Gå til innhold

Håper på hjelp til valg av nytt valg av Mesh Utstyr


Anbefalte innlegg

Hei, Jeg hiver  inn denne tråden og håper at en av dere kan hjelpe meg til å ta en beslutning i forhold til
1. Om jeg bør bytte ut mitt mesh nett
2. Valg av ny løsning.

Om boligen og eksisterende løsning:
Gammelt trehus fra 1920 tallet. Grunnflate 70 kvm med kjeller (delvis under bakkenivå) , 1 etasje og andre etasje.
Vi bruker alle 3 etasjer.
Har fiber 500/500 fra Altibox. Hjemmesentralen (VMG8825 v1) er satt i bromodus. Har 3 Google wifi noder (en i hver etasje).
Hjemmesentralen står i kjelleren. Har ikke kablet til nodene i 1 og 2 etasje og det er heller ikke aktuelt å gjøre det (før det eventuelt tvinger seg frem).

Vi er 5 personer i husstanden. 3 unger som gamer. Kun en PC, tv og playstation i kjeller som er kablet. Resten kjører via wifi.

Ungene og kona klager støtt på at wifi er treg. Ofte løser det seg med omstart, men siden det er mange enheter på nettet samtidig (PC, Telefoner, Ipad, switch, ++++), er det alltid litt latency før enheten reagerer.

Hva bør jeg gjøre?
Ja da - vet at jeg burde kable, men forutsatt at jeg ikke gjør det.
Hvis jeg skal bytte løsning så må det være sannsynlig at resultatet blir vesentlig bedre enn i dag.
Budsjett er inntil kr. 10.000,-

Har noen forslag til valg av mesh nett?
Har sett på Nest Pro og Deco X60 som er nevnt over, men har ingen preferanser ut over at det må være dønn stabilt og med mye bedre ytelse enn Google wifi.
Antar at jeg bør ha en node i hver etasje.
Er det noe jeg bør være spesielt oppmerksom på ved valg av løsning?

Da håper jeg selvsagt på et raskt og god svar fra noen slik at jeg kan ordne dette i god tid før juleferien 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bor selv i trehus fra 1960-tallet, 1 etg + underetasje. Har samme  500/500 fra Altibox + hjemmesentral VMG8825 v1 i bromodus, så det er ganske likt. Jeg har hatt installert et Deco M9+ mesh i 3 år og det er dønn stabilt. 

Har hjemmesentralen midt i huset der TVen står, så den er koblet rett på hjemmesentralen. Vidre er det en Deco M9+ mesh node samme sted. Derfra går det kablet via en TP-link switch til kjellerkontor + en kabel over loftet til et rom i den andre enden av huset med en Deco M9+ mesh node #2.  I kjellerstuen nesten rett under hovednoden står en Deco M9+ mesh node #3, denne er trådløs. Til denne er det koblet en eldre stasjonær PC som bare tar imor vær-data og har en liten webside lokalt.

Forøvrig er det en liten skog av PCer, både kablet og trådløse samt 2 stk NAS enheter. Nettet oppleves dønn stabilt, men selvsagt raskest der det er Cat6 kablet. Jeg fant ut da jeg installerte dette at det var STOR forskjell på CAT6 og det jeg hadde før.

For et par år siden ga jeg bort Deco X60 mesh som julepresang til et familiemedlem, og rapporten er at også dette er dønn stabilt. Kanskje er det andre forhold som spiller inn hos deg, men min erfaring med Deco mesh er positiv, og  du får vel Deco X60 med 3 noder for ca 4300,- (netonnet), hvilket et godt under ditt budsjett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Wifi

 

løsninger fra best til dårlig:

1. kable opp trådløse aksesspunkt(Det er en grunn til at det er sånn bedrifter gjør det).

2. triband mesh. eks. asus xt8/tplink deco xe75

3. vanlig meshnett, men her får du dårligere ytelse.

4. router med extender. Anbefaler ikke denne løsningen i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Kablet opplegg er best uansett, men selvfølgelig mer tidkrevende og "avansert" å få til. For best mulig fordeling på kablet, bør man jo ha en svitsj som kan "programmeres" med tanke på fordeling av båndbredde til de enekelte uttak og eventuelt tidstyring (så ikke unga sitter oppe hele natta....)..

Har selv samme linje som trådstarter fra Altibox med ruter planta i stua. Huset er fra -71 og på ca 110 i grunnflate og har form som en L hvor hele stua og en liten del av kjøkkenet er i foten på L'en. I kjelleren rett under stua innredet vi et rom til guttungen som han kan ha i fred som "gamingrom". Da vi flyttet inn for 4 år siden og opplegget var nytt, fikk vi elendig dekning bare på det trådløse fra Altibox ruteren. Rommet til jentungen og mitt kontor lå lengst unna, og vi fikk i beste fall 50 Mbit og guttungen i kjelleren fikk kanskje 25/30 Mbit. Tok like så godt å la opp "det gamle" mesh'et vi hadde fra forrige bolig - Deco M5 med 6 noder. For best mulig signal til guttungen i kjelleren, ble en node satt rett under et vitrineskap i spisestuedelen rimelig rett over PC'en hans. Har fungert helt greit til ganske nylig. Fikk ca 200/200 hos jentungen, 200-300/200 på kontoret mitt og 180-250/200 i kjelleren hos guttungen, men han fikk til tider helt elendig Ping (opp imot 200 mS). Må bare føye til at de nevnte 3 maskinene har nettverkskort for WiFi-6.

Tok likeså godt for 2 uker siden og kjøpte ny trådløs ruter fra Asus (Med "foreldre-kontroll")... - https://www.komplett.no/product/1211317/datautstyr/nettverk/routere/asus-zenwifi-pro-et12-router

VOILA !!!!! 500/500 over absolutt alt i hele huset, selv i kjelleren og maks ping på 8 Ms... Så enkelt og kjapt til halve budsjettet til trådstarter.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...