Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Forbud røyk på eiendom ved leie


Røyking?

Anbefalte innlegg

Har to juridiske spørsmål!

 

Kontrakt ved leieforhold av leilighet sier at røyking på eiendom er ulovlig for leietaker. Er det innenfor?

 

Leietaker trosser forbud og røyker under balkong hvor baby sover i barnevogn, selv om det muntlig er spesifisert at røyking på akkurat denne plassen fører til passiv røyking for baby. Tillitsbrudd og kontraktsbrudd som kan tilsi oppsigelse av leieforhold?

 

Håper på gode svar og god diskusjon!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du ber om gode svar og god diskusjon, så vil jeg ytre mine meninger om saken.

 

At man skal kunne be noen om å ikke røke, puste, fise i friluft, syns jeg absolutt ikke er innafor. Røykeloven er jeg helt for, på utesteder, foran sykehus og slikt, av naturlige årsaker. Men å nekte noen å røyke utenfor der dem lever og skal føle seg hjemme, absolutt ikke innafor. At dere gir beskjed, og spør om han kan gå en annen plass enn akkurat under balkong der dere har en liten baby, syns jeg er helt greit, men å tvinge han på noen måte til å forlate sitt hjem og areal for å ta seg en sigg - absolutt ikke, under noen omstendigheter!

 

Det blir like dumt som å nekte en som leier å bruke parfyme fordi barnet deres har astma f.eks. Det får være grenser!

 

Edit: Vil bare legge til dette. Dette kommer fra en ikke røyker som hater røykelukt. 

Endret av TwoFace
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Med avtalefriheit så må avtalevikåret i leigeavtalen være ulovleg eller svært urimeleg for at det ikkje skal være gjeldande. 

Dette til forskjell frå husordensreglane som utleigar kan fastsette undervegs i leigeforholdet, for eigne husordensreglar så er det eit vilkår om at det må være vanlege husordensreglar. 

Eit forbod mot å røyke inne og på balkong vil nok i dag måtte reknast som vanlege husordensreglar, eit røykeforbod på tomta vil nok ikkje være vanleg nok til at det kan står i ordensreglane. 

Avtalebrudd gir grunnlag for å seie opp leigeavtalen. Om leigetakaren ikkje vil akseptere ei oppseiing slik at det blir rettsak så vil det også bli gjort ei vurdering på alvorlegheitsgrada. Reint praktisk vil du i slike tilfeller ofte trenge å legge fram dokumentasjon på at leigetakaren har fått fleire advarsel for at saka skal være sterk nok til ei tvangsutkasting. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...