Gå til innhold

Balanserer batteridrill ladere battericellene?


Anbefalte innlegg

Leo_ skrev (3 minutter siden):

Ser den er opplyst å kunne balansere med 500mA, den gjør nok den jobben betraktelig raskere enn en enkel innebygd krets ja. Dog vil jeg påstå at om litiumceller som er påkoblet en balanseringskrets likevel kommer ut av balanse, såpass at det må en ekstern kilde til, så mistenker jeg at cellene har sett sine beste dager. 

Har den ladern der innebygd 220V psu til å drive alle kanalene fullt ut? I såfall var den sikkert dyr i innkjøp. Mine 2-kanals ladere klarer bare 200W totalt på 220V, jeg kjører dem stort sett på ekstern psu for å få full effekt (650W).

Ja, den var forholdsvis dyr. Tror jeg betalte 1.200 kroner eller noe fra AliExpress. 

Ja, drillbatteriene funker jo fint helt til dem ikke gjør det lenger. DA er det greit å ha en slik som man bare kan koble til og balansere pakken i ny å ne... Om ikke annet kan man vertfall bare koble til pakken og lese av spenningen på hvert enkelt batteri uten å åpne opp batteripakken igjen. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Leo_ skrev (1 minutt siden):

Ja, det kan absolutt være praktisk med en balanseringskontakt. Til MC-prosjektet har jeg vurdert å kun bruke balanseringskontakt og så sjekke med en cellesjekker og balansere ved behov, men nå heller jeg mot en aktiv krets siden de er såpass rimelige. 

Ja, Ali får du jo slike aktive BMS'er kastet etter deg for en 10'er. Litt avhengig av hvor mange celler du skal balansere. Jeg har mer troa på dem ja. Kunne egentlig bare loden en slik til batteripakken til drillen. Bakdelen med å bruke kun en slik er at man ikke vil merke at noe er galt før det kanskje er for sent... 

Lenke til kommentar
Leo_ skrev (12 minutter siden):

En annen fordel med å kunne koble på en skikkelig lader er ladestrømmen. Om du har dårlig tid kan du jo dra på med en hel del mer enn en standard lader kan, men da MÅ du ha mulighet for balansert lading mtp. faren for brann. 

Ja, jeg tror det er mange fordeler med å lage en slik ladeplugg for RC lader i drill batteriene. Det er jo bare snakk om noen ledningsstumper som man lodder på en plugg inne i batteripakken. Så skjærer man bare et bittelite hull til denne pluggen i drillbatteriet. Da er det bare å plugge til RC laderen :) 

Ikke bare for ladingen sin del, men man kan overvåke batteriene ved å enkelt måle spenningen til hvert batteri med multimeter via denne pluggen.

Endret av Bjerknez
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Leo_ skrev (1 minutt siden):

Jeg bruker sånne for kjapp sjekk av ladetilstand og ev. balanse på dronebatterier jeg og junior har. Plugg til å få opp samlet batterispenning, så blar du gjennom spenningsvisning for hver enkelt celle med en knapp, veldig kjapt og lettvint. 

Man kan jo forsåvidt enkelt lage en slik selv også. :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...