Gå til innhold

Samtidig som Tyrkia motsetter seg svensk og finsk Nato-medlemskap, må de overbevise USA om å få kjøpe nye jagerfly [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde Tyrkia sagt nei til å kjøpe russiske våpen/materiell, så hadde de ikke blitt nektet å kjøpe F35. At Tyrkia ikke skjønner risikoen med å blande inn russisk-produsert "high-tech" i operasjonell likestilling med vestlig materiell, får de stå for selv.

Jeg håper USA ikke gir de tillatelse til å kjøpe F35 før de kvitter seg med det russisk-produserte. Dog kan det åpne seg for Tyrkia ved å selge utstyret til USA, som så kan instruere at materiellet sendes til Ukraina for bruk til å kjempe ned det russiske folkemordet som foregår.

Og så bør Tyrkia og skjerpe seg med de regelrette henrettelsene av bl.a. reportere, som Erdogan visstnok selv har gitt tillatelse til at kan skje. Slikt bør ikke et demokrati holde på med. Alle har rett til en rettferdig saksgang med domsapparatet. Her bør Tyrkia vise at de ønsker å være et demokrati, og ikke en form for diktaturstat.

Klart Tyrkia prøver å melke situasjonen, og er dessverre redd for at de kommer "seirende" ut av dette. Men det bør bli en seier som har en ganske bitter undertone i seg. Det å kvitte seg med russisk-produsert materiale er punkt 1, og det må være ufravikelig.

Lenke til kommentar

Grundproblemet med Turkiets invändning är att det ligger något i den.

S-regeringens uppgörelse i höstas med den politiska vilden Amineh Kakabaveh var en förutsättning för att Andersson kunde väljas till statsminister. Överenskommelsen är lika konstig och principvidrig som unik och innebär att en enskild riksdagsledamot dikterar politiken i ett visst specifikt utrikesärende: S förbinder sig att verka för kurdiskt självstyre i nordöstra Syrien och att fördjupa samarbetet med kurdiska PYD, allmänt ansedd som den syriska grenen av PKK. PKK är terrorstämplat av Turkiet, EU och USA.

https://www.di.se/ledare/uppgorelsen-med-kakabaveh-bor-rivas-upp/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...