Gå til innhold

Elkjøp vs. Komplett.no


Anbefalte innlegg

Det beste ville nok uansett å kjøpe henne en bærbar. Så kan ho kose seg med maskinen over alt.

 

Etter at jeg fikk meg bærbar selv så sitter jeg mer og mer i sofaen å surfer.

selvfølgelig.............eheheh, skal vi dra tråden litt lengre :scared:

 

Hvem har best priser på bærbare, komplett eller Elkjøp? :devil:

Tja si det. De selger som regel aldri samme modell.

 

De hadde en gang samme Amilo Modell inne. Da var den ene uken billigst på komplett, mens en annen uke var den billigst på Elkjøp. Virker som de har avtaler med leverandørene om å ikke ha samme maskiner inne for å slippe å konkurere.

 

Når jeg kjøpte meg laptop så valgte jeg Elkjøp siden de kunne tilby min IBM til like over 20k mens f.eks IBMSHOP tar over 40 k for den enda http://www.ibmshop.no/shop/ibm_thinkpad_t40p.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mange som skriver om SAMME delene fra Komplett, PSDATA o.s.v. som Elkjøp selger i sinne datamaskiner.

Må tilstå at jeg har tatt en sjekk av innmaten i en ganske så ny DELL med XP3000+. Det var 2 deler der som kan kjøpes på Komplett og PSDATA og det var CPU’n og NEC 1100. ALT annet var tilpasset KUN til denne maskinen (med DELL sin fantasi om at her skal ingen få love å bytte til noe annet, hadde noe gått i stykker så var det bare DELL som hadde deler å selge seg som ville passe inn) Det var et ASUS HK som begynte med A7N8X- og så var det to bokstaver jeg ikke kan huske, men jeg var inne på ASUS sin side og DE hadde ikke og har fortsatt ikke dette HK. Det hadde et som lignet veldig men det var IKKE dette HK. Det var kun plass til 2 minne brikker og de hadde satt inn 1 PC-2700 på 512 MB og noe dual minne oppsett her, det fantes ikke. Skjermkortet ASUS FX-5200-128MB og lydkortet og denne 6-1 kort leseren i front med noe TV ut og inn var koblet sammen med så mange ledninger at ville du oppgarder/fjerne det ene så virker ikke det andre. Må nevne 1 ting til som var kjekt med denne dataen og det var BIOSEN. Her var det ikke lett å gjøre feil, for det var jo nesten ingen ting å stille på!

Har ei nabojente som stolt hadde kjøpt seg PC for ca 1 år siden. Tilbud på Elkjøp. FujitsuSiemens med WinME, ville bare nevne dette fordi en tidligere her skrev at dette var maskiner som var sammensatt og testet og virkelig skulle virke bra. Denne virket Max i 1 mnd så gikk alt i stå og hvor mange ganger den var inne til rep tør jeg ikke tenke på! P4-1,5, 128MB ram, 30GB HD og ATI RAGE 128 32MB.

Har lagt inn WinXP på den i sommer å ENDELIG har hun fått en PC som virker til å skrive brev på og noen turer på nette.

Hadde kjøpt meg LUDO og Skriveblokk før jeg hadde gått på Elkjøp for å kjøpe PC!

Lenke til kommentar
Anyways, selv om du motsier deg selv her ganske mye - hvis (for alles skyld håper jeg det aldri skjer) komplett hadde satt sammen et slikt tilbud med slike komponenter som Elkjøp hadde i mitt eksempel hadde det kommet LANGT under Elkjøps tilbud...

Og som jeg beviste så hvis man setter sammen løse komponenter selv på komplett så blir det billigere enn de ferdigsammensatte pc'ne til komplett. Så der tok du feil igjen.

Lenke til kommentar
Så jeg trekker meg herved ut av diskusjonen med deg - jeg har sagt mitt, at du velger å kalle folk for "n00b" og blande inn morra mi (som faktisk e ** flink med data) får være din sak.

Hmm. Kan ikke si at jeg har nevnt mora di i det hele tatt. Mente nok mora til trådstarter. Var det ikke det hele tråden handlet om.

