Gå til innhold

Test av Fujitsu Siemens Scaleoview S19-1


Anbefalte innlegg

Heisan!

Dette er en subjektiv test av denne skjermen og referanse er kun fra mine øyne :



[img]http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/203/34822991.jpg[/img]




Julenissen banket på døra den 23 des 2003. Da kom hele stasen inklusive denne skjermen. Jeg gleda meg som en unge og prøvde å beherske meg med å pakke ut alt for ikke å ødelegge noe.
Hele skjermen veier 6,4 kilo, som er ganske tungt i og med den står på en tynn metall skive og når du har en gutt på snart 3 hvor armer og bein går konstant så er jeg redd for at skjermen kan tippe over :cry:






Mitt "test"oppsett:


P4 3.0 HT Fujitsu Siemens
512 RAM
2 x 160 gig HD
Nvida FX5600
Audigy 2 lydkort
Z-5300 høytalere (spillopplevelse)


Drivere:

Detonator 53.03 (gfx kort)

driverdato 29.09.03 (skjerm)
version 0.0.0.1 Fujitsu Siemens





[color=green][b]Bundle[/b][/color]

I pakken fulgte det med skjerm pluss flere ledninger for tilkobling:

- Digitalt
- Analogt
- Høytaler
- Driver
- pluss diverse manualer





[b][url="http://www.fujitsu-siemens.com/rl/peripherals/displays/home/s19-1.html#"]tech specs skjerm[/url]:[/b]



Respons:[list]25 ms
[/list]Skjermtype:[list]TFT
[/list]21 display mode (10 preset - 11 user)
Video:[list]analog / digital
[/list]
Horisontal frekvens: [list]31 khz .... 80 khz (multi-scanning med analogt signal)
[/list][list]31 khz .... 64 khz (multi-scanning med digitalt signal)
[/list]Refrash rate: [list]60 ... 75 hz
[/list]Max pixel rate:[list]135 mhz (analogt)
[/list][list]110 mhz (digitalt)
[/list]Totalt strøm forbruk: [list]45 W
[/list][list]5(!)W i "energy saving" modus
[/list]Tilkoblinger: [list]lyd
[/list] [list]digitalt og analogt i samme
[/list] [list]strøm
[/list]





[color=green][b]Førsteinntrykk[/b][/color]



Pakken var ganske flat i og med det er en flatskjerm. Litt vanskelig å få ut, men det gikk til slutt. Skjermen er ganske elegant, lys grå med mørk grå ramme, veldig flat (kun 2 cm dyp) Den må jo se pen ut i og med kona tillot å ha hele stasen i stua...hehe


Jeg monterte alle ledningene -først digitalt- for å se resultatet. Etter installasjon av drivere og diverse tilpassninger av pc`en så ble jeg litt skuffa når jeg fyrte opp Call of Duty. Det var ett forferdelig etterslep og jeg ble passe sjøsyk selv om jeg bare hadde tatt en øl. Jeg kjørte en Nvida refresh fix, kobla om til analogt, satte refresh rate på 75 hz og hele problemet var løst. Det viste seg at digitalt kun støtter 60 hz på 1280 x 1024 (!). Personlig ser jeg ikke forskjell på analogt og digitalt. Uansett ble kona også fornøyd..hehe
Ledningene bak er laget slik at de peker nedover og ikke stikker ut hvis du skal montere den på veggen. Selve ledningene er ikke av den grå kjedelige typen, men gjennomsiktige slik at metallet inne i dem syns

[img]http://sc.groups.msn.com/tn/C0/E0/testlcdskjerm/1/18.jpg[/img]





[color=green][b]Daglig bruk[/b][/color]


Det jeg bruker min pc til er:

- Surfing
- Spill
- Billed og videoredigering
- Se film


Fargene som den var stilt inn på fra fabrikken var litt"cool blue". Med litt fomling i menyen på skjermen så fikk jeg stilt riktig fargetemperatur. (Man kan også bruke settingen i "Egenskaper for skjerm ved å høyre klikke på desktop`en" )

[img]http://sc.groups.msn.com/tn/C0/E0/testlcdskjerm/1/19.jpg[/img]



Disse temperaturene kan man stille via skjerm menyen:

