Gå til innhold

Volue: 30 prosent sannsynlig at Sør-Norge kommer i en kritisk situasjon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva er det egentlig man diskuterer, når premisset er at strømmen går dit prisen er høyest? Nå er vi ganske enkelt i en situasjon hvor alt for mye strøm gikk dit prisen var høyest i fjor og til langt ut på sommeren I år. Vi har jo fått forklart at vi kan importere når vi har behov/råd til det, og da solgte man jo gladelig magasinvann til "høy pris" gjennom fjoråret og fortsatte med det i år så langt man kunne.

Med egne ord, så har vi i fjor og I år fått testet "battrihypotesen" med ytterligere 2800MW overføringskapasitet, solgt dyrt, og kjøpt billig - med magasinvannet som "europas batteri". Helt i tråd med hva man hadde sett for seg. Det er bare å Google.

Man kan ikke skylde denne måten å disponere vannet på, på noen andre enn markedsavdelingene i hos de kraftprodusentene som vi vet er mest fremoverlente i denne handelen. Man får bare håpe at man ser seg tilbake, og erkjenner at det norske vannkraftsystemet har tjent oss vel i 60 år. Det er med andre ord disponeringen som har endret seg. Så er det ikke mer enn 4 år siden Norges befolkning sa nei til å overføre råderetten over vannkraften til ACER. 

Endret av NERVI
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...