Gå til innhold

Cissa90

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Cissa90 sine prestasjoner

18

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er når du kjøper slike "itunes gift cards" i butikk eller på nett. Da løser du inn koden her så får du et beløp i lommeboken på kontoen du bruker. Merk at jeg har opplevd Apple fortsatt krever et kort linket til kontoen noen ganger, dog ikke alltid 🤷‍♂️
  2. Vet du noe om når han sist tok opp forbruksgjeld (lån, kredittkort, fakturakjøp)? 22000 - 10412 (livsoppholdssats enslig) = 11588 Si at han betaler leie på 8000. 11588 - 8000 = 3588 Med mindre han har ekstra utgifter utover dette så kan de trekkes 3588kr per mnd. Strøm er faktisk inkludert i livsoppholdssatsen, men om den blir vesentlig høy kan det oftest legges inn som ekstra nødvendig utlegg. Men dette må namsmann godkjenne vil jeg tro. Om han leier en bolig til 11588kr eller mer i måneden, er det selvsagt 0kr å hente. Kreditorer kan f.eks sjekke om det er meget dyrt for området, og spørre om han er villig til å flytte på seg til en rimelige leilighet. Dog kan det ikke kreves vil jeg tro. Ta et eksempel på at gjennomsnittlig leiepris ligger på 6000kr i området, og han betaler dobbelt for samme standard, størrelse, og beliggenhet.
  3. Hadde et ekstrem eksempel med en nabo når jeg var i tenårene selv. Denne karen var gift med ei russisk dame, som kom her med ei datter. Omtrent på dagen hun dama fikk permanent oppholdstillatelse (de 3-4 år det tar) var omtrent utflytting på dagen. Skilsmisse og hele pakka. Hun hadde en annen russisk mann som ventet på henne i en annen landsdel. Etter denne tok ikke det ikke lange tiden før han fikk seg kjæreste som bodde på Filippinene. Han tilbrakte mye tid der, de skulle gifte seg og hun skulle komme til Norge. Han var jo så vennlig å hjalp hennes foreldre i landsbyen deres å bygge opp huset. Investert en del penger i arbeid og materiell, samt for å fø på kjæresten sin der. Så fort huset var ferdig, var det bare en melding sendt til han at hun ikke lenger var interessert i å flytte til Norge. *blokk*. Stakkaren måtte til slutt selge huset å flytte for å dekke mye av tapet i dette. Den dag i dag vet jeg ikke hvor han er, men håper han har fått litt lærdom. Nå var dette 2 ekstreme eksempler. Kan selv si at min kones familie og relasjoner er herlige personer. Flere par med norsk mann og øst asiatisk kone, og nydelige barn. Alle dem jeg møter på virker mer funksjonelle i sine verdier og tradisjoner over flere norske vennepar jeg har møtt. Det er alltid flere sider av en sak, og hver situasjon er forskjellig. Thai koner kan fungere å ikke fungere. Er helt opp til personen. Mange finner seg nok kone uten å ha søkt etter det. Kjemien bare klaffer. Har ingen fordommer mot dem som ønsker seg utenlandsk kone/mann. Ei heller dem som ønsker seg etnisk norske. Smak og behag sier jeg. Ser jeg en 80 år gammel mann med ei 35 år gammel thai dame, tenker jeg selvsagt kjøpekone, og at hun venter på at han stryker med så hun får arven. Ikke minst at mannen kanskje ikke har mye familiekontakt rundt seg. Kan ikke hate han/henne for det, grip sjansen livet gir. Respect the hustle tenker jeg heller inni meg.