 

Beklager så er jeg så gammel at jeg ikke vet hva N00b står for. Men jeg vet det provoserer.

Lenke til kommentar
Husk at du ved og kjøpe en ferdigbygget PC på f.eks komplett får 3års garanti på alle komponenter i maskinen. Bygger du selv vil du i mange tilfeller ha mye dårligere garanti (F.eks alle harddisker med 2Mb cache har 1 års garanti)

Du har 5 års reklamasjonsrett på datatutstyr uansett om man bygger eller får ferdigbygd.

Lenke til kommentar
HAHAHA.

 

Du er jammen tåpelig. Jeg har ikke vridd på noen verdens ting. (er det noen som vrir på ting så er det du)

 

Jeg sa at Elkjøp(eller Euronics eller expert) er billigere enn komplett på tilsvarende PC med samme utstyr og software.

 

Da ikke komplett hadde noen ferdigpc med Celeron 2.8 så må man jo sette sammens en PC for å få det? (PC byggern blir enda dyrere enn å plukke løskomponenter)

 

Man kan ikke si at en PC med AMD er har samme utstyr som en PC med Intel prosessor. Skal en PC ha samme tilsvarende samme utstyr må den minimum ha samme grafikk brikke og CPU.

 

1. La oss se, nå har du kalt meg for "n00b", "tåpelig", fornærmet meg, OG disset morra mi... Hvor gammel er du? Klarer du ikke å holde en saklig diskusjon?

 

2. Har du i det hele tatt peiling på hva tilsvarende betyr?

 

3. Intel Celeron 2.8GHz koster ca 800,- hos komplett

4. AMD Barton 2600+ koster ca 800,- hos komplett

 

5. Barton er tilsvarende eller bedre i ytelse enn Celeron. Og omtrent helt lik i pris.

Og hvorfor må den ha samme grafikk brikke og CPU? Når de koster det samme, og er *host* tilsvarende *host*.

 

Hvis man fortsetter argumentasjonen din om at en AMD PC er det samme som en Intel PC så kunne jo bare Komplett sluttet og selge Celeron/P4 for AMD er jo billigere og det samme (ifølge deg).

6. Ehm, tja - egentlig kunne de kutta ut Celeron (ikke P4)... Men så har vi alle de som ikke vet forskjell på ytelse vs MHz - og tror at det bare kommer an på MHz , og derfor selger de celeron...

 

Vil tro hvis noen ba deg kjøpe en AMD XP2600+ PC og du kom med en Celeron 2.8 ville de klikket totalt.

Ja, da de ville måtte betalt mer for en tilsvarende (eller dårligere) maskin.

 

7. Om komplett i sitt tilbud hadde hatt celeron cpu og socket 478 hovedkort, hadde ikke kostnadene deres forandra seg noe - og prisen ville vært den samme. Så jeg hevder fortsatt at du snakker usant når du hevder

Den er billigere enn tilsvarende PC hos komplett med samme utstyr og software

 

8. For ikke å bruke metaforer da det tydeligvis blei for komplisert - når du kjøper ting i løsvekt en plass kan du ikke kjøpe ferdig-snekra en annen plass og sammenligne dem i pris, når den ferdig-snekra maskinen er en kampanje-PC. Da må du finnne en *tilsvarende* kampanje-pc den plassen du vil sammenligne deg med.

 

Men Intel CPU er dyrere og mange foretrekker Intel uansett om den er dyrerer og dårligere(noen drikker kun Cola og aldri Pepsi) samme som mange foretrekker NVIDA overfor ATI selv om det er dyrerer og dårligere. Derfor kan man ikke sammenligne PC'er med forskjellig grafikkort og CPU. Og når Komplett ikke hadde noen ferdig Celeron PC så måtte man sette den sammen

 

9. Nei, Intel CPUen kostet her omtrent like mye (snakk om ti-tyve kroner forskjell). Og de som har det slik at de kun vil ha intel, kjøper ikke celeron - da kjøper de P4. Det er ytterst sjelden at folk som vil kjøpe kampanje-PC'er har fordommer mot hverken intel eller amd. Dessuten har de PCene jeg sammenlignet begge ATI grafikk-kort. Henviser igjen til punkt 3, 4 og 7.

