Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utleier stenger av enkelte fasiliteter under vintersesongen uten forvarsel


Uferdig Setnin

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg leier, og noe av det beste med blokken er at det er takterasse på hele bygget. Perfekt for å se nordlys, og å lete etter stjerneskudd osv. Men utleier har uten forvarsel stengt av alt av takterasser. Jeg spurte utleier om hvorfor dette gjøres da leietakerene forventer å få tilgang til alt av fasiliteter, da vi betaler for alt av fasiliteter igjennom husleia, hele året.

Utleier svarte med:

Sitat

Hei! Takterrassene låses hver vinter, da vi ikke ønsker trafikk på taket vinterstid. Fra leiekontraktens pkt 10.: "Innendørs fellesarealer og utomhusarealer, inkludert takterrasse, kan brukes med tilbørlig hensyntagen til øvrige leietakere i eiendommen."

Kan utleier stenge av fasiliter som dette uten forvarsel?

Endret av Uferdig Setnin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lovens utgangspunkt følger av husleieloven § 5-1 første ledd, som sier at "Utleieren plikter i leietiden å stille husrommet til leierens disposisjon i samsvar med avtalen". Når leieavtalens pkt. 10 sier at takterrassen kan brukes "med tilbørlig hensyntagen til øvrige leietakere i eiendommen" vil det normalt ikke være i samsvar med leieavtalen å legge opp til en total avstenging med mindre total avstenging er nødvendig fordi ferdsel der vil føre til ulempe eller skade for andre leietakere. 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Utleier sier igjen 

Sitat

Bruk av takterrassen faller ikke inn under denne paragrafen, da denne omfatter leiligheten din. Takterrassen er et areal dere som leietakere har tilgang til å bruke.

Usikker på hva som blir riktig å gjøre videre. Siden eier er en dansk bolighai, så er vel det eneste dem skjønner penger. Neste steg blir vel kansje at jeg nevner order «mangel» og krever at utleier retter opp i det, også evt holde igjen en liten sum av leia fra neste mnd om det ikke rettes?

Endret av Uferdig Setnin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

At en del av bygningen er et fellesareal for flere leietakere eller for huseier og andre leietakere betyr ikke at den delen av bygningen ikke er "husrom" i lovens forstand. "Husrom" i husleieloven § 5-1 sikter til de delene av eiendommen som leietaker har rett til å disponere etter leieavtalen. 

Dette blir litt som å si at kjøkken og bad i et kollektiv ikke faller inn under paragrafen fordi man bare leier soverommet. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...