Gå til innhold

Erfaringer med Workcation


Anbefalte innlegg

Noen som har erfaringer med Workcation?

Workcation er noe jeg har tenkt på lenge for å kunne få seg litt flere opplevelser og nyte sol/varme, uten å bruke feriedager.
Jeg bruker som regel 4 uker ferie i Norge hver sommer. Den norske sommeren er veldig fin (hvis man er heldig med sol og varme). Hvis man også bruker litt ferie på Påske og Jul, så er det ikke mange feriedager igjen hvis man ønsker å reise utlands utenom sommertid til varmere strøk.

Med mindre man har familie eller venner som kan hjelpe med overnatting så kan vel workcation bli ganske dyrt i lengden.
Å bo på hotell ser jeg kan bli veldig dyrt, men kanskje man kan finne noe mye rimeligere på AirBnb.

Hvis man finner noe overnatting med 1000kr per døgn, så blir en 4 ukers Workcation å koste 30000kr. Jeg vet ikke om jeg ville brukt så mye penger. Et problem med rimeligere overnatting kan kanskje bli dårligere standard/kvalitet.

Workcation kan da bli like kostbart som en vanlig ferie, bare at man må jobbe 8 timer hver dag. Sånn sett er det vel mer et alternativ for dem med lite feriedager eller som har mye penger å bruke.

Hvilke land egner seg best til Workcation? For å kunne jobbe mot norske arbeidstid, så bør man vel holde seg i +- 1t tidsone rundt CET.
En Workcation til Asia betyr at man må jobbe nattetid der for å være tilgjengelig i norsk arbeidstid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner det slik at du ønsker jobbe for et selskap i Norge.

Vær klar over at med Covid økte bruk av hjemmekontor drastisk og det ble for mange en opprydding av at folk også skulle erstatts ved yrkesskader på hjemmekontor. Med forsikringsselskap som skulle dekke dette ble det dyrt å dekke hele verden. Det kom for flere selskaper en begrensning på at hjemmekontor kun ble tillatt fra Norge og for andre kun fra EØS.

GDPR kan også begrense hvilke data som kan aksesseres fra hvilke land. Det kan bety at selskapet vil trenge en ny databehandleravtale for å la deg jobbe fra utlandet. Spesielt fra utenfor EØS kan det bli problematisk.

Sjekk hva som gjelder for de du skal jobbe for.

 

Endret av robertaas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg jobber som konsulent i en bedrift hvor det er veldig fleksibelt hvor man jobber.
Jeg kjenner noen kolleger som har hatt Workcation i Sør-Europa i flere uker. Min bedrift er også endel av et multinasjonal gruppe med hovedkontor et sted i Europa. Om det er en fordel eller ikke vet jeg ikke.

Jeg jobber allerede mest på hjemmekontor, men er innom kontoret av og til for det sosiale. For den kunden jeg jobber som konsulent for er jeg den eneste konsulenten fra mitt regionkontor, men jeg er del av et konsulent-team hvor resten sitter på hovedkontoret i Oslo. All kommunikasjon går digitalt med teamet og kunden. Det viktigste for meg da er å være tilgjengelig i samme tidssone.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...