 

Og her kommer et viktig POENG. Konsentrer deg nå.... Er du klar????

 

Hvis du tar en av Komplett sine kampanje PC'er og setter den sammen selv på komplett sine nettsider så blir den ikke noe dyrere, men billigere Skal jeg gjenta det?

 

10. Ja, gjerne... Jeg satt opp Komplett sin kampanje PC, og satt den sammen selv på Komplett sine nettsider - nøyaktig som du sa...

 

Hansol 19" CRT 920P TCO-99  1 815,45   

Q-Tec Midi tower ATX 6023MD, Silver- Pro Line, m/350W AMD/P4  450,45    

MSI KT6 DELTA-LSR Hovedkort Socket A KT600, SATA, ATA133, ATX, LAN, LYD, Raid  708,88    

AMD Athlon XP2600+ 1.917 GHz Socket A 333MHz, 512KB Barton, OEM   857,58    

DDR-DIMM PC2700 512MB DDR CL2.5 Minne 184-P (for DDR-PC333MHz) 663,39    

Sony CD-brenner IDE 48x/24x/48x/16 Combo (CRX300E10) Intern Bulk, uten software 541,44    

Seagate Barracuda 7200.7 120GB IDE ATA/100 2MB cache 7200RPM  739,10    

Sapphire Radeon 9600 Atlantis 256MB DDR AGP, ATI9600, DVI-I, TV-Out, Full-Retail  1 078,34     1 078,34    

Labtec Mus 3-Button Mouse PS/2 Retail  59,15    

A4tech Standard Keyboard KBS-720, PS/2 (Norsk Versjon), Anti-RSI, Retail  53,69    

Creative SBS230 2 aktive høyttalere, White box  86,45  

Microsoft Windows XP Home Edition Programvare Norsk OEM  905,45    

Microsoft Works 7.0 CD Norsk Programvare OEM  295,00    

Norman Internet Control, Retail 1 år lisens, 1 bruker 755,29    

Nero Express 6.0 Norsk/Engelsk (Støtte for DVD-R) Programvare OEM  08,28  

 

Jeg fant ikke Battlefield 1942 for salg i det hele tatt (bare et par expansions) - så jeg inkluderer det heller ikke - men skal man kjøpe det i butikk koster det 399,- så da ville totalprisen hos komplett blitt 9566,94. Men som sagt, de hadde det ikke inne og jeg kan ikke vite prisen det ville hatt hos komplett, så derfor utelater jeg det helt.

 

Totalt: 9 167,94

 

11. Av de delene jeg ikke fant nøyaktig, tok jeg utgangspunkt i de _billigste_ varene komplett hadde av samme type.

 

12. Komplett kampanje-pc: 7995,-

 

13. Og du hevder fortsatt

Hvis du tar en av Komplett sine kampanje PC'er og setter den sammen selv på komplett sine nettsider så blir den ikke noe dyrere, men billigere Skal jeg gjenta det?

 

14. Ok, gjenta det så mange ganger du vil, men her har jeg (nok en gang) motbevist deg. Du kommer med usannheter.

 

Så hele poenget ditt om at hvis jeg plukker løsdeler hos komplett så blir det dyrerer går rett i dass. For ettetiden bør du sjekke opp litt nøyere.

 

15. Åja... Helt greit - kan du komme med kompletts kampanje PC til 7995,- billigere (fra kompletts nettsider)? Jeg prøvde meg og kom ca 1200 kr over... I tillegg brukte jeg de billigste av de billigste delene jeg fant. I tillegg hadde jeg heller ikke lagt til BF1942 spillet, noe som ville fordyret PC'en enda mer.

 

Jeg har begrunnet alle mine poster med henvendelser til webshoper, linker og fakta.

 

Du har begrunnet de fleste av dine poster med usannheter.

 

 

Edit: trøkkleif

Endret av KriFos
Lenke til kommentar
Du sammenligner 2 pc'er med forskjellig spec.

