Gå til innhold

Mer kunnskap om usikkerhet gir bedre anbefalinger fra algoritmene 


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Det beste hadde vært om det var mulig å trene opp modellen i sanntid, slik at Finn.no vet hva brukeren er interessert i der og da.

– Med en liten algoritme skal det være mulig å få fornuftige resultater i løpet av 80 millisekunder. Det betyr at systemet vårt kan beregne hva du liker best hver gang du klikker deg inn på nettstedet.

Kunne vært interessant med litt mer info om hvordan de løser det i dag (i nettleser, cookies?) / brukere av appen?), hvor mye datakraft (klynger?), samt når/hvor fort de ser for seg å komme til de nevnte ‘80 millisekunder’.
 

 

Lenke til kommentar

Når Finn kommer med forslag hadde det vært greit å kunne evaluere dem på en måte (i tillegg til å merke som favoritt). Om man kunne krysset av for de tre valgene uinteressant, interessant og kul ville Finn fått vite om de traff med forslaget, eller om vi bare var nysgjerrige på en enkelt annonse.

Jeg har funnet ut at det hjelper ikke å la være å trykke på annonser med lettkledde damer, klesannonsene dukker periodisk opp på Finn-feeden uansett uten at man kan velge dem vekk. Det samme med boligannonser, Finn tvinger dem inn selv om man aldri trykker på dem.

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Eller det skyldes rett å slett at man må klikke seg gjennom flere annonser for å finne det man faktisk er interessert i. Finn lever vel av å skulle balansere dette - om man får opp akkurat det man ender opp med å kjøpe med en gang, så taper de jo på reklameinntektene da folk tilbringer mindre tid på siden. Men i det lange løp går folk lei av å bla i irrelevante annonser og forlater platformen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...