Gå til innhold

Campervan/bobil Bærum


Anbefalte innlegg

Må inn til Fornebu for å jobbe tre dager i uken i blant. Det jeg tenkte er å skaffe en bobil eller campervan å sove i den.

Er dette en fornuftig plan? er det noe steder der jeg kan stå gratis to-tre netter i uka?

Har sett på parkeringsplasser, men alle vil ha en liten formue for å stå noen netter i måneden.

Tenker kanskje en Campervan vil være mer usynlig og kan slippe unna med å stå i gater eller holdeplasser ifht en bobil som vil kanskje tiltrekke seg mer oppmerksomhet.

Utenfor Fornebu kan jeg også stå, men da vil jeg helst ha innen sykkelavstand ikke over ei mil evt kollektig. Har sett Skøyen og Lysaker, men ikke sett noe rimelig alternativ.

Noen forslag?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er tidsperioden dette gjelder for?

Jeg har selv en campervan, og har litt erfaring med den slags. Det er lett å "forenkle" kostnaden for noe slikt, da en slik bobil ofte innebærer en mengde ekstrakostnader som du gjerne ikke er klar over. Tviler på at det regnestykket går i pluss med det første. Det å bo slik; er ikke alltid like komfertabel. Spesielt ikke på våte og regnfulle dager. Jeg tror at dersom du forsøker dette, blir du nok frista til å sjekke inn på en campingplass med tilgang til dusj/toalett, kokemuligheter og strøm - etc. 

Det å bo i perioder i bil kan fungere fint det. Forutsatt at man har litt erfaring med den slags. Kanskje ikke for hvem som helst. Mange ting som gir deg en "aha-opplevelse" de første nettene du prøver...
>

Dessuten gir kost og losji i forbindelse med jobb skattefradrag. Høres ut som det er i anledning jobb? 

>

Mitt beste råd er å legge ut en annonse på Finn, der du ber om noe enkelt.... Det bør være mulig å få et permanent rom i kollektiv for en overkommelig pris. Tror ikke det blir noe dyrere enn camping-livsstilen.

Eventuelt hadde jeg droppet campervan-bilen og heller bare gått for et helt vanlig telt. Målt i komfort er det ikke så stor forskjell, tvert i mot vil jeg nesten påstå. Bare sørg for å ha et telt med innerduk, og ikke de jalla et lags pop-up teltene.

 

Lenke til kommentar

Har fast jobb så tidsperioden blir så lenge jeg har jobb der, eller kun når det er sommertid fra Mars-september, vinter på hotel.

Pendler fradraget for kost og losji er på 24 måneder så det har jeg brukt opp. Antar jeg kun får for kjøring til og fra jobb.

Det er et regnestykke for å se hva som lønner seg. Har ikke råd til å kjøpe noe så siden det kun er to-tre dager i uka maks så tenkte jeg å gjøre det billigst mulig.

Jeg blir å dusje på jobb der har vi tilgang før og etter jobb. toalett blir vel portapotti eller rusle seg bor til senteret når det er åpent. Tenkte å evt. parkere innen sykkelavstand.

Har litt vondt for å tro at telt er bedre enn en bil, men ok. Har prøvd begge deler og vil slippe telt. Har sovet i en varebil med madrass på et par helgeturer. De må være isolert skal det være en løsning over lengre tid.

Kollektiv har jeg bodd i, er en grei løsning det, men ikke så veldig billig den heller. Må også avtale fast to netter i uka i leie for å få noen med på det. Vil jo også være hjemme noen uker i blant så kollektiv blir da litt bortkasta.

Lenke til kommentar

Du skriver du ikke har råd til å kjøpe noe, men du har råd til å kjøpe bobil? Hva med å leie en helårsplass på en campingplass - det pleier å koste 15 til 20k, ekslusiv strøm. Kanskje litt mer på østlandet. Spikertelt kan du kjøpe for 25-30k på Finn og sette opp selv, eventuelt en enkel campingvogn. Da har du kjøkkenfasiliteter, toalett, vaskemuligheter og økt komfort til lavest mulig pris.

