Jump to content
Sign in to follow this  
Megaoctane

Excel API Brønnøysund åpne data

Recommended Posts

Hver måned gjør vi en sjekk av alle selskapskunder, og sjekker om de er blitt slettet i Brønnøysund.  
Er det noen som har en lignende løsning som bruker åpne API til Brønnøysund i Excel for å sjekke om selskapene er aktive eller slettet?

Share this post


Link to post

Edit: Usikker på om du finner (noen som er villige til å gi gratis full) oppskrift på det du etterspør men eks. https://datalandsbyen.norge.no/topic/34/analyse-av-enhetsregisteret-med-python-og-pandas/2 kan være et utgangspunkt, for å få en idé om bruk av dataene. Du kan eventuelt legge ut et spørsmål selv på https://datalandsbyen.norge.no 😊


Du skriver ikke hva du/dere har gjort (ei heller annen info som hvor mange kunder dere har) så langt men siden Foretaksregisteret er en del av Enhetsregisteret så kan et utgangspunkt være https://data.brreg.no/enhetsregisteret/api/docs/index.html

Siden dere (i utgangspunktet) er ute etter en månedlig oppdatering kan man laste ned hele registeret en gang i måneden som et datasett som man så henter inn i Excel, for så å sammenligne/spørre lokalt mellom deres kundebase og registeret. Alternativt laste ned alt som er nytt siste måned og så kjøre sammenligning på det.

Eksemplene vist i linken fra BRREG over bruker  CURL for å hente ut data. Et tips er verktøyet POSTMAN som er et grafisk (GUI-basert) verktøy for å bl.a. kjøre spørringer (og hente ned data) mot tjenester på nett Jeg har brukt POSTMAN i noen sammenhenger da det er ofte praktisk å jobbe i verktøy som POSTMAN for å få definert spørringen man er ute etter og se responsen for så å bruke (eks.) CURL for å kjøre automatisk uthenting av data. Her er en side som beskriver hvordan bruke POSTMAN til å utføre en spørring (‘GET’) mot en tjeneste på nett.

Det sagt — Hvis man vil gjøre alt direkte i Excel så kan eks. https://syntaxbytetutorials.com/import-json-data-in-excel-2016-or-2019-or-office-365-using-a-get-transform-query/ brukes som et utgangspunkt. Har man et lavt antall kunder så kan spørring (mot registeret) for én og én kunde nok være like raskt som å først hente ned datasettet og så gjøre en lokal sjekk. Det er også begrensninger på hvor mange forekomster i redultatsettet man kan laste ned så avhengig av spørringen så kan det å laste ned data på forhånd  (vs. en API-spørring) være mest hensiktsmessig.

Antar du/dere har tenkt på det men egenskaper på det enkelte foretak som ‘underTvangsavviklingEllerTvangsopplosning’ og ‘underAvvikling’ kan med fordel brukes når dere sjekker kundene.

Dokumentasjonen fra BRREG beskriver også hvordan svaret i en spørring ser ut hvis et foretak er slettet — https://data.brreg.no/enhetsregisteret/api/docs/index.html#_når_overordnet_enhet_i_offentlig_sektor_er_slettet

Edited by NoBo
Oppdatert tekst.
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...