- 6500 K
- 7500 K
- 9300 K
- Custom Colour

Ved Custom kan man stille RGB individuelt hvis man ønsker. Selv har jeg valgt 9300 K pga den har mest naturlige farger (en tanke blå i overvekt)
Ellers er det andre settinger som jeg ikke har brukt så mye. Når man ser film så har jeg endret de utifra hvilken film jeg ser. Det kan høres teit ut, men noen filmer blir bedre av å justere fargetemperaturen

[img]http://sc.groups.msn.com/tn/C0/E0/testlcdskjerm/1/1a.jpg[/img]

Skjermen er behagelig å se på over lengre tid pluss at størrelsen gjør at du ikke trenger å myse o.l for å se små ting. Kvaliteten er ingeting å klage på. Ser ut som børstet stål selv om det er plastikk. Knappene fungerer som de skal.



De digitale bildene fra kameraet mitt vist på denne skjermen er av en annen verden enn f.eks fra TV`en . Klare og skarpe bilder (har Sony dsc-p10) og skjermen er fin å bruke som fremviser når man har venner å kjente på besøk som vil se artige bilder av poden. Video redigering fungerer veldig bra med så stor skjerm, man får mer plass!

Spill fungerer kjempebra etter switch til analogt. Har testet: CoD, Quake3, WRC, Colin McRae, Medal Of Honour, Unreal 1 og 2, UT2003/2004 demo, Need for Speed, RtWC+ Enemy Territory etc og jeg smiler like bredt hver gang. Etterslepet er altså borte
[b]Barne pedagoger ikke les dette[/b] : Jeg har sammen med poden (blir 3 i mars) spilt UT2004 demo UTEN bots vel å merke og han syntes det er kjempemorsomt. Spesiel nå vi kjører tanksen og fyrer av et skudd. Skal si det rister fra subben...hehe



Film blir helt ok. Fargesjatteringer og kontrastforhold blir litt rart i skygger og overgang fra mørke til lyse partier. Hvis det er noen trøst så opplevde jeg det samme hos en kompis som har kjøpt seg en 42" plasma skjerm til 35 lapper (koster nå 45 pga etterspørselen) Det er såpass lite at det ikke er til sjenanse. Pleier å sitte i godstolen ca 1/2 meter fra skjermen å det funker bra.


[img]http://sc.groups.msn.com/tn/C0/E0/testlcdskjerm/1/17.jpg[/img]


[color=green][b]Sammendrag/konklusjon[/b][/color]



[img]http://hardware.no/tester/bilder/pluss.gif[/img]


[color=green]+[/color] Pent utseende
[color=green]+[/color] bra responstid
[color=green]+[/color] Bra kontrast og lysforhold
[color=green]+[/color] Manuell innstilling av fargetemp
[color=green]+[/color] Passer til all slags bruk


[img]http://hardware.no/tester/bilder/minus.gif[/img]

[color=red]-[/color] Virker litt ustabil på metallfoten





Pris skjerm i Norge: nå ca 6500,- (har sunket fra 7-8000 den siste måneden)
Har hørt at de ikke greier å lage nok så prisen øker vel her også på lik linje med plasmaskjermene. Uansett så er jeg veldig fornøyd med denne skjermen. Har ikke prøvd andre LCD`er, men bruker daglig en 21" CRT skjerm på jobben. Jeg vil uansett anbefale denne skjermen for de som vil ha "noe ekstra" Hva det betyr finner du ut når du har fått den og kona ikke klager over at den ikke passer inn med resten av møblemanget ;)


mvh
arne viggo Endret av kåre klut
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sitter akkurat nå og vurderer den skjermen, da den gode fè, dahle, stikker i meg linken til denne testen! :thumbup: En glimrende test, belyser alle de spørsmål jeg har sittet med om akkurat denne skjermen, og skjer det ikke noe rart nå, så er vel denne i bestilling imorgen :)

Lenke til kommentar

Kjempebra test!

 

Har samme skjermen og er kjempefornøyd. Kjører skjermen via DVI og har ikke problemer med ghosting i det hele tatt (er ingen hard core gamer). Har som deg prøvd CoD og det går kjempebra.

