Gå til innhold

Ekteskap ikke lenger en økonomisk enhet (men ikke i følge NAV)?


Anbefalte innlegg

Så langt som jeg forstår så har ekteskap i stor grad blitt sett på som en økonomisk enhet angående skatt. I en nylig historisk periode var det oftest mannen som hentet inn verdier utenfra selve hjemmet enten i form av penger eller naturalia (hadde rollen som "skaffedyr" innen et "bedrift"). I landbruket var dette kanskje ikke helt sant. 

Er det nå i ferd med å bli helt slutt på å se på ekteskap som en økonomisk enhet? NAV ser vel fortsatt på ekteskap/samboerskap som viktig. Støtte fra NAV kan avhenge av om ektefellen tjener eller ei. NAV kan vel fortsatt få folk i fengsel dersom en formelt skiller seg men lyver om at en lever fortsatt sammen for å få ekstra støtte derfra. Imidlertid, skattereglene og de offentlige pensjons-reglene trekker i en annen retning. Skatteklasse 2 er fjernet etc.  Er ikke dette litt selvmotsigende?

Endret av lada1
Lenke til kommentar
  • lada1 endret tittelen til Ekteskap ikke lenger en økonomisk enhet (men ikke i følge NAV)?
Videoannonse
Annonse

Litt selvmotsigende. Men det er fortsatt slik at det må foreligge en samboeravtale eller et ekteskap for at det skal være en binding mellom to som bor sammen. Når det kommer til retten til å sitte i uskiftet bo. Har sett noen artikler i det siste om å leve i trippelforhold, med tre personer. Og at dette kommer til å bli mer vanlig. 

Enke- og etterlatte-pensjon fjernes nå, men en alenemor ses fortsatt på som en alenemor. Det aksepteres vel fordi tittelen alenefar også eksisterer. Ikke lett å henge med... 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...