Gå til innhold

Er det begrensninger på hvor ofte man kan overføre penger mellom spare-konto og brukskonto?


Gjest b4153...c6a

Anbefalte innlegg

Gjest b4153...c6a

Hvis man for eksempel får inn en viss sum på brukskontoen, som man overfører til spare-kontoen sin. Men kort tid senere trenger man pengene på brukskontoen igjen. 

Men senere overfører man en sum til spare-kontoen. Eller hvis man for eksempel overfører en liten sum til spare-kontoen hver eneste måned. Kan banken begynne å kreve et lite gebyr eller noe, dersom man har mange sånne overføringer til eller fra de forskjellige bank-kontoene sine?   

Anonymous poster hash: b4153...c6a

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kjem heilt ann på kva bankavtale du har. Det er relativt vanleg atvdu berre har 4 til 12 gebyrfrie uttak frå sparekontoen i året. Når ein går over denne grensa så tek banken gebyr, typisk i størrelsesorden 1-2% av beløpet. Det er også mange bankar som har ubegrensa med gratis uttak frå sparekontoen. 

Litt generelt så er det gjerne slik at desto betre sparerente du har på kontoen, jo meir låst er pengane før du må betale gebyr for uttak. Sparekontoar med dårlegare renter har oftare ubegrensa gebyrfrie uttak. 

Så sjekk vilkåra for dine kontoar i din bank. For her er det også rom til å forhandle med banken sjølv om standardvilkår seier noko anna. 

Lenke til kommentar

Jeg hadde sparekonto i Næringsbanken som jeg også brukte som bufferkonto, kunne overføre penger til og fra sparekontoen og brukskontoen i en annen bank mye jeg ville uten å betale gebyrer.

Det samme gjelder i banken jeg har sparekonto i nå, så bare sjekk at du får en sparekonto uten gebyrer og uten uttaksbegrensning. Det står i vilkårene. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...