Gå til innhold

PC knuser Mac i ny test


xdahl

Anbefalte innlegg

Link

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...cid=7-6451-6410

 

Et lite utdrag av testen som er på hele 10 sider, testen er om photoshop og bildebehandling.

 

"Ultimately, the Mac tied or led the PC in 19 of the 77 tests that comprise this report. Put another way, the PC was faster in 58 of 77 benchmarks."

 

"And this is comparing desktop machines. Though we haven't published specific performance numbers for laptops in this report, we did run a Mac Powerbook and a Dell laptop through a subset of the same tests. The 15-inch Powerbook G4, powered by a G4/1.25GHz processor, was thumped in every test by a Dell Inspiron 8500 and its P4-M processor running at 2.6GHz. Until Apple is able to stuff a G5 processor inside one of its sexy Powerbook cases, portable Macs are likely to remain noticeably slower than their PC counterparts."

 

Hvem hadde trodd det....

PC raskere i photoshop enn Mac :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mac kommer nok til å være en fan maskin etterpå sånn som det gikk med amiga.  :green:

Nja det kommer vel flere mac'er etterhvert som de klarer å selge til lettlurte kunder... :D

Evt. så vil dere ignorante PC skaller sitte der og klø dere i skjegget som er fullt av postkasser mens dere lurer på hva som traff dere når dere får prøvd en nyere Mac.

 

Ærlig talt; jeg har brukt Mac siden jeg tok EDB og Touchmetoden(!) på skolen, og alt av Mac fra start til Win95 var bedre enn PC. Du hadde GUI som fungerte godt, og lyd + grafikk uten å måtte herje vilt for å få det til å fungere. (Noen her som har spilt spill i DOS på PC? Da vet man hva IRQ, DMA og I/O er for noe, ja....)

 

Så kom Win95, og PC fikk plutselig et lite overtak. Dette økte med Win2k, og WinXP var latterlig overlegent Mac OS 9 når XP kom. Så kom derimot OS X for Mac, og med overgangen til OS X dro plutselig Mac fra igjen. Rart det der... :)

 

Og til alle dere wannabe Linux geeker der ute som disser Mac; dere vet virkelig ikke hva dere snakker om ;) OS X er basert på Apple sitt Darwin prosjekt som igjen er tuftet på BSD.

 

-KJ

Lenke til kommentar
Bill Gates har ikke monopol på PC-hardware.

...enda. Hvis TCPA får det som de vil (noe jeg egentlig anser som usansynlig , bøtt still) er det kroken på døra og ****** på jord for min del... ...til noen cracker hardware-sperrene. ;)

Linux har vel allerede støtte for TCPA, så det burde ikke være for problematisk. Jeg tror forøvrig ikke du trenger være redd for at mp3-ene dine slutter å virke på en TCPA-plattform. Hvis det skjedde, ville det nok bli vanskelig å skrive egne dokumenter også, eller i det minste å lese dokumenter skrevet før overgangen til TCPA. Bransjen skyter seg ikke i foten på den måten.

 

 

For å gå tilbake til topic: Jeg begynner å bli en smule lei av alle sånne benchcrafts som trekkes frem for å «bevise» at det ene eller det andre er best, spesielt når det gjøres av folk som av en eller annen grunn heier på en av plattformene. G5 har en hel del fordeler fremfor Intel/AMD. Strømforbruk er en ting, OSX er en annen. Til gjengjeld kjører den ikke Windows eller programvare laget spesielt for Windows, om noen skulle ha bruk for det. Dette er simpelthen ting som må veies opp mot hverandre, alt etter hva man trenger. En benchmark beviser ingenting hvis den som leser den ikke forstår den.

 

Dette var mye enklere i gamle dager, da det eneste som hadde betydning var Quake ]I[. Høy FPS i Quake var alt. (Og typisk nok hadde kortet med høyest gjennomsnittlig FPS lavere FPS enn konkurrenten på de tregeste partiene i timedemoen :()

Lenke til kommentar
Bare for å unngå å støtte Bill Gates så er det verdt å bruke Mac...

At en sånn kødd skal bli verdens rikeste mann pga oss som er interessert i data er for villt. Vurderer overgang til MAC nå. Bare synd det er så dyrt...

