Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Selvfølgelig kan et kompaktkamera konkurrere ut et speilreflekskamera!

Selskaper, fester, begivenheter med store folkemengder.. Hvis du drar rundt på et speilreflekskamera, så er du "fotograf". Hvis du kan putte kameraet i lomma, så kan du være med på morroa.

 

Edit:

Så at du ser bort i fra lettest vekt osv. Men hvis en som jeg sier vil "være med på morroa", så er jo valget mellom "ikke fullt så god bildekvalitet" og "ikke noe bilde i det hele tatt"... :p

Endret av medi8or
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du er litt seriøs med bildene dine, vil du fort finne ut at det er verdt å dra med seg en speilrefleks. Det er jo de ferdige bildene som betyr noe. En speilrefleks er jo heller ikke så stor at den er vanskelig å ta med seg. Med en speilrefleks føler du liksom at du har full kontroll.

Mvh Isen.

Lenke til kommentar
Det triste med hele diskusjonen her, er den vanvittige ensidige og skråsikre utstyrsfokuseringen. Klart du kan bedre BILDER med et kompaktkamera... enn et SLR ...og omvendt.. Og at Nikon 8700 er verdt hver krone for den som kan utnytte dette kameraet fullt ut. Du kan ta bedre "bilder" med dette enn hvilket som helst DSLR, det avgjøres av brukeren og ikke kameraet.

Du tar ikke bedre bilder med 5 kg optikk, hverken teknisk eller kvalitetsmessig.
Det er mange år siden jeg også la fra meg kamerabagen hvor jeg dekket hele spekteret fra 24mm - 800 mm. De siste årene har jeg nesten kun brukt en "kvalitetszoom" som dekker 35-105 mm med god lysstyrke og en god macro.
Dette,- + en Olympus Mjuu har sørget for at jeg blant annet jevnt og trutt selger noen bilder som brukes profesjonelt i naturmagasiner, m.m.

Jeg sier ikke med dette at SLR og et bra utvalg objektiver ikke gir deg muligheter,
men de fleste som forfekter meningene sine her kunne med fordel kjøpt ET skikkelig bra kvalitetsobjektiv og lært utnyttelsen av dette istedet for å fylle bag`en og tro at man blir bedre fotograf av det.
Og du har mer glede og nytte av et skarptegnende kvalitetsobjektiv med et fornuftig zoomområde og bra lysstyrke, enn bagen fullt av billig "ræl" som uansett gir deg et middelmådig teknisk resultat.

De fleste profesjonelle fotografer bruker lite og lett utstyr oftere enn du tror, men setter store krav til hurtig og enkel betjening samt god optikk.
Jeg har selv fått publisert vel så mange bilder tatt med "enkelt" utstyr som med SLR og optikk i 10.000-kr-klassen. Bilder som jeg ellers også ville gått glipp av pga at motivet kun har vært tilgjeneglig i et hurtig øyeblikk.

Jeg savner fokus på resultatet, motivet, den "kunstneriske" kvaliteten på bildet, komposisjon, balanse, fargebruk, utsnitt ... det er dette som avgjør bildet,- ikke om det er tatt med SLR eller kompakt.

Mange som gang på gang hevder seg høyt i fotokonkurranser, bruker ofte langt enklere utstyr enn du tror. Flere profesjonelle fortografer bruker faktisk KUN kompakt utenfor studio. Det er altså ikke utstyret det kommer an på ...
Lenke til kommentar
Selvfølgelig kan et kompaktkamera konkurrere ut et speilreflekskamera!

Selskaper, fester, begivenheter med store folkemengder.. Hvis du drar rundt på et speilreflekskamera, så er du "fotograf". Hvis du kan putte kameraet i lomma, så kan du være med på morroa.

 

Edit:

Så at du ser bort i fra lettest vekt osv. Men hvis en som jeg sier vil "være med på morroa", så er jo valget mellom "ikke fullt så god bildekvalitet" og "ikke noe bilde i det hele tatt"...  :p

Ser for meg det nye nikon-kompakt eller sony f-828 i lomma!! :no: Derimot kan man ta av linsa på f.eks 300D, og får man plass dersom man har store lommer!

Dessuten har jeg et kompaktkamera til fester og andre slike "lomme-begivenheter" - canon ixus V3! Det er kompakt og kan taes med i lomma!

Endret av tovito
Lenke til kommentar

Hei!

Ja jeg er så hjertens enig med PhotoGen her, selv om jeg ikke syns diskusjonen er trist, tvert i mot, det er morro å høre andres meninger. Mange, de fleste skulle jeg anta, som her dyrker speilrefleksens suverenitet framfor kompakten, er nok nybegynnere i gamet. Argumentene peker i hvertfall dit hen, men det er ok, det har vi alle vært en gang - og så kommer erfaringen litt etter litt.

Speilrefleksens suverenitet var nok større i hine dager enn nå - da tenker jeg på utbygningsmulighetene. Eks. skulle en ha kjøpt utstyr (optikk) til en Canon eller en Nikon speilrefleks som tilsvarer det f.eks. Sony 828, eller Minolta A-1 er utrustet med, er man snart oppe i en 30000kr!!! Bildekvaliteten er minst like god på de to nevnte "kompakter"! Jeg tror forøverig ikke noen av de som her fremhever den suverene bildekvalitenen til en speilrefleks ville være i stand til å se forskjell på en utskrift i A4 fra en speilrefleks og en av de nevnte kompaktene! I hvertfall kunne ikke jeg se hvem som var tatt med E-1 og en 5050 da begge utskriftene ble lagt fram, noen små nyanser var det riktig nok, men ingen nyanser i negativ retning, begge utskriftene var glimrende! At kornstrukturen (støyen og KA) hos en kompakt blir mer framtredende i store forstørelser er en kjent sak, men hvem er det som printer ut bildene sine i A3 da, eller større?? Det er først da dette blir merkbart. Hva er best av bil og motorsykkel? Rett og slett et meningsløst spørsmål, like menigsløst som hva er best av kompakt og speilrefleks!!! Satser en på speilrefleks og skal utnytte dens muligheter nytter det ikke å stille med objektivet

som f.eks. følger med i pakken til 300D og lignende. De fleste kompakter i 5M klassen er dette objektivet fullstendig overlegent, at bildene har mindre støy i store forstørelser har ingen ting med selve objektivet å gjøre.

Speilrefleksen har alltid vært journalistenes og amatørenes verktøy, ikke på grunn av bildekvalitet men på grunn av dens allsidghet. De store "kanonene" nøyde seg svært ofte med et gjennomsiktssøkerkamera, en vidvinkel og et portrettobjektiv. PhotGen beskriver kort og godt hva som skal til for å skape et godt bilde, så når en påstår at en bare er seriøs med sine bilder hvis en kun bruker speilrefleks - vil jeg nøye meg med å bare si, bildet skapes ikke av noe kamera, det skapes i ditt hode, kameraet er bare et instrument som gjenngir det du "skapte".

mvh

s-ki

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...