  4. For eksempel, du kan gifte deg om du vil samme hvilken inntekt du har. Det alt står på er familieinnvandring. Der er det krav at du ikke går på sosial stønad som referanseperson. Dersom søkeren (utlendingen som vil integrere seg) har lik eller høyrere årlig inntekt enn kravene kan det plusses på, i det tilfellet skal det å gå på sosial stønad ikke ha noe å si. Ta et scenario: Du møter ei dame som har lovlig midlertidig opphold i Norge. Dere gifter dere etter godkjent søknad til skatteetaten. Du ønsker nå å søke om familieinnvandring/gjenforening slik at dere kan bo sammen som ektefeller. Du som referanseperson mottar kun økonomisk sosialstønad (ingen lønnet inntekt). Siden reglene sier du ikke kan gå på dette fast, vil du automatisk få avslag på søknad. Sykepenger, svangerskapspenger, uføretrygd og den slags, er OK for fremtidig inntekt. Selv som ufør må du nå minstesatsen UDI setter mener jeg. Er du på AAP vil du få avslag. De krever arbeidskontrakt, gjerne med en ubegrenset lengde, eller tanke på videre ansettelse etter bekreftelse fra arbeidsgiver. Så det er ikke bare rett frem å få noen hit uten hindringer lenger. Noen lang er mye strengere på dette, spesielt med tanke på alder på ektefellen og den slags. Det viktigste for UDI er å forhindre tvangsekteskap. Dog du er fritt frem til å gifte deg med noen utenlands fra, enten i deres hjemland eller her i Norge (dersom krav for giftemål er oppfylt, typisk kun gyldig oppholdstillatelse og 18 år). Håper det besvarte det litt mer
  5. For å sitere UDI sine krav for ektefeller angående familieinnvandring: Du må ha en inntekt på minst 320 274 kroner i året før skatt. Beløpet justeres i mai måned hvert år, men dette beløpet er gjeldende dersom du skal søke nå. Du må ha denne inntekten det første året familiemedlemmet ditt får tillatelse i Norge. I tillegg må du ha hatt minst like høy inntekt i fjor og i tiden frem til vi fatter et vedtak. Du kan heller ikke ha mottatt økonomisk sosialhjelp de siste 12 månedene. Sjekk krav til inntekten i fjor, hva slags inntekt som regnes med og om du kan få unntak fra noen av kravene. Hva du har i gjeld eller om du har betalingsanmerkning har ingen betydning for dem. Du trenger heller ikke eie en bolig eller noe av verdi. Det er kun sosialhjelpen som teller. Men engangsutbetalinger av sosialhjelp er tillatt, til for eksempel dekke av medisinske utgifter eller slikt. (ref. kona sitt søskenbarn sin situasjon. Gamle betalingsanmerkninger ved førstegangs søk, og gjeldsordning ved fornyelse.) Som du også nevnte, AAP teller ikke som fremtidig inntekt, men teller som forrige års inntekt. Ufør er også unnlatt denne restriksjonen, samt studenter. Det er først når personen på visum skal søke om permanent oppholdstillatelse at det er søkeren som må ha en spesifikk inntekt selv og alene. Da betyr det lite hva referansepersonen har som inntekt, selv om personen er millionær.
  6. Skal ikke ytre meg i å si at de driver med svindel, da ingen av oss vet hva vedtakene de har inneholder. Er du virkelig veldig skråsikker, kan du alltids tipse nav om det så kan slikt gå gjennom riktige kanaler, og ikke et offentlig forum Se vedlagt link. Trygdesvindel - nav.no
  7. Livsoppholdssatser - regjeringen.no Livsoppholdssatser og andre satser - Statens innkrevingssentral (sismo.no) Det er denne satsen som følges av gjeldsordning. Samme som statens innkrevingssentral bruker på sin side Kan også nevnes at NAV sine satser er ofte også baserte på at husbanken skal dekke en del av leiepris. Det er et krav om det søkes økonomisk sosialstønad hvor leie er et inkludert utlegg.
  8. Alder: 33 Stilling: Systemtekniker/Supportkonsulent innen regnskap Område: Sør-Rogaland Utdanning: Fagbrev Dataelektroniker (innen kontorsystemer) Lønn: 460,000 etter endt prøvetid. Goder: Kort vei til jobb. Gratis kantinelunsj (skattelagt), eget kontor, mye godt og snacks tilgjengelig hele dagen. Notat: Var uten arbeid i en del år grunnet helseproblem. Måtte da starte litt om igjen fra bunn og har kjempet for at noen skulle tilby en jobb igjen med slikt hull på CV.
