Gå til innhold

Smartplugger 2.4GHz Wifi


Vossing

Anbefalte innlegg

Har problem med å koble smart plug fra Deltaco til Google Nest. Oppsett fra Deltaco krever 2.4Ghz Wifi nett. Google Nest har samme SSID på både 2.4Ghz og 5Ghz. Løsningen fra Google vsr å flytte seg langt vekk da 3.4Ghz har lengre rekkevidde enn 5Ghz. Ingen god løsning i 2022. Finnes det noen smartplugger som takler dette, evt andre mesh nettverk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo f.eks skille SSID på 2.4 og 5Ghz? - Ellers Har endel rutere mulighet til å låse enheter til 2.4/5Ghz.

Skulle jeg kjøpt noe nytt nå ville jeg kanskje sett på noe som vil bli oppdatert til å støtter Matter. - Ser ut som de generelt kommer til å gå for WiFi på alt som går på strøm og ZigBee (Evt Thread).

Har ingen konkrete erfaringer med dette.

(Ellers er jo ZigBee et alternativ, men da er du avhengig av å ha en sentral? (f.eks Hue))

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er et litt uheldig problem for hvordan en del produsenter av smartdingser designer løsningen for førstegangsoppkobling. Det å kjøre felles SSID for 2,4 og 5 GHz er i dag den vanlige løsningen, og med god grunn.

Såklart kan man si at Google burde gitt mulighet til å skille SSID eller tillate låsing, men ser fort en del kompleksitet og fallgruver hos Google med dette (f.eks. at folk ikke sletter tilkoblingen til ekstra SSID-en på telefonen, og ellers da blir værende på 2,4 GHz og føler de får dårlig nett).

Skal sies at jeg ikke hadde noe problem med å koble opp min Deltaco smartplugg, der jeg i utgangspunktet ville anta at mobilen var på 5GHz-nettet. Mulig det er litt forskjellige versjoner/generasjoner av produktene fra Deltaco.

Men ja, en løsning kan være å være langt unna - evt. prøve rett etter at man har deaktivert og aktivert wifi-nettet på mobilen, ettersom det kan ta bittelitt tid før den kobler seg over til 5 GHz hvis den først kanskje havner på 2,4GHz. Om man kommer seg langt nok unna er jo et spørsmål - jeg vet om dem som har måtte gått ut i garasjen og i tillegg prøvd å skjerme telefonen med folie, kakeboks etc. for å skape dårligere wifi-signal, slik at den ble stående på 2,4GHz. 

Et triks kan være å sette opp et hotspot wifi-nett på en annen mobiltelefon som er kun 2,4GHz (vanligvis er hotspot wifi på mobil default 2,4GHz). Dette kaller man det samme som man vanligvis kaller det vanlige wifi-nettet sitt og man setter samme passord. Man gjør oppsettet, og så deaktiverer man wifi-hotspot på telefonen. Og så håper man at smartdingsen etter oppsett bruker BSSID for oppkobling til WiFi-nettet (BSSID = MAC-adressen til wifi-radioen, mens SSID/ESSID blir navnet man gjerne selv setter for wifi-nettet).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...