Gå til innhold

Hvor LITEN harddisk kan jeg kan bruke?


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å kjøpe http://www.komplett.no/k/k.asp?action=info...45&AvdID=1&s=sc og bruke en Compact Flash brikke/kort til system"disk". Dette skal være til en liten 100% lydløs server/minipc med liten lagringsplass :)

 

Hvor stor Compact Flash trenger jeg for å kunne kjøre/installere:

-windows XP (absolutt minimal konfigurasjon)

-En grei linuxdistro som kan brukes til å spille av divX

 

Jeg vil tro det går an å kjøre disse greiene i RAID0 noe som vil gi ganske bra ytelse på kontinuerlig lesing + det er uansett veldig bra aksesstid. Så dermed er spørsmålet om jeg kan klare meg med 2x256MB eller må jeg kjøpe 2x512MB som blir litt dyrt...

Endret av krislarsen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
skal du bruke så liten plass som su tydeligvis skal bør du sterkt vurdere en linux-distro da noen av disse kan klare seg med så liten plass som en vanlig diskett.....

Linux er et greit alternativ, men det tar vel litt plass dersom jeg skal ha med programmer for divx avspilling...

 

Er det noen som vet om det går an å få windows xp ned mot 800MB? Hvordan funker serveredition?

Lenke til kommentar
Jeg vil påstå at det tar mindre plass med en Linux distro sammen med DivX avspillingsprogramm enn XP uten Service Pack og lignende "snacks". :roll:

Jeg bør kanskje satse på linux da. Men vil det funke greit med 512MB diskplass? Eller MÅ jeg så og si opp i 1GB? Det er en drøy tusenlapp i prisforskjell iallfall.

Lenke til kommentar
Jeg forsøkte å installere XP på en 2 gig disk. Selve installasjonen gikk ok, men jeg fikk aldri lagt inn service packs, selv om jeg gjorde allverdens krumspring for å få det til (inkludert å bruke nettverket til midlertidig lager)

Hmm. Jeg har windowscd med servicepack integrert... Det kan kanskje hjelpe litt iallfall.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt en lignende ide lenge! Driver og programmerer litt og da er det jævli irriterende å høre harddisken begynner å lage tikklyder helt uten grunn. På min bærbare er det KUN harddisken som lager lyd.

 

Når det gjelder Minste partisjonstørrelse som windows xp lar seg innstallere på er det 1200 MB, hvis jeg husker riktig! Drev og testet dette så det er ikke noe Microsoft har opplyst som ville vært feil uansett.

Lenke til kommentar
Jeg har hatt en lignende ide lenge! Driver og programmerer litt og da er det jævli irriterende å høre harddisken begynner å lage tikklyder helt uten grunn. På min bærbare er det KUN harddisken som lager lyd.

Det er bare harddiskene som lager lyd her også. Selv om jeg har puttet dem inni tette lydisolerte bokser blir det ikke støyfritt. Jeg har vifteløs strømforsyning og det funker greit uten vifte på cpu også, men harddisker er ikke så lett å komme utenom.

 

Den løsningen jeg bygger nå er slik at jeg har ett standard oppsett med alle harddiskene på og windows xp som operativsystem. Så kan jeg slå av pc'en og trykke på en knapp som bryter strømmen til alle harddiskene samtidig som "disken" som bootes byttes til Compact Flash brikken jeg skal kjøpe nå. Dermed har jeg en 100% lydløs pc. Men denne har jo litt lite harddiskplass. Det ser ut til at jeg går for en stk 512MB brikke og dermed må vrake XP som operativsystem. Maskinen skal stort sett brukes til skriving, programmering og surfing når den er i "silent mode" så jeg satser på at det holder med en eller annen linux-variant. Går det an å bruke x-window med så lite som 512MB harddisk?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...