Gå til innhold

Hvordan vil MDG sin EU-søknad se ut?


Anbefalte innlegg

Jeg legger merke til at i Miljøpartiet De Grønne (MDG) diskuteres EU-medlemskap. Samtidig legger jeg også merke til at f.eks. Marie Berg fremmer ideen om garantert minsteinntekt (på ca 12.000 kr/mnd). NAV får da til oppgave å hjelpe folk i arbeid uten sterkt inngripende kontroll som ofte har ført til at mange på en måte mister ansvaret for sitt liv (dvs NAV har tatt ansvaret for mange sosial-klienter sine liv):

https://www.vg.no/nyheter/i/dwpB9B/mdg-berg-vil-doble-sosialhjelpen-maa-slutte-aa-stille-meningsloese-krav

Dette kan jo sees på som en "høyre-vri" der en argumenterer for mer ansvar for den enkelte + noe "kapital-inntekt" som sikrer. 

Jeg tror Marie Berg har helt rett på lang sikt - og denne tilnærmingen hennes er kanskje eneste realistiske strategi for å redde kapitalismen og demokratiet. Det ville også sikre Vesten sin appell overfor resten av verden. Et spørsmål er om MDG ville mestre den daglige tråkkingen av vannet slik som "styringspartiet" AP driver med der de driver med strømmen 🙂

Jeg mener at MDG gjerne kunne lage en EU-søknad basert på prinsippet om fri bevegelighet  av varer, tjenester, personer og kapital - men uten garantert minsteinntekt for alle innen EU ville ikke dette fungere godt og robust på lengre sikt. Norge kan ikke være en "velferd-øy" innen et slikt system. Tar MDG opp denne ballen tro?

Endret av lada1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...