Gå til innhold

Intel I226-V 2.5GbE on Raptor Lake Motherboards Has a Connection Drop Issue


chrisf

Anbefalte innlegg

Her er lenke til TechPowerup sin artikkel om problemet: https://www.techpowerup.com/303854/psa-intel-i226-v-2-5gbe-on-raptor-lake-motherboards-has-a-connection-drop-issue-no-fix-available

Jeg har en mistanke om at mitt Z690 gaming F hovedkort lider av dette samme problemet siden nesten hver gang jeg prøver å laste ned store filer samtidig så blir det en drop i nett forbindelsen som varer noen sekunder. Er det noen som tror at en quick fix kan være å bruke en USB C ethernet adapter i stedet for selve ethernet porten på hovedkortet? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Se om du får en spike i DPC latency samtidig som problemet inntreffer.

https://softfamous.com/dpc-latency-checker/

Det kan være noe helt annet enn nettverkschip eller relaterte drivere som fører til dette. Hvis du får regelmessig høy DPC latency vil ikke nettverksdriverem greie å opprettholde pakkeflyten.

Quote

DPC stands for Deferred Procedure Call. In its purest form, it is the part of your Windows system that handles driver efficiency. If a driver takes longer than usual to process, it may prevent other drivers from being processed in time (latency).

Hvis du har DPC-problemer kan det slå ut på lyden, grafikk, nettverk, I/O-enheter og mye annet.

Det er ofte 2-300 bakgrunnsprosesser som kjører på en PC. Det er mye som kan gå galt og det er ikke gitt at problemet eksisterer der det gir symptomer.

Man kan få store problemer ved ikke å disable funksjoiner på hovedkortet som ikke brukes. Hvis man har en ethernetport som ikke brukes bør driveren deaktiveres så lenge den ikke er i bruk. Hvis Windows av en eller annen grunn begynner å sjekke etter medium (kabel) på den porten kan maskina gå i lås hver gang den sjekker etter media. Det kan gi utslag i DPC latency. Nei, det skal normalt ikke skje, men hvis det er en dpårlig skrevet driver eller en bug så kan slikt skje hvis man ikke skrur av funksjoner som ikke er i bruk. Bruker man ikke WiFi så skru det av, ikke la det leve sitt eget liv. Bruker man ikke lyden så disable driveren.

En feil mange gjør når de bygger PC er at de kjører på med flere minnebrikker, lagringsenheter og diverse enn de har tenkt å bruke eller hjar behov for. Hvofor ikke fylle opp alle minnesporene når man først er i gang? Nei, fordi det øker sjansen for problemer eller redusert hastighet. Gjør det enklest mulig. Optimalt har man ikke mer enn 2 minnebrikker, 1 NVMe, 1 skkjermkort og 1 CPU i hovedkortet, ikke noe mer og skrur av alle funksjoner som aldri brukes. Det kan være fristende å installere 5 stk NVMe siden hovedkortprodusenten tryukker det opp i fjeset ditt at det er støttet, men husk at det er delte ressurser på konsumentmaskiner som ikke er i kategorien server/workstation.

Det er ikke bare selvbyggere og brukere som er skyld her. Windows kommer med alt for mange funksjoner ut av boksen. De burde heller installert "bare bones" og spurt brukeren om hvilke funksjoner som kommer til å bli brukt.

Det har blitt litt tafatt i dag. "Vi har 32 tråder, så da kan vi bare fortsette å kjøre tre ganger så mange funksjoner i Windows som vi faktisk bruker." Samme holdningen som at de ikke trenger å optimalisere programmer og spill heller, bare kjøp nytt skjernkort og ny prosessor annenhvert år, så går det greit. Jeg har testet med en 2 core celeron hvor lite som skal til før at maskina går i lås i flere minutter. Det er ikke ressurser til å kjøre alt som forsøkes å kjøre.

Endret av BadCat
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...