Gå til innhold

Fiskekraft - hoder med og uten gjeller/øyne


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heia! 

Driver og koker fiskekraft etter en tur på sjøen med sei- og uerfangst, og ser at mange oppskrifter instruerer at gjeller og øyne må bort. Hvorfor? Og må de det? 

Jeg har kokt litt kraft og blant annet fiskehoder før, og aldri fjernet hverken øyne eller gjeller, og har aldri tenkt over at det har påvirka resultatet i noe negativ retning? 

Hva tenker dere om dette? Noen som kan opplyse meg litt? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Smak:

Øynene inneholder mye fett og geléaktig vev som lett kan gi en bitter, emmen eller harsk smak til kraften.

Gjellene er blodrike og kan derfor gi en metallisk, bitter og ubehagelig smak.

 

Klarhet og utseende:

Gjellene kan gjøre kraften uklar og grumsete.

Øynene kan smelte og danne en uappetittlig, grå masse i kraften.

 

Hygiene:

Gjeller samler opp mye partikler og avfall fra vannet fisken har levd i. Det kan gi uønskede bakterier eller urenheter i kraften.

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...