  9. Det kan jeg ikke svare på. Beste er å snakke med namsmann om disse endringene. Be om et møte der, fortell om planen og hør om muligheter rundt det. Slik som Mr.M også sier, de gir seg aldri med mindre du har en gjeldsordning. Selv de vil ikke alltid klage på for mye mot det, da det er en lovfestet tjeneste som tilbys. Om de nekter går det til tvungen gjeldsordning og sak blir opprettet for å tas fremfor retten. I det tilfellet bli det rettskraftig å få gjeldsordning eller ei. Er også mulighet for at de nekter han å forlate landet under ordningen basert på informasjon de får, og han må søke for å forlate. Men mye av det som står på nettet om slikt er ofte "worst case scenario". Husk at folk får gjeldsordning på grunn av mange årsaker. Ikke bare personlig gjeld men også når foretak eller bedrift som du har eiendeler i går konkurs og du står som skyldner. Det er dog kun 1 gang i livet så godt å få litt selvinnsikt mot overforbruk dersom en ordning kommer på plass. Basert på bosted kan ventetid på gjeldsordning være opp til 18 måneder, så best å sette i gang fortløpende. Det er bare til en saksbehandler tar saken, kaller inn til møte, legger frem et skriv for kreditorer, så åpner en post i lysingsbladet sånn at alle som har krav mot h*n kan sende dette inn til namsmann. Så det er først ca 2 mnd etter gjeldsordning er åpnet at den endelig kjører helt i gang. Selv om h*n tjener en minstesats som gir han akkurat nok til leie og livsopphold, er det fremdeles mulig å få ordning så lenge vilkår er oppfylt. Du kan gå på økonomisk sosialhjelp og fremdeles få gjeldsordning. Er da sjanse at avtalen blir forlenget grunnet de får 0kr inn per år i håp om at vedkommende skal plutselig få bedre inntekt.
  10. Det beste h*n kan gjøre om kreditorer/banker osv ringer h*n eller sender brev/mail, er å faktisk svare dem. Fortell at h*n er ute av stand til å behandle gjelden sin, og har søkt gjeldsordning. Det vil få dem til å stoppe opp. Og kan eventuelt be om de er snille å låse renten inntil en avtale er på plass. De fleste kreditorer er veldig hyggelige personer på telefon. De er tross alt også bare mennesker. Det er først når namsmann tar saken videre å åpner en gjeldsordning at kreditorer får offentlig beskjed. Her kan de komme med krav at de gjerne vil ha det forlenget grunnet såpass lite kommer inn. Diverse krav på grunn av levetid på gjelden osv. Kreditorer kan også si at de ikke godtar en avtale. Om 1 sier de ikke vil, og ingen forhandling kan gå videre, kan det opprettes tvungen gjeldsordning. Har han eiendeler som bil eller andre formuer, blir alt dette solgt og tatt for å betale ned på gjeld også. Om avtalen blir godkjent, vil han 1 gang i året måtte betale en viss sum til hver kreditor som har lagt krav basert på hvilken % de skal ha. Så her er det viktig å følge økonomiskjema du får av namsmann. Alt av ekstra inntekt skal gå til dem (minus små hobbygreier). Om h*n ikke betaler det som skyldes basert på inntjening per år kan avtalen bli forlenget med x antall måneder basert på beløp. Får h*n igjen på skatten, skal ALT gå til gjeld. Kreditorer kan kreve å se selvangivelse/skatteoppgjør ved henvendelse. Kommer det baksmell kan avtale også forlenges, så veldig viktig å passe på at skattekortet er riktig. Dersom h*n har straffegjeld eller skylder staten noe, går det ikke inn i gjeldsavtalen. Det må betales i sin helhet. Eksempel om h*n har 75k i gjeld for en straffbar handling kan den ikke tas med i