Gå til innhold

Endelig Centrino med 802.11g


knut

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Symptom(s):

Does Linux* run on the Intel® PRO/Wireless 2100 Network Connection?

 

Solution:

A Linux* driver for the Intel® PRO/Wireless 2100 Network Connection is currently under development.

 

 

slik har det vært siden centrino ble introdusert. skal man ha 802.11g på laptop, og ønsker å ha muligheten å bruke dette under linux, dropp centrino hypet?

Lenke til kommentar

Den største leverandøren av 802.11g brikker, broadcom, har heller ingen drivere for linux. I følge broadcom selv har de 76% av dette markedet. Intersil (nå globespan virata og snart conexant) og Atheros har et par linux driverprosjekter i gang, men det fungerer ikke like bra med alle klientkort basert på nettopp disse brikkesettene.

 

Det kommer nok også til å bli enda mer kaotisk i tiden fremover da det er mange mindre produsenter som skal lage sine egne 802.11g brikker og tilby dem til en billigere penge enn det intersil, atheros og broadcom krever for sine brikker.

 

En merkelig ting med broadcom er at de fleste basestasjonene/aksesspunktene deres benytter seg av en eller annen linux versjon. Så broadcom må ha en driver til linux, men tydligvis så bryr de seg ikke nok til å gi ut disse driverene til vanlige brukere. Det kan ha med å gjøre at disse driverene tilatter modifisering av sendestyrke og andre parametere som kan ødelegge utstyr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...