Utfordringen med bobil, er at de er dyre å kjøpe inn. Du får noe gammelt rimelig på Finn, men ofte er det av dårlig teknisk stand. Spesielt mtp fukt. Ikke sjelden har slike gamle bobiler mye fuktskader, mugg og sopp - som over tid kan gi deg store helseplager. Sørg derfor å gå over med fuktmåler så du ikke kjøper katta i sekken. Bobiler er ikke alltid like velkommen over alt, så det kan være utfrodrende å finne parkeringsplass. Selv har jeg en ombygd VW T3, som er mer som en personbil. De er mer gøyalle å bo i - og det finnes mange tilsvarende biler, ombygde... men de er sjelden isolert. Så på vinteren er det ikke å anbefale. Over tid; gir det også ganske store utfordringer mtp vask, hygiene, toalett, kokemuligheter og ymse. Siden du også må parkere langs veinettet (som regel) - kombinert med dårlig mat (er litt begrensa hvor bra mat du får lagt, samt mtp oppbevaring av mat...) - hygiene, svært variert temperatur, med ymse ventilasjonsmuligheter.... gjør ting utfordrende. Det tar litt tid å "lære seg dette". Småting man gjerne ikke tenker på før man står der...
Disse eldre ombygde bilene har også større vedlikeholdsbehov enn vanlige biler. Nå er vel det litt spesielt med min T3 fra 89, ikke alle biler trenger like mye stell og vedlikehold. Men rust og annet faenskap. Typisk om noen har hatt et kjøleskap i bilen - eller ved manglende ventilasjon og mye kondens.... kan være utfordrende. Du kan nesten alltid forvente sporstoffer av mugg og sopp i bilen. Gå over med en måler; og sjekk selv. Det trenger ikke nødvendigvis være så farlig ved sporadisk bruk, men over tid..... tja. 

Så spørsmålet ved kostnadsbesparelsen; er prisen du også betaler helsemessig ved å nedgradere komforten så mye. En bobil / camper, er kjekt når man skal på turer som er litt utenfor bybildet. Nå er det jo skogsområder og natur rundt Fornebu også, men ikke i like stor grad. Så jeg tror også den mentale påkjennelsen ved å "isolere seg" på den måten, er en høy pris å betale. Dessuten; parkerer du på samme sted "systematisk" over tid - kan du banne på at noen vil reagere på det. Og dersom bilen står forlatt, uten tilsyn på en slik "øde" plass - er det ikke lenge før noen bryter seg inn i bilen.. Det skjer! 

Bobil / camper, noen ulemper:
- Finne egnet parkeringsplass
- Uforutsigbart mtp vedlikehold driftsutgifter (spesielt i den første tiden)
- Sjelden isolert. Ofte dårlig "inneklima" i bilene, mtp begrenset ventilasjonsmuligheter.
- Begrenset oppbevarmingsmuligheter (selv har jeg en liten ovn som bruker butangassbeholdere du får kjøpt for 25 kr stk på Biltema. Noe lignende denne: https://ahoy.no/innredning/interior/varmeovn/gass-varmeovn-m-shut-off-portabel?gad_source=1 - den gjør bilen god og varm på 10 minutter)
- Ingen tørke/vaskemuligheter i bilen. Våte klær i bilen er ekstremt upraktisk, så om det regner mye ute... er det en utfordringen å gå inn/ut av bilen.
- Det er ensomt å bo i bil alene, langt uti skauen, spesielt på våte/mørke dager. Jeg tror ikke den mentale kostnaden er spesielt sunn i lengden.
- Begrenset med oppbevaringsmuligheter for mat, samt kokemuligheter. Dårlig kosthold / mer ferdigmat.

Over tid blir du mer rutinert og lager egne rutiner på ting, og du vil finne løsninger som fungerer for deg. Det er lett å bli litt "romantisert" av alle influenser-folka som promoterer "bo i bil" -livet på Instagram. Men på Youtube finner du noen litt mer nøkterne videoer, som er litt mer realistisk. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...