gjeldsordning. Jeg vil tro det er mulig å be om en avtale med namsmann på forhånd bare for å få informasjon før selve søknad er ferdig behandlet også, dersom det er spørsmål rundt dette. Det er kanskje det beste, fordi de vet best hva som gjelder per situasjon og inntjening. For mange er det flere faktorer som familie, utlegg pga sykdom/barnehage osv. Husk at livsopphold og leie kommer først. Andre faktorer som barnehage eller nødvendige utlegg for dette kommer også først. Kommer det en saftig tannlegeregning pga store smerter eller noe som "MÅ" bli fikset for å ikke ødelegge hele kjeften, kan dette og prioriteres mot dokumentasjon. Beste jeg kan si er, vær åpen og ærlig. Ikke legg skjul på noe for namsmann eller kreditor. Å bruke 25k på ferie er utelukket de 5 årene, med mindre han klarer å leve på mindre slik at det kan spares opp. Brukes det mindre av livsopphold slik at mer er igjen til å rutte med, er det skyldner sin gode. Selv etter gjeldsordning er ferdig, kan de neste 2 årene være vitale, fordi kommer det en formue inn på konto, kan kreditorer kreve sin del av det også. Håper det har vært utfyllende nok Som sagt, ta kontakt med namsmann for å få mer detaljert informasjon. De er veldig behjelpelige. EDIT som svar til over: Tror ikke det er problem å bo utenlands så lenge det inngår i reglementet til NAV for mottak av trygd/pensjon. Samme vilkår vil fortsatt gjelde for betjening av gjeld da. Kan være mulig at livsoppholds satsene blir endret i henhold til landets kostpris.
  11. Nei, det må søkes om. Vet ikke om de tillater digital søknad. Må ha full oversikt over all gjeld, ta med alt av utskrifter. Gjelden kan ikke være for ny heller. En typisk "2 år" er en karenstid for flere, men kan være mindre om personen er helt utav stand til å betjene gjelden. Det er namsmannen på personen sitt lokale politikontor som tar seg oppgaven med å gå gjennom søknaden, og ikke minst finne utav grunnen, og gi beskjed til kreditorer. Det er en lang prosess, og om gjelden er ganske så ny, kan det muligens gi grunnlag for at den kan forlenges mer enn 5 år. Maksgrensen er 8 eller 10 viss jeg ikke husker feil, men det skal være lovkrav rundt dette for å få det forlenget. Om personen ikke foretar seg noe, skjer ingenting heller. Det beste er å bare starte. Eventuelt om noen kan hjelpe h*n med dette for å sette det i gang.
  12. Min bestilling fra Apple sier "Leveres 22 september". Om en bestiller nå ser det ut som ventetiden går ut til sent oktober/tidlig november. Spesielt på hvit og natural.
  13. Det står standard fjernkontroll har source. På den kontrollen disse har må de trykke på hjem knappen (hus ikonet), så på TV skjermen må de velge: Meny (de 3 strekene), deretter Tilkoblede enheter som har et slags boble/dna lignende ikon. Derfra kan de velge kilde på alt som dukker opp, slik som kan ses i bilde på pdf filen. Der vil du få TV, de forskjellige HDMI portene etc.
  14. Hei. Ta en titt på vedlegg. Eventuelt last ned e-manual fra her: https://www.samsung.com/no/support/model/QE55Q77BATXXC/#downloads Velg så i fanen Veiledning -> Tilkoblinger -> Bytting mellom eksterne enheter som er koblet til TV Her står det hvordan det foregår. Kildevalget ligger som "appvalg" omtrent på disse nyere TVene. Kildebytte.pdf
  15. Hele Final Fantasy franchisen. Spiller dem på ny gjevnlig. Final Fantasy 13 og Final Fantasy 15 tar begge stor plass, spesielt med mods. Kommer alltid til å ta vare på dem.
×
×
  • Opprett ny...