Gå til innhold

Den vestlige verden må slutte å utfordre naturens instinkter


Anbefalte innlegg

Jeg er veldig glad i vestlige verdier som ytringsfrihet og menneskerettigheter. Men desverre, så lever store deler av verden i et helt annet mentalitet og verdier, og det er ikke noe vits i å prøve å utfordre disse verdiene. ''The strong rules the weak''. Sånn er attituden utenfor Vesten. Egentlig, så trenger man ikke å dra helt til Asia, Latin-Amerika eller Afrika, vestens bakgård Øst-Europa. Ukraina som vi i vesten støtter for eksempel. Poenget mitt er: La folk leve sånn som de vil og hvis det er mennesker som godtar vestlige verdier, så bør vi la de kommer til oss. 

Endret av ForTheEmperor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
23 hours ago, fjs said:

Bra forsøk putin, men vi biter ikke på. Ytringsfrihet og menneskerettigheter til alle!

Putin sine bidrag her kan være interessante å forske på. Jeg har (over 20 år) tidligere diskutert med russere som hevdet at demokrati og "rule by law" ikke fungerer i Russland hvor mafia-kultur, mistro og narrativer til "ledere" regjerer. Jeg tipper at putin her drar med seg vanlige russiske holdninger og prøver å implementere dem i vestlige sammenhenger. En greie er å få vekk rasjonalitet og få innført holdninger om at "sannhet er en relativ sak" - som noe en kan velge eller bestemme seg for.

Apropos den "sterkestes rett" så kan logikken med den halte. Bølle-jens i skolegården kan lett få et flertall mot seg og som også søker støtte utenfra. Da blir Bølle-jens fort den svake part. Xi Jinping i Kina står vel også for "den sterkestes rett" ("jungel-loven") - men han er redd for at små land rundt allierer seg og søker støtte utenfra og skaper former for balanse. Enkel matematikk dette 🙂

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...