Edited by Sigmoideus

Share this post


Link to post

tøff side, IMO en av de bedre.

 

men _jeg_ ville prøvd en litt annen løsning på layout:

<div style-id="altinnhold-størrlese, plassering i nettleseren, bruk pos absolute">
 <span id="innhold bruk pos absolute; da i forhold til hovedinnholdid</span>
 <span id="linker etc">linker-innhold</span>
</div>

kansje _litt_ dårlig forklart, men definer et område som du posisjonerer der du vil ha det på siden (css, % absolute og margins, sjekk satyriums tips) så leger du alt annet innhold inni dette, posijonert med position:absloute; så slipper du resultat som på loomy`s skjermskudd.

Share this post


Link to post
Anbefaler trådstarter å sjekke dette screenshottet :scared:

IE 5.5, eller upatchet 6.0?

Tja, er vel 800x600 oppløsning vil jeg tro... Kjører IE 6.0 og siden blir slik i så lav oppløsning hos meg også... Mulig du ikke får det?

Share this post


Link to post

Jupp. Fikk det jeg og i lav oppløsning. Tror nok trådstarter bør pakke inn siden sin i en div, og posisjonere alt deretter. Da slipper man det problemet.

Share this post


Link to post

Det jeg har gjort med greia er at det er tre lag/layers. Det første er med bakgrunnsbildene og teksten, det andre med linkene med mouseover på, og det tredje med de små tekstmouseoverne. Det bakerste laget er midtstilt, og får å få dette på de andre lagene, har jeg satt de til å være position: relative;. Men da kommer også det tomrommet nederst. Så går det an å få greia midtstilt når en har satt position til absolute?

Share this post


Link to post
Hos meg "lagger" det når eg prøver å merke tekst, og menyen funker ikkje i det heile tatt (les: det er umulig å trykke på linkane). Bruker Opera 7.10

Humm.. Jeg bruker 7.21, hvor det fungerer utmerket. Er det mange som bruker så gamle versjoner?

Share this post


Link to post
tøff side, IMO en av de bedre.

 

men _jeg_ ville prøvd en litt annen løsning på layout:

<div style-id="altinnhold-størrlese, plassering i nettleseren, bruk pos absolute">
 <span id="innhold bruk pos absolute; da i forhold til hovedinnholdid</span>
 <span id="linker etc">linker-innhold</span>
</div>

kansje _litt_ dårlig forklart, men definer et område som du posisjonerer der du vil ha det på siden (css, % absolute og margins, sjekk satyriums tips) så leger du alt annet innhold inni dette, posijonert med position:absloute; så slipper du resultat som på loomy`s skjermskudd.

Position:absolute; i forhold til hovedinnholdet?

Vil ikke det si det samme som position: relative?

 

Men hvordan kan jeg få midtstilt greia hvis jeg skal ha position:absolute?

Satyrium hadde på hans side brukt margin til midtstilling, men dette funket ikke når jeg satte position til å være absolute.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...