 

Jeg her helt enig om at Komplett PC'n er en bedre pc til en billigere penge. Men det var ikke det jeg sa. Jeg sa at Elkjøp er billigere når man snakker om samme spec og software. Utrolig hvor lang tid du må ha brukt på å tilbakevise noe som jeg aldri har sagt. N00b

 

 

 

Så, kvifor skall ein da kjøpe pc på elkjøp når. som du sjølv skriv, får ein betre pc på komplett til ein lavare pris?

 

[

Lenke til kommentar

Før prøve å svare numerisk.

 

1. Jada jeg er glad i å provosere frem svar, men jeg har aldri disset mora di. Jeg har kun snakket om mora til trådstarter.

 

2. Ja jeg har peiling på hva tilsvarende betyr. Har du? Når det gjelder hva som er tilsvarende PC så blir vi ikke enig. Jeg mener at man kan ikke sammenligne forskjellige CPU'er og grafikkkort. Noe du mener man kan. Noen vil godta det mens andre ikke vil godta å få enn annet produsent.. Jeg tipper komplett selger langt flere Celeron enn Athlon og jeg vet at mange kjøper FX5700 når de heller kunne kjøpt 9600 billigere og bedre.

 

3. ok

4. ok

men som du kanskje vet så passer ikke hovedkortene overens og se punkt 2

 

6. Tipper de selger mest celeron for folk generelt har ikke peiling.

 

7. Jeg er jo litt uenig der da ofte Intel system koster litt mer. Man kan jo bruke PC byggern men da ble komplett urimelig dyr på en tilsvarende Celeron PC.

 

8. Ja problemet med Elkjøp er utvalget av kampanje PC'er er alt for lite. Og siden Elkjøp ikke selger deler så må man ta utgangspunkt i den og velge deler hos komplett. Hvis begge solgte deler så ville det vært mye enklere og komplett ville nok gått av med seieren på pris.

 

9. Jeg vet om flere som vil ha Intel som velger Celeron for da kan de billig oppgradere til en stor P4.

 

10. Der har du helt rett. Jeg testet ikke alle PC'ene. Jeg tok bare et par fritt valgte så regnet jeg med de hadde samme avanse på alt. Der tok jeg feil. Det er tydelig at de presser prisene på Dinside pc'n. (sannsynligvis så selger de den med tap som er bra for kunden)

 

Får vel si at det ble uavgjort. For her er av mange PC'er som er billigere i deler enn komplett.

 

 

Kampanje PC(pris 5995)

 

Pris deler:

108835 Microsoft Windows XP Home Edition

- Programvare Norsk OEM På lager:

100+ 905,45 1 810,90

119364 Western Digital Caviar 80GB IDE 7200RPM

- ATA/100 2MB cache WD800LB Antatt

19.01.2004 555,17 555,17

112396 A4tech Standard Keyboard KBS-720, PS/2

- (Norsk Versjon), Anti-RSI, Retail På lager:

2000+ 53,69 53,69

119264 Labtec Mus 3-Button Mouse PS/2

- PS/2, Retail På lager: 500+ 59,15 59,15

119451 GlacialTech CPU-Vifte Socket A/370/FCPGA

- RetaiI Igloo2450 Light Til XP2800+ På lager: 50-99 182,00 182,00

119289 MSI CD-brenner IDE 52x/32x/52x

- CR52M, Intern Retail På lager: 500+ 359,44 359,44

122197 EPoX EP-8KRAi Hovedkort for Socket A

- KT600, ATA133/SATA, LYD, ATX, LAN På lager:

100+ 545,08 545,08

120246 Sapphire Radeon 9200SE Atlantis 64MB DDR

- AGP, ATI 9200SE, TV-Out, Lite-Retail På lager: 3 408,58 408,58

116244 AMD Athlon XP2500+ 1.833 GHz

- Socket A 333MHz, 512KB Barton, OEM På lager:

100+ 760,54 760,54

111283 Crucial PC2100 DDR-DIMM 512MB CL2.5

- Unbuffered, Non-parity, 2.5V, 64Meg x 64 På lager: 500+ 668,85 668,85

112166 AVANTECH Medium Server Tower

- Skrueløst Kabinett m/300W Antatt

18.03.2004 523,25 523,25

Avg.: 0,00

Totalt: 5 926,65

 

 

 

11. Akkurat som jeg gjorde

 

12. Ok

 

13. Ikke like sterkt lenger. (jeg regnet med du fant de billigste delene så jeg sjekket ikke). Desverre hadde jeg sjekket noen andre PC'er som mitt utsagn passet med. Tok meg ikke tid til å sjekke alle.

