Gå til innhold

RiksTV strømme-TV versus RiksTV multicast-IPTV


Anbefalte innlegg

Har jeg forstått det rett at TV-tjenesten som RiksTV tilbyr eksklusivt til sine spesifikke fibernett-samarbeidspartnere er basert på multicast (og må mottas av RiksTV sine dekoderbokser) -  i tillegg til den ordinære TV-strømmetjenesten de tilbyr til alle ?

Noen som vet om det er vesentlig forskjell på bitraten på multicast IPTV-tjeneste kanalene som kun tilbys utvalgte fibernett-aktører og bitraten på strømme-tjeneste TV-kanalene ?

Noen med personlig erfaring ? Merkbar forskjell på bildekvalitet?

Jeg ser feks tydelig forskjell på bildekvaliteten på RiksTV sin ordinære strømmetjeneste med bruk av feks AppleTV 4k - sammenlignet med bildekvaliteten fra Telenor sin T-We tjeneste som hos oss benytter en helt separat fiberforbindelse (Canal Digital Kabel sin løsning fra 10+ år siden med separat RF-overlay til COAX i fiber-ONT boksen )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke erfaring med det du her spør om, men et par elementer: Om det er spesiell forskjell i bitraten er nødvendigvis ikke så viktig. Direkte-tv krever rask enkoding, og det kan være at selve enkodingskvaliteten er dårligere her på strømmene enn på broadcast-sendingne (multicast). Spørsmål kan også være hva kilden er - feeden fra tv-kanalen i høy kvalitet, eller at man evt. enkoder en allerede ytterligere komprimert strøm tilpasset f.eks. litt begrenset satellittbåndbredde (altså reenkoding av en allerede kraftig komprimert og kanskje også nedskalert strøm).

Når det gjelder RiksTV, kan det også godt være at det er liten forskjell hvis det er slik at multicastene er de samme som brukes for distribusjon i bakkenettet. Disse sendingene er av en del dårligere kvalitet på mange kanaler enn det fiber- og kabeloperatørene har, pga. RiksTV har relativt begrenset båndbredde tilgjengelig i bakkenettet. Sett ut i fra dette, kan det være at det nødvendigvis ikke er så stor forskjell. For sportssendinger, kan det imidlertid være at man ikke får bortimot ett minutt med forsinkelse av sendingen.

Nå vet jeg ikke hvordan det er med RiksTV, men en del slike aktører har jo også gjerne hatt 25 bilder per sekund på streamingen. På sportssendinger spesielt kan det være irriterende - samt også på f.eks. nyhetskanaler som har en rullende banner nederst o.l.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...