Bortimot den dummeste posten jeg har lest... Hvis du hater Bill Gates så mye så skjønner jeg ikke hvorfor du overhodet har PC.

At mannen har blitt rik fordi han har vært fremsynt er vel bare beundringsverdig?

Dessuten tror jeg ikke Steve Jobs i Apple er så veldig fattig...

 

Du påstår at Mac er dyrt - altså innrømmer du at PC er rimeligere. Da skjønner jeg ikke hvorfor du har lagt inn Microsoft-programmer (som du høyst sannsynlig ikke har lisens for - eller?)

 

Misforstå meg rett - jeg er ikke MS-fanatiker eller for monopol - men når en mann har klart å revolusjonere hele verden med sine programmer så bør man ikke bare kritisere mannen fordi han er blitt ufattelig rik. Hvem andre privatpersoner i verden gir forresten mer penger til veldedige formål?

Lenke til kommentar

Som alltid er jo et slikt emne virkelig flame-bait. Synes kanskje ikke Gates skal ha så mye ros for å ha "revolusjonert" verden. Han var derimot ganske framsynt mens IBM var kortsynt. Litt flaks hadde han også, han kunne umulig vite at IBM maskinen ville blitt kopiert via reversed-enginering og startet tidenes priskrig...

 

At fyren er den privatpersonen som gir mest til veldedighet er jo et pluss i margen. Samtidig er han vel den privatpersonen med høyest personlig formue så det går vel litt opp i opp. ;)

 

Ellers er jo benchmarks-tester litt fjernt på mange måter. Selvfølgelig er en PS test interesant hvis man nesten utelukkende benytter seg av PS. Samtidig slår G5'en en dual opteron når det gjelder After Effects i denne testen.

 

Ellers er det jo umulig å sammenligne to så forskjellige maskiner fordi man ikke vet hvor godt optimalisert koden er for hver platform. (Forskjellene viser seg jo også ved at maskinene kommer best ut ved forskjellige tester)...

 

For "folk flest" er jo dessuten prosessorhastighet i ferd med å bli et ikketema, da "folk flest" ikke har behov for uendelig mflops...

 

Personlig foretrekker jeg mac fordi jeg jobber mye mer effektivt i OSX enn jeg gjør i Windows. Samtidig finnes ikke FCP til PC noe som gjør det usannsynlig for meg å skifte platform på en stund i alle tilfelle...

Lenke til kommentar

Enig med 'oslo72'. Forestill deg næringslivet uten en simpel og felles plattform å arbeide med. Forestill deg folk som generelt vil bruke PC-en til underholdning som film, spill og musikk. Hvorfor skal folk alltid rakke ned på Bill Gates? Microsoft har laget endel "under pari"-software (som Windows ME), men du kan da vel ikke kritisere et firma som har satt standarder, enkle og gode standarder, for bedrifter og folk flest? Windows XP er etter min mening et glimrende operativsystem, og Windows 2000 er også et svært godt produkt. Microsoft sin Office-pakke er også svært god. Microsoft har gjort mye for å simplifisere datahverdagen til folk flest, de har gitt folk muligheten til å bruke PC uten inngående kunnskaper. At Bill Gates er leder for dette firmaet sier egentlig sitt. De har gjort sine feil, og de har lært av dem. Microsoft lager per dags dato god software, og som nevnt over, få gir mer penger til veldedige forhold enn Bill Gates selv. Jeg oppfordrer med dette til å droppe all meningsløs kritikk av Microsoft. Innse at Microsoft faktisk har gjort mye for vanlige databrukere, samt at Bill Gates som privatperson har donert mye penger til gode formål.

Endret av SvovelSyre
Lenke til kommentar
Mac kommer nok til å være en fan maskin etterpå sånn som det gikk med amiga.  :green:

Nja det kommer vel flere mac'er etterhvert som de klarer å selge til lettlurte kunder... :D

Man trenger nødvendigvis ikke å være lettlurt(men det hjelper nok) men man må bare sette veldig stor pris på pen plastikk fremfor ytelse. Og det finnes jo nok av de som vil betale overpris for slikt. :shrug:

 

Men hadde Apple gitt ut OSx for PC hadde jeg vært veldig interessert i å komme meg bort fra Windows plattformen.

