Gå til innhold

Hva er forskjellen på uttak av penger sparebank1? 10kr vs 40kr


Gjest 16a64...3bf

Anbefalte innlegg

Gjest 16a64...3bf

Uttak minibank med BankAxept, og uttak i butikk koster 10kr

Uttak minibank med Visa i Norge og utlandet koster 40kr

 

Hva er BankAxept? Er det et merke som skal stå på minibankautomaten? Jeg har bare vanlig bankkort med bilde. 40kr for uttak er jo dyrt så vil unngå det, men skjønner ikke forskjellen. Aldri tatt ut penger før.. 

Anonymous poster hash: 16a64...3bf

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Betalingskort har vanlegvis både BankAxept og Visa. BankAxept blir då brukt i norske terminalar/minibankar framfor Visa. BankAxept er eit norsk innanlands system, så i utlandet vil Visa bli brukt. (Om systemet av ein eller annan grunn skulle vere nede vil Visa kunne bli brukt også innanlands).

Kredittkort inneheld (vanlegvis) berre Visa eller Mastercard. Desse kan brukast i minibankar og dei fleste betalingsterminalar innanlands, samt i utlandet. (Ein av få stader det ikkje fungerer er på legekontoret). Betaling i butikk er vanlegvis gratis, medan uttak av kontantar ofte kostar høge gebyr avhengig av kven som har gitt ut kortet. Som regel vil det også bli berekna renter frå fyrste dag, i motsetnad til varekjøp som er rentefritt så lenge ein betalar gjelda ved forfall. Har ein vanleg (debet) betalingskort vil dette difor i dei fleste tilfelle vere å føretrekkje om ein har bruk for fysiske kontantar.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...