Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Angst anfall etter mat


trettitre33

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror nok du selv vet mer enn oss hvorfor du får angst etter matinntak, fordi du er den eneste som vet hva du tenker og føler - hvis du faktisk mener angst, og ikke kroppslige reaksjoner som kan minne om angst, men som ikke er det; reaktiv hypoglykemi. Dog ville jeg ikke forventet at du fikk sistnevnte av grovt brød eller havregrøt, for hvis man sliter med reaktiv hypoglykemi er mat med lav glykemisk indeks bra. 

Noen får angst av å spise fordi de lider av emetofobi (angst for å kaste opp), mysofobi (angst for bakterier). Hvis du drikker noe med koffein (kaffe, energidrikk, cola etc)  er det jo ikke så merkelig at du får symptomer som minner om angst og/eller angst. Dette virker mest sannsynlig for meg; angsten kommer av noe annet enn maten og du har gjerne i tillegg fått en slags "forventningsangst" siden du fikk angst før i en gitt situasjon, og/eller et evt. koffeininntak ved siden at maten som gir økt puls, som igjen kan føre til angst om man er veldig var på kroppslige symptomer. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
trettitre33 skrev (49 minutter siden):

har hatt det sånn i ca 1 uke . etter frokost får jeg det. spiser brød eller havregrøt. noen som vet hvorfor det skjer?

Jeg også blir ofte uvel etter dagens første måltid. Det er som om det dunker svakt bak øynene, og jeg klarer ikke å konsentrere meg ordentlig. Blir slapp og dorsk. Blir fin igjen etter ca tre kvarter. Jeg har begynt å fable om at kanskje blodtilførselen går til fordøyelsessystemet og at man får mindre blod til hjernen/nervesystemet, og at det kan påvirke den mentale stabiliteten. Det er ekkelt. 

Lenke til kommentar
Gjest 3a420...2ab

Jeg får angst av korn og frukt. Spesielt brød. Kanskje du ikke tåler gluten. Jeg ville prøvd spise poteter istedenfor korn. Eventuelt spise kun protein og fett til frokost.

Anonymous poster hash: 3a420...2ab

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...