Endret av Vice
Lenke til kommentar
Enig med 'oslo72'. Forestill deg næringslivet uten en simpel og felles plattform å arbeide med. Forestill deg folk som generelt vil bruke PC-en til underholdning som film, spill og musikk.

 

Windows er et kraftig OS, men ikke spesielt intuitivt. Klipp & lim er desverre ikke intuitivt, selv om mange nok vil påstå det. Problemet er at man ikke får noen visuell feedback, noe "bilde" på hva man driver med. Apples, klikk & dra derimot gjør jo at brukeren nærmest umiddelbart forstår hva han driver med, selv om han har dårlige datakunskaper. De fleste større bedrifter holder jo datakurs for sine ansatte så at alle har en felles platform er neppe noe must.

 

Derimot er det et must at de har felles filmformater, noe som bringer oss til...

men du kan da vel ikke kritisere et firma som har satt standarder, enkle og gode standarder, for bedrifter og folk flest?

Problemet er jo selvfølgelig at mange av disse lukkede MS-standarene gjør at det er umulig for andre å komme til. .doc & .xls har f.eks. gjort det forferdelig vanskelig for andre regneark og tekstbehandlere å få gjennomslag i markedet. Nå har jo også Apple sine lukkede formater, men de har ikke den enorme markedsposisjonen MS har og problemet blir derfor heller ikke av samme art. (Dessuten har Apple etterhvert lansert flere Open Source formater). Internet viste oss lenge hvor mye bedre ting er med formater som kan brukes av "alle". MS gjorde sitt beste for å sabotere dette, som de gjorde med JAVA og dette er nok mye av grunnen til at folk digger å gi pepper til Gates & Co...

 

[qutoe]Jeg oppfordrer med dette til å droppe all meningsløs kritikk av Microsoft.

??? :scared: Du mener altså at man ikke skal kunne stille seg kritisk til verdens rikeste og sannsynligvis mektisge firma? Et firma som mer enn noe annet dikterer vår dataframtid?! Vel, må innrømme at jeg håper de fleste ser bort fra oppfordringen din. (Selv om det er en stor fordel om kritikken er begrunnet).

 

Innse at Microsoft faktisk har gjort mye for vanlige databrukere...

Ville satt pris på noen eksempler her... ;)

Lenke til kommentar
Derimot er det et must at de har felles filmformater, noe som bringer oss til...
men du kan da vel ikke kritisere et firma som har satt standarder, enkle og gode standarder, for bedrifter og folk flest?

Problemet er jo selvfølgelig at mange av disse lukkede MS-standarene gjør at det er umulig for andre å komme til. .doc & .xls har f.eks. gjort det forferdelig vanskelig for andre regneark og tekstbehandlere å få gjennomslag i markedet. Nå har jo også Apple sine lukkede formater, men de har ikke den enorme markedsposisjonen MS har og problemet blir derfor heller ikke av samme art. (Dessuten har Apple etterhvert lansert flere Open Source formater). Internet viste oss lenge hvor mye bedre ting er med formater som kan brukes av "alle". MS gjorde sitt beste for å sabotere dette, som de gjorde med JAVA og dette er nok mye av grunnen til at folk digger å gi pepper til Gates & Co...

 

Vet du ikke at Microsoft leverer Office til Mac? Microsoft leverte faktisk Office til Mac før enn PC.... Må si at jeg mer og mer har fått sansen for mac...

Lenke til kommentar
Man trenger nødvendigvis ikke å være lettlurt(men det hjelper nok) men man må bare sette veldig stor pris på pen plastikk fremfor ytelse. Og det finnes jo nok av de som vil betale overpris for slikt. :shrug:

 

Men hadde Apple gitt ut OSx for PC hadde jeg vært veldig interessert i å komme meg bort fra Windows plattformen.

Dette sier bare litt om hvor oppdatert du er. Regel nummer en hvis du skal kritisere noe; Sett deg inn i det!

 

OS X 10.3.2 på en G4 Mac 1GHz gir deg mer enn god nok ytelse til å gjøre det meste en 2GHz P4 gjør. Ergo er ytelsesargumentet noe søkt. I tillegg er Mac ofte først ute med nyere teknologi. Så det er ikke plast alt som ser bra ut... ;)

 

I tillegg har Darwin kommet for X86. (Se posten min over...)

 

-KJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...