Gå til innhold

Stortinget strammer opp framdriftsplanen for havvind


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om det i heletatt er vellykket så må strukturen på plass først. Energi Hubber uti havet vil kunne terminere utenlandskabler samtidig som det etableres forbindelse til land slik at en kan selge stabil vannkraft og samtidig kan benytte kraften produsert i havet til eget behov. På denne måten så kan et Norsk marked skilles fra øvrige internasjonale markeder. Dersom i tillegg bruker gamle oljeinstallasjoner (ikke samtid med petroleum da) kan et allerede etablert transportnett brukes, for ikke å snakke om den store gevinsten i å gjenbruke dem. Som tillegg på denne strukturen kan en som tilbyder få kunden til å betale større deler av kostnadene med å etablere nett fra seg og ut til HUB

Lenke til kommentar
Peccable skrev (1 time siden):

Håper man også kjører noen simuleringer for å finne ut hvordan en stor park med vindturbiner til havs påvirker nedbørsmengden på land. Lite vits med havvind hvis det medfører tomme vannkraft magasiner på fjellet..

Ikke verdt en tanke, da vi tydeligvis tømmer disse med vilje og overlegg for å selge snarest mulig, fremfor å tenke selvforsyning  og selvforsørging av kraftreserver for forventet forbruk gjennom vintermånedene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...