Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sas betalte kun flyskatter tilbake, fly kansellert pga streik


Notnow

Anbefalte innlegg

Etter 3 måneder så fikk jeg endelig mail fra SAS men de refunderer kun flyskatten på 119 kr. Vi fikk beskjed om at flyet var kansellert pga streik, så hørte vi ikke noe på flere timer og da det hastet for oss å komme oss hjem så bestilte vi nye flybilletter med annet selskap.

Etter at det ble gjort så tikket det inn sms med sas ombooking. Men var helt umulig å komme i kontakt med sas og si vi skulle heller bruke de flybillettene vi selv bestilte. 

Vi sjekket aldri inn på sas ombookings billettene. Men sendte de en mail. Som vi ikke fikk svar på før flere uker etter hjemkomst. 

Har vi virkelig ikke krav på å få tilbakebetalt de bilettene vi selv ordnet ? Det ble jo flere dyre flybilletter. 

Vi hørte jo ikke noe fra SAS på mange timer om ombookings billettene var til dagen etter opprinnelig retur dag.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom flyet blir kansellert er det vanlig å bli ombooket. Dette går ofte automatisk - slik at man får tilsendt nye billetter. Om man ønsker noe annet enn dette; MÅ man ta kontakt med SAS før avgang. Det er ikke nok med bare en epost. Det enkleste er å henvende seg til serviceluka på flyplassen direkte - dersom dere allerede var på flyplassen når dere ble ombooket. Alternativet er at dere kansellerer de nye billettene direkte på nettsidene til SAS. Dette burde dere ha gjort før avgang. Slik det ser ut nå - hadde dere billetter, som ikke ble benyttet. 

Dersom flyet ble vesentlig forsinket kvalifiserer dere til EU 261/2004 - som betyr erstatning på mellom 250 og 600 euro pr reisende - alt etter hva som var årsaken til kanselleringen/ombookingen, Men jeg er usikker på om dere kvalifiserer til dette, da billettene dere fikk ikke ble brukt - og dere valgte å fly med et annet selskap. Det kan høres ut som dere muligens kvalifiserer til EU 261 erstatning; men jeg er en smule usikker på dette. Men noe refundering av selve billettene får dere ikke, da de ikke ble kansellert før avgang. 

Dersom flyskatten kun var på 119 kr,- høres det ut som en innenriks-billett. Da er nok maks erstatning 250 euro (+ eventuell mat & drikke, dersom dere har kvitteringer på dette).

Du kan forsøke å sende inn en klage - det må gjøres her: 
https://www.flysas.com/en/customer-service/contact/forms/claim-other-matters/

Sjekk også https://www.forbrukerradet.no/fly/


Bonus tips:

"Last minute" billetter er ofte dyre. Men dersom man har Eurobonus-poenger kan man ofte få nye billetter og betale med bonuspoeng til en langt lavere pris. Dette er nokså genialt dersom man må ha flybilletter i siste liten.... Forutsetter at man har noen poeng tilgjengelig. 

Har man Trumf kan man sette opp automatisk sparing til Eurobonus-poeng.

Innenriksfly koster stort sett alltid mellom 6000 og maks 12000 poeng + 119 kroner i skatter og avgifter - også på kort varsel.

1 krone i Trumf gir 13,50 poeng

450 Trumf-kroner = 6000 poeng  +119 kr,- i skatter og avgifter.

Så med andre ord kan man "alltid" få billetter til drøyt 600 kr,- på kort varsel på denne måten.
(Ikke til de aller minste flyplassene).

 

Endret av Milhouse85
Lenke til kommentar
Gjest ff7c4...1d6

Men dette var jo i streik perioden i fjor og det er ikke tull en lå i tlf i mange timer og gjentatte ganger ble linjen bare brutt uten at man avsluttet samtalen, flere en oss som opplevde det samme. Til og med i chatt så kunne en stå i kø med flere hundred foran seg og så var det under 20 igjen så stengte chatt bare ned og en måtte bare starte på nytt men en kom aldri igjennom noe sted. Og vi befant oss ikke i Norge, med lengre reise til flyplassen så var ikke bare å kjøre innom der heller. 

Letet rundt på nettsidene dems og stod ingen informasjon om hvordan man skulle håndtere dette. 

Passet på å ikke booke oss inn på ombookingsflyet nettopp da vi skulle ikke bruke de billettene. 

Kan vel ikke være vår feil at SAS ikke var mulig å få tak i. 

Anonymous poster hash: ff7c4...1d6

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...