Gå til innhold

Leve av enkeltpersonsforetak


Gjest c3e17...5e1

Anbefalte innlegg

Gjest c3e17...5e1

Har en nabo som skryter mye av opplegget sitt.

Han driver et ENK og har rundt 3-400k i inntekter årlig fra det.

Han fører regnskapet selv, og han lever nesten utelukkende på selskapet sitt. Han betaler for oppgraderinger på huset, mat, utstyr... Ja you name it.

Selskapet hans er "mangfoldig"  Gjør alt fra Gartnerarbeid - snekker - søppel - salg av div varer +++  Med andre ord så gjør han mye forskjellig for å ha en inntekt.. Tror han hadde 4-5 Dropshipping sider, og 2 nettbutikker som solgte varer som han selv og fruen vil ha. I tilegg til å gjøre en god del fysisk arbeid, OG være tredjepart for andre selskaper.. Slik at han fakturerer kunder for noe noen andre gjør med et lite mellomlegg. Som igjen tillater at han kan kjøpe praktisk talt "alt" og det vil fortsatt se ut om det er varer selskapet hans vil selge ut igjen..

Jeg jobber selv i finans, og jeg har mine tvil på at selv om han faktisk hadde fått bokettersyn. Så hadde ikke noen gått så inn i detaljer fordi det kanskje ikke er det største tallet.. 

Så jeg skjønner hvordan han "lurer" systemet ettersom mange kanskje ikke ser to ganger om diverse varer faktisk står hjemme hos vedkommende, eller om "varene" som skulle gå til et prosjekt endte opp som ny vegg hos eieren.

Men ja.. Hvorfor er det så lett?  Er jo hinsides enkelt for andre å gjøre lignende bare de klarer å skaffe en inntekt til selskapet sitt hvis det er sånn det kan gjøres?    Han har gjort dette i over et tiår.. Og som han selv sier er oppskriften.. " Jeg er ikke for grådig, holder meg akkurat under radaren"

 

Føler selv jeg kunne fått et team til å lage et IT system som hadde gjort slikt mye vanskeligere dersom jeg hadde hatt staten i ryggen finansielt.. Så hvorfor gjør ingen noe 😅

Anonymous poster hash: c3e17...5e1

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan nok være noen "kreative" ENK der ute ja. Det første jeg tenker på er om vedkommende har tillatelse til å drive virksomhet fra hjemmet sitt. Det er det vel kommunen som må innvilge dét, men tviler på at de er så aktive på å kontrollere alle private hjem. Det hadde vel vært litt upopulært kanskje. Da må det vel noen varsler/bekymringsmeldinger til. Det får meg til å tenke på en episode av Fredriksons Fabrikk der sydamene jobbet hjemme hos direktøren. Andre myndigheter vil nok av ressurshensyn gjerne utelate små ENK. Jeg synes jo heller ikke det er helt greit at det er slik. Terskelen bør være lavere.

Endret av Verm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...