 

Mine specs:

 

FS 600ix

P4 3,2 GHz HT

1024 MB DDR 400 RAM

2x160 GB HD

Hercules 3D Radeon 9800 PRO (414, 369)

Audigy 2 lydkort (ikke sikker på hvilken versjon som sitter i (OEM))

 

Til dere som lurer - ikke lur - løp og kjøp (anbefaler at du tar bilen - lettere å få med seg skjermen hjem :) )

Lenke til kommentar
Kjempebra test!

 

Takk skal du ha!

 

Det er ikke den samme som Øyvind_dahle har testet, men samma det.

 

 

Og jeg skal prøve DVI når jeg kommer hjem! Har sittet å sett på "Taken" av Steven Spielberg 3 kvelder på rad, så jeg får prøve å gjøre noe annet..hehe. (det er 6 cd`er med ca 2.5 timer på hver :wow: )

 

Men, du har Radeon 9800 pro?. Jeg har kun gfx5600 :thumbdown: . Kan hende at det har noe å gjøre med saken angående "ghosting". Takk for idèen, skal prøve dette når jeg bytter gfx kort :cool:

 

 

 

 

(har fått et tilbud om å få den for 3600, men det er litt frem og tilbake  :mad: )

 

3600,-???? :scared: LØP Å KJØP!!

Endret av kåre klut
Lenke til kommentar

Har nettopp mottatt denne skjermen i hjemme pc ordning,og må si at jeg ble veldig skuffet over responstiden ,og problem med "ghosting".

Prøvde først med dvi-d kabelen som følgte med,og ble sjokkert da jeg startet UT 2004 demoen.Det var helt utrolig med etterslep på bildet.SKiftet til analog og 75 hz .Resultatet ble bedre ,men fremdeles laaaangt unna min crt skjerm (eizo 20" ).

Prøvde et par andre spill (black hawk down ,colin mcrae 4 demo,call of duty ,unreal 2 ,quake 3) og må bare konstatere at denne skjermen er ubrukelig til seriøs spilling.(merkes ikke like mye på alle spill,men UT2004 var uspillbart)

Selger nok denne skjermen på qxl snarest :-(

Må legge til at dersom man ikke spiller spill,er bildet meget bra og skjermen utmerket.

Endret av marduk69
Lenke til kommentar

Heisan!

 

Hva slags specs har du?

 

Jeg har Nvida gfx5600 og har ikke etterslep..kun via digital, mens Abokevin (se posten hans) har Radeon9800 pro og ingen ghosting som helst. Hverken via digital eller analog. I følge "Den store LCD testen " legger de vekt på å ha et grafikk kort som klarer å drive disse store skjermene.

Kan det være det som er feilen?

Lenke til kommentar

Hei.

 

Har en p4 2,4ghz maskin og et sapphire radeon 9700 skjermkort ,med catalyst 4.3 driver.

Dette kortet skal jo være mer enn godt nok til å drive denne skjermen.

Mulig at jeg er extremt kresen,har kolleger med samme skjerm som sier de ikke merker noe etterslep på spilling,men for meg funker dette ikke tilfredstillende.

:no:

Lenke til kommentar

Hei Igjen.

 

Jeg har nå fått den skjermen, og fikk litt bakoversveis med engang da jeg først prøvde med dvi. wiiilt med ghosting. Det jeg gorde var å sette i analog installerte refreshrate fix og drivere til skjermen og allt var plutselig vanvittig mye bedre. Spiller møe Mohaa og andre relativt raske spill. Merker bittegranne ghosting der hvor bildet skifter aller raskest, men er rett å slett superfornøyd. Ghostingen er altså så liten at jeg kan fint leve med d.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

er de virkerlig så bra, nå klarer jeg ikke å vente lengere, min skal kommen innen noen dager nå. gleder meg syyyykt. har vert litt engstelig for etterslep men når jeg ser at til og med 19" versionen ikke har etterslep så er jeg ikke bekymret i hele tatt. 17"versionen til ca 4-5000 er sikkert like bra på responstiden. den har 16ms spesificert og 19"'rn har 25ms , så tror det blir bra......., kanskje jeg også skriver en test om min s kan vi slå de sammens.......

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...