Gå til innhold

PSN spill ikke låst til PSN-konto?


Tobeass

Anbefalte innlegg

Hei folkens,

Jeg hjalp nylig en kollega med å velge og bytte ut disk på hans PS4 siden HDD-en hadde tatt kvelden etter å ha gått i bakken under drift (ca. 10cm fall).
Vi ble enige om en 1TB SSD både på grunn av at det er mer driftssikkert og på grunn av at forskjell mellom pris/GB ikke er veldig stor mellom en 2,5" HDD og en SSD. Byttet og tilbakestillingen gikk smertefritt og PS-en startet opp uten problemer etter bytte av disken. 

Derimot så får jeg i dag høre at han mest sannsynlig må kjøpe alt av spill på nytt fordi spill kjøpt via PSN er knyttet til disken/konsollen, ikke til PSN-brukeren. Jeg har ingen PS-konsoller selv og er stort sett vant med PC-gaming. Så det jeg lurer på er om det faktisk stemmer at man ikke har tilgang til spill kjøpt på PSN etter å ha byttet disk? I så fall høres det ut som et ekstremt tilbakestående og direkte brukerfiendtlig system.

Jeg er som nevnt vant til PC hvor jeg kan f.eks. logge inn på min Steam-bruker på hvilken som helst PC og laste ned hva jeg ønsker av spill. Den originale HDD-en er jo også defekt, så det er heller ikke mulig å klone/kopiere over spill og data fra den til den nye SSD-en.

Endret av Tobeass
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, spill er tilknyttet PSN brukeren, ikke konsollen. Derimot for offline spilling må han bare aktivere konsollen som primær igjen via kontoinnstillinger på konsollen :)

Har selv hatt diskbytte på PS4 og alle mine spill var fortsatt tilgjengelige på PSN kontoene. Kanskje be han gjenopprette lisenser da førstegangs innlogging kan forårsake litt treg oppdatering på alt av kjøpte spill da disse lagres i en lokal databasefil på disken.

Endret av Cissa90
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke bare er spillene tilknyttet brukeren, men hvis dette gjelder hans "primære" PS4 så kan spillene fra hans konto også brukes av andre brukere på samme konsoll. Her er det definitivt brukerfeil. Logg på med korrekt PSN bruker så er det bare å laste ned spillene igjen. Jeg har selv skiftet fra HDD til SSD og til enda en SSD på en av mine PS4, og alle mine PS+ kontoer sine spill har vært null problem å laste ned igjen på den aktuelle konsoll etter harddiskbytte..

Endret av ali q
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...