Jump to content
Sign in to follow this  
sgjuvsland

Upload script for flere filer/mapper

Recommended Posts

Eg har laget eit script som laster opp en og en fil. Men jeg vil gjerne laste opp flere filer smatidig evt. laste opp en hel mappe. Er det no jeg kan legge til i <input type=file koden .

 

Har noen et forslag??

Share this post


Link to post

Det er ikke mulig å laste opp en hel mappe, så du må nok laste opp en og en fil - men det er ikke noe som sier at du ikke kan utvide skjemaet til å inneholde flere filer - bare sett inn flere file felter og tilpass scriptet ditt.

Share this post


Link to post

Det er skjemafeltet file som gjør at det ikke er mulig å laste opp flere file i samme felt - og derfor så har heller ikke php noen støtte for dette.

Share this post


Link to post
er de mulig å zippe opp filen med php da?

skal du zippe opp filen med php kan du like godt teleporte opp alt sammen... går mye raskere....

 

:p

 

i beste fallkan du få vist hva som er inne i zip-filen men du får ikke pakket den opp. du kan lese her hvordan du får vist innholdeti zip-filen.

 

hvis du skal pakke opp filen er vel avhengige av et par ting, blandt annet om komprimeringsprogrammet på serveren er kommandobasert og om dette programmet er kommandobasert. Jeg husker ikke helt den i farten, men det er en kommando i php somlar deg utføre kommandoer på webserveren og jeg vet ikke om du kan bruke den på den kommandobaserte komprimeringsprogrammet som kan finnes på systemet. Jeg regner med at Torbjørn eller ?????????? kommer med utspill/korreksjon på akurat dette....

Share this post


Link to post

exec() kan du bruke får å kjøre kommandoer på serveren, men det er ikke noe som sier at du ikke kan pakke opp filer med php. Ta en kikk i manualen - i kommentarene ligger det til og med et ferdig script som laster opp filene på serveren din.

Share this post


Link to post

her er et eksmpel som jeg har fått til å fungere under Linux. Programmet som jeg har brukt her (unzip) skal være et ganske "universalt" program som finnes blandt annet på Windows, Linux, Amiga, DOS og ligndene. Derfor er det stor mulighet for at du kan bruke den kommandoen på din webserver (eventuelt med noe modifikasjon hvis du har noe annet enn Linux + Apache 2).

 

$fil = "test.zip";

$last_line = exec("unzip $fil");
if ($last_line) echo "Oppakning av filen <b>'$fil'</b> gikk bra.<br>";
else echo "Feilet under oppakning av fil.";

 

dette er kun et simpelt eksempel. jeg regner med å utvide dette litt mer når jeg får tid. hvis du skal bruke dette er det et par ting som du bør gjøre:

1) lage en array som leser igjennom filene som er pakket ut for å sjekke at filene som er pakket ut er av riktig filformat. med andre ord: kun billedfiler. (les: at det ikke er et/flere cgi-script som er pakket ut).

2) skal du sjekke hva som er i filen før den pakkes ut kan du innstalere ZZIPlib versjon >= 0.10.6. på denne måten kan du lese innholdet i zip-filen før den pakkes ut. hvordan du lager scripts som leser innholdet i en fil kan du finne her.

Share this post


Link to post

Vel. Etter min mening er dette en uting. Å la script være avhengig av ekstra biblioteker og/eller programmer på serveren går kraftig utover portabilitet. Bruk av exec, system eller ´´ er heller ikke bra, da disse funksjonene er deaktivert ved safe-mode.

Har selv laget et script som pakker ned/pakker opp kataloger og filer i forbindelse med backup. Da benyttet jeg dette:

http://www.phpconcept.net/phpzip/index.en.php.

Funker i safe-mode også! Bare husk å kreditere stakkaren som har laget dette.

 

RETTELSE: Jeg har IKKE laget et script som gjør dette, men et script som BENYTTER seg av dette...

Edited by sven-o

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...