 

14. se punkt 13.

Lenke til kommentar

Så, kvifor skall ein da kjøpe pc på elkjøp når. som du sjølv skriv, får ein betre pc på komplett til ein lavare pris?

 

[

tror ikke Voksene /foreldre bryr seg så mye om, åsen maskin de har tydligvis. . folk er rare, de som kjøper på elkjøp er vel de som ikke har noen som helst greie på data og sikkert greit for dem. men fy og lurt de blir. de blir rund lurt av de arogante tullingene på elkjøp! :no:

Endret av AMD_XP3000+
Lenke til kommentar
Du sammenligner 2 pc'er med forskjellig spec.

 

Jeg her helt enig om at Komplett PC'n er en bedre pc til en billigere penge. Men det var ikke det jeg sa. Jeg sa at Elkjøp er billigere når man snakker om samme spec og software. Utrolig hvor lang tid du må ha brukt på å tilbakevise noe som jeg aldri har sagt. N00b

 

 

 

Så, kvifor skall ein da kjøpe pc på elkjøp når. som du sjølv skriv, får ein betre pc på komplett til ein lavare pris?

 

[

Tja si det.

 

For: For det er enklere? For at man kan ha den i 30 dager å returnere den tilbake uten at det koster deg noe?

 

 

Mot: Du får ikke velge selv og man får ting man ikke får bruk for.

Lenke til kommentar
folk er rare, de som kjøper på elkjøp er vel de som ikke har noen som helst greie på data og sikkert greit for dem. men fy og lurt de blir. de blir rund lurt av de arogante tullingene på elkjøp! :no:

Jeg har god peiling på data og handler mye på Elkjøp. (laptop og løst utstyr) (ca 50 k de siste 4 årene)

 

Tror mange tenker som meg at det er greit med 30 dager returett.

Lenke til kommentar
folk er rare, de som kjøper på elkjøp er vel de som ikke har noen som helst greie på data og sikkert greit for dem. men fy og lurt de blir. de blir rund lurt av de arogante tullingene på elkjøp! :no:

Jeg har god peiling på data og handler mye på Elkjøp. (laptop og løst utstyr) (ca 50 k de siste 4 årene)

 

Tror mange tenker som meg at det er greit med 30 dager returett.

tja, diverse utstyr og slikt til data som f.eks høytalere til pc, tastatur, nettverks kort. mobiltelefoner osv og slike ting kan man fint kjøpe på elkjøp. da dette er nogelunde lik pris, men uansett foretrekker jeg komplett og webshopper ihvertfall. kommer nok til og handle et par høytalere og tastaur/ mus på elkjøp når jeg får min nye maskin (fra komplett) så diverse andre ting kan jeg være enig med deg at er greit nok og kjøpe der. men ikke komplette datamaskiner! :no:

Endret av AMD_XP3000+
Lenke til kommentar
Etter hvert som folk vokser opp, tror jeg kunnskap om datautstyr kommer til å øke med tiden. Derfor tror jeg at Elkjøps og tilsvarende butikkers dager er talte. Det er bare et spørsmål om tid før sånne svindelforetak forsvinner.

Hehe. Hvis du ikke har lagt merke til det så selges det mindre og mindre stasjonære PC'er og mere og mere bærbare datamaskiner.

 

Og når det gjelder bærbare PC'er så er eneste forskjelle mellom elektrokjedene og databutikkene pris og utvalg. Fikk opplyst når jeg kjøpt bærbar i høst hos elkjøp at salget hadde økt med 400% og det selges mer bærbart enn stasjonært.

 

Så jeg tror nok at utsagnet ditt ikke kommer til å slå til. (men man vet jo aldri)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...