Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Prøve oss på overflateoppussing for første gang


Anbefalte innlegg

Hei!

Har en gammel borettslagsleilighet i Oslo fra rundt 1950. Jeg har bodd her siden 2014 og kun pusset opp badet (totalrenovering). Kjøkkenet er ganske OK (Ikea kjøkken fra 2012), men alt av overflater er ikke pent. Tenker derfor det er på tide å prøve seg på litt oppussing, noe jeg aldri har gjort før. 

Leiligheten er på 49 kvadrat og alt av vegger tak er ren mur

Så lang har jeg tenkt:

  • Bytte gulv i stue, kjøkken, gang og soverom. Er per i dag en sammenhengene stygg laminat. Vurderer fliser i gangen. 
  • Male tak eller lekte ned så jeg kan sette inn spotter og kanskje får litt bedre lydisolering mot de over? 
  • Male vegger. På stue er det en forferdelig strietapet hvor det er malt med hvitt over. På kjøkken, soverom og gang er det malt direkte på tilsynelatende normal tapet. Aner ikke hvor mange lag tapet det er. Men er hvertfall ikke strie slik som på stue. 
  • Nye lister i alle rom. 
  • Bytte til penere stikkontakter og bytte lamper (kan trolig få litt rabatt av elektrikkerfirmaet hvor en kompis jobber). 
  • Muligens nye dørkarmer. 

Siden jeg aldri har pusset opp noe særlig har jeg en del spørsmål som jeg vil undersøke.

Rekkefølge: Begynner jeg på tak, deretter male vegger, legge gulv og til slutt lister? Kan det evt. være et alternativ å legge gulv først i hele leiligheten og deretter jobbe seg gjennom rom for rom? Tenker det kan være greit å ta soverom først for å teste om jeg har sjangs til å sparkle/male. 

Tak: Når jeg går i gaten her ser jeg at nesten alle har laget sånn himling i stua og satt inn spotter. Er det vanlig å gjøre dette i alle rom? Alternativet er vel at jeg bare maler direkte på mur i taket, men det vil jo se ganske grovt ut? Ulempen med himling er vel at man mister noen cm takhøyde + at det blir mye dyrere (tror ikke jeg kan gjøre dette selv). 

Vegger: Har forstått at spesielt strietapeten på stuen kan være et helvette å fjerne. Bør jeg helsparkle alle veggene, også på soverom/gang/kjøkken hvor det er vanlig tapet som det er malt over?

Når det gjelder vegger har jeg hørt at det kan være enklere/lurere å lekte ut og så legge gipsplater (?). Da med begrunnelse om at det er enklere å sparkle og male + at man kan skjule det elektriske annlegget. Av en eller annen grunn er annlegget skjult i alle rom bortsett fra kjøkken. Her er det et par stikkkontakter hvor ledning går på overflaten (veldig rart?). Så dette er kanskje ikke et like godt argument for min leilighet. Jeg vil vel også miste litt areal om jeg skal lekte ut alle fire veggene i et rom og leiligheten er allerde liten. 

Tipper jeg selger og kjøper noe større om rundt 3 år. Så ønsker at oppussingen skal gi litt bangs for det bucks med tanke på kost vs. hvor mye bedre pris jeg kan få ved salg. 

Uff, dette ble langt og rotete. Setter pris på alle tips og triks. 

IMG_1921.thumb.jpg.0194268eb4f72cfd2cd7c6ba71d9dce8.jpg

IMG_1922.jpg

IMG_1923.jpg

IMG_1924.jpg

IMG_1925.jpg

IMG_1926.jpg

IMG_1927.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du lekter ut veggene og legger gips får du bedre akustikk i leiligheten og bedre lydisolering også. Er ikke sikkert det trenger å bygge mye ut i det hele tatt, men du må heller ikke gjøre det på alle veggene. Jeg ville lagt gips i taket og, litt avhengig av høyden på rommet. Skjult anlegg gjør seg også her. Da vil alt se nytt og slett ut. Å helsparkle i taket ville jeg nok ikke orka.

En fordel du har er at du bor lavt. Slipper å bære gipsplater fem etasjer :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...