Gå til innhold

Ny P4 starter ikke


Anbefalte innlegg

Har nettopp satt sammen en ny maskin, satt i skjermkortet og skulle starte opp første gang. Harddisk, PSU og CBU vifte starter, men det kommer ikke noe bilde på skjermen og heller ikke noe pip fra PC speakeren. Skjermkortet sitter skikkelig i.

 

Jeg leste om et lignende problem her, hvor man måtte trykke restart flere ganger for å få boota maskina, men heller ikke det får noe liv i denne.

 

Skjermkortet er et Matrox G450, og hovedkortet er et P4T-E.

 

Noen som vet hva løsningen kan være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-EkRmMDKFIU

Hei!

Hadde akkurat det samme problemet som deg. Kjøpte helt ny maskin, satt den RIKTIG sammen, og trykka power-on. Nothin happens. Det jeg gjorde da var å skru hele dritten fra hverandre, og flytte på disse "spiksa""skrue-dingsene", som gir hovedkortet støtte....Disse hadde nemlig komt i kontakt med undersiden av printkortet, og ført til kortslutning (puuh. kunne gått til helvete hele maskina.

Prøvde igjen, men fikk heller da ikke skjermbilde. Resatte biosen, og klarte å starte skikkelig.

Har et abit-th7|2-raid HK, da jeg stillte opp til 2000mhz, ble maskina helt død, og jeg måtte resette biosen. Valgte tilslutt å stille Multiplier + FSB manuelt, og da starta den (fixa dette problemet senere ved å flashe biosen til en nyere versjon)

Du bør også skjekke om rammen står skikkelig i - rett vei f.eks-, klarte å sette 512 sdram feil engang, og ingenting starta.

 

PS: Har du RDRAM, og har kun 2 av 4 brikker (f.eks 256*2), må du sette inn "bridgene", i de 2 rdram-slottene du ikke bruker...

 

Lykke Til!

 

Norwegian_Beret

Lenke til kommentar

Takker for svar!

 

Alle strømkontakter skal være i. Kan det være at jeg må stille om på DIP switchene? Det står noe i manualen om at den kanskje ikke booter opp om disse ikke er stilt riktig, men det gjelder kanskje ikke når kortet står i jumperfree mode?

 

Merket forresten at det spraket litt da jeg satte inn igjen strømkabelen til PSU etter å ha sjekket ting, men det har vel ikke noe med saken å gjøre..

 

Det som er i kassen nå er:

 

Asus P4T-E hovedkort

P4 1.6 Northon CPU

NoiseControl 300W PSU

Matrox G450 skjermkort

IBM Deskstar 60GXP HD

Diskettstasjon

Lenke til kommentar

Hei.

 

Skal bare si at jeg satte opp en 1.8 Northwood med ASUS P4T-e på fredag. Hovedkortet står på jumperfree. Dette fungerer utmerket. Den startet opp uten problem. Har klokket den opp til 2016MHz. 18x112 eller noe(er litt forsiktig) i bios. Sjekk at du har siste bios. 1005 er den bios som fulgte med mitt hovedkort.

 

Hvor langt har dere andre med P4T-e klokket?

Lenke til kommentar

Har prøvd det meste nå, uten suksess. Et merkelig symptom: hvis jeg tar ut strømforsyningen til harddisken så begynner PC speakeren og pipe når man starter opp, to høye og to lave toner i loop. Dette er eneste "livstegnet" som har kommet fra PC speakeren.

 

Det står forresten at hovedkortet krever 1,5V skjermkort -- kan det være at Matrox G450 ikke er det?

Lenke til kommentar

Har en kamerat som hadde samme problem med P4.

Problemet hos han var at bios ikke ville starte maskinen fordi en eller annen vifte ikke gikk hurtig nok.

Sjekk at alle vifter går og evt øk hastigheten på PSU vifte hvis den har regulering.

Sjekk også at evt vifter er koblet riktig til hovudkort.

Prøv også og ta ut og inn CPU og minne.

Og sett minnebrikke i minnespor 1 nest i 2 osv.

Resett bios.

Hmmm vet ikke noe mer du kan prøve utenom det som allerede er nevnt.

Lenke til kommentar

En ting jeg stusser litt på, skal ikke de to RIMM brikkene være like? Jeg kjøpte 2 * 256 fra Samsung, og den ene brikken har sånn "massiv metall kant" på begge sider, mens den andre kun har det på den ene siden. Det står på begge at de er 256 mb, men hvorfor er de ikke da helt like? Kan det være noe feil der?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...