Gå til innhold

Russere ER medansvarlig for krigen


Anbefalte innlegg

WiiBoy skrev (11 timer siden):

Nei. Vesten er absolutt 0 % skyldig i regimet de har i Russland. Det er et land sitt innbyggere som fullt og helt skal avgjøre sitt eget styresett. Det er kun ved folkemord og andre grusomheter at andre land bør vurdere sterkt å blande seg inn.

All skyld er på de, det er ikke noe vi dytter på de. De har "valgt" sitt styresett og de aksepterer det ved å ikke reise seg. Regime hadde falt på dager dersom folket reiser seg, men det gjør de ikke.
Det ville ført til mange grusomme skjebner dersom folket hadde reiset seg mot Putin, men det er dessverre prisen et folk må betale for å kaste sin diktator.

Man kunne argumentert for at Vesten er litt skyldige via handel - vi har bidratt til å styrke Russland tross deres autoritære styresett. Europa burde nok ikke kjøpt billig gass, vi burde ha pushet hardere for endring i Russland om de skulle vært aktører i vår verden.

Verden er jo ikke svart/hvit og dermed har Europa sett på Russland som et "akseptabelt" onde de siste tiår.

Men nei vi har null ansvar for å faktisk endre deres regjering, det er deres suverenitet som Russere selv må stå til ansvar for.

Endret av AvgAug
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den russiske nasjonalismen har vokst seg sterkere fra 1990-tallet. Den russiske staten kan betegnes som ny-fascistisk. Undertrykkelsesapparatet er styrket, og ligner mer og mer på det som holdt folket i et jerngrep under Sovjet-tiden. Putin gikk i en hjerteløs skole i de hemmelige tjenester. Folket reagerte på Sovjetsystemet med apati, og de fleste gjør det samme nå. Det er regimet i Kreml som har ansvaret og vanlige folk er uten mulighet for å lykkes med opprør. Det er mange med stort mot som har vist sin motstand, men de betaler en pris. Det er vel liten grunn til å vente at folket skal ta makten, før deler av maktapparatet blir illojale mot mafiaen i Kreml. 

Å påstå at noen andre enn voldsutøverne har skyld , er en vanskelig øvelse. Skylden til tilskuere ligger vel mest i at de burde forstått før det ble for sent. Det kan gjelde de fleste russere, men det kan også gjelde oss fra vestlige land. Vi burde forstått mer i 2014.

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
ingenkanvite skrev (På 4.12.2022 den 22.26):

Å påstå at noen andre enn voldsutøverne har skyld , er en vanskelig øvelse. Skylden til tilskuere ligger vel mest i at de burde forstått før det ble for sent. Det kan gjelde de fleste russere, men det kan også gjelde oss fra vestlige land. Vi burde forstått mer i 2014.

Ja. Vesten har nok vært for naive og underdanige for Russerenes fascisme. Men, undrer meg fortsatt sterk over at den russiske befolkningen strengt talt er værre enn Tyskland under nazitiden. Russere har ikke vært helt avstengt fra, resten av verden. Altså de har hatt en viss tilgang til informasjon, som er langt utover hva som var mulig på 40-tallet. Den gang var alle land prisgitt noen få nasjonale media. 

Russland er vel bare et eksempel, på at man selv i den moderne informasjonstid, kan få en nasjon til å tro på det meste.

Nå spørs det om denne krigen uansett utfall på noen måte vil påvirke russerne. Vinner de ikke noe av landet Ukraina, så har de uansett reddet landet. Putin er smart på den måten at han befolkningen i ryggen uansett.

Så dette er jo bare et nytt kapitel i Russlands stolte historie om det sterke folkeslsget som har reddet